Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2026
Το Sistema Cyprus ανακοινώνει μια σειρά δύο μοναδικών συναυλιών, με στόχο την ανάδειξη της μουσικής εξέλιξης των νεαρών μουσικών του. Μέσα από αυτές τις ξεχωριστές εκδηλώσεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τις Ορχήστρες Intermediates Λευκωσίας και Λάρνακας, τις Ορχήστρες Beginners Λευκωσίας και Λάρνακας, καθώς και την Ορχήστρα Juniors Λευκωσίας.
Πρώτη Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος Λάρνακα
Στην πρώτη συναυλία της σειράς, το Sistema Cyprus επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 6:00 μμ. Οι νεαροί μουσικοί από την ορχήστρα πνευστών και κρουστών Intermediate της Λάρνακας και την Intermediate Orchestra εγχόρδων και κρουστών της Λευκωσίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα αξέχαστο μουσικό αποτέλεσμα το οποίο αντλεί έμπνευση από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες και ιστορικές περιόδους.
Οι νεαροί μουσικοί του Sistema Cyprus ετοιμάζονται να προσφέρουν στο κοινό μια ζωντανή, δυναμική συναυλιακή εμπειρία, ερμηνεύοντας έργα για πνευστά, έγχορδα και κρουστά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα αγαπημένων μουσικών συνθέσεων, όπως το Habanera και το Toreador’s Song από την πασίγνωστη όπερα Carmen του Ζορζ Μπιζέ, καθώς και την αριστουργηματική ουβερτούρα Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς θα αποτελέσει η πρώτη επίσημη συναυλιακή εμφάνιση της Ορχήστρας Beginners Πνευστών και Κρουστών Λάρνακας. Οι νεαροί μουσικοί θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τη σκηνή με την πιο έμπειρη γενιά του Sistema Cyprus, λαμβάνοντας το «βάπτισμα του πυρός» σε ένα πραγματικό θεατρικό περιβάλλον.
Μέσα από αυτή την ποικιλία έργων, η συναυλία θα αναδείξει τη δύναμη της μουσικής η οποία γεφυρώνει πολιτισμικά χάσματα, ενθαρρύνει τον διάλογο και τη συνεργασία αλλά και την κοινωνική ένταξη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού διευθυντή του Sistema Cyprus, Santiago Ossa Alzate.
📅 Ημερομηνία: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2026
🕕 Ώρα: 6:00 μ.μ.
📍 Τοποθεσία: Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος
🎟️ Η είσοδος για την συναυλία είναι στα 8 ευρώ και τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο https://soldoutticketbox.com/crossingpaths καθώς και σε όλα τα καταστήματα Stephanis.
Δεύτερη Συναυλία στο Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας
Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου και ώρα 6:00μ.μ. στο Σατιρικό Θέατρο με την Junior Ορχήστρα Εγχόρδων και Κρουστών Λευκωσία στο επίκεντρο μιας όμορφης μουσικής εμπειρίας γεμάτης πάθος και ενθουσιασμό.
Οι νεαροί μουσικοί του Sistema Cyprus, θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων, το διαχρονικό Farandole του Ζορζ Μπιζε. Παράλληλα, θα ανέβει στη σκηνή για πρώτη φορά και η ορχήστρα Εγχόρδων των Beginners υπό την επιμέλεια της Αναστασίας Νικολαΐδου. Αυτή η συναυλία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό, και ένα σημείο αναφοράς για την μουσική πορεία της ορχήστρας.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διευθυνση της συναυλίας έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος του Sistema Cyprus, Santiago Ossa Alzate.
Μην χάσετε αυτή τη μαγική μουσική εμπειρία!
📅 Ημερομηνία: Κυριακή, 5 Απριλίου 2026
🕕 Ώρα: 18:00
📍 Τοποθεσία: Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία
🎟️Η είσοδος για την συναυλία ξεκινά από 6 ευρώ και τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο https://soldoutticketbox.com/crossingpaths καθώς και σε όλα τα καταστήματα Stephanis.
Η σειρά συναυλιών του Sistema Cyprus αντικατοπτρίζει τη δύναμη της μουσικής ως μέσο έκφρασης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης. Σας προσκαλούμε να γιορτάσετε μαζί μας τις προσπάθειες και την πρόοδο αυτών των παιδιών.
Απολαύστε τις συναυλίες ‘Crossing Paths: A Concert Series”, και παρακολουθήστε την δύναμη της καλλιτεχνικής συνεργασίας μεταξύ των νεαρών μουσικών του Sistema Cyprus.
Χορηγός συναυλιών: Υφυπουργείο Πολιτισμού
Υποστηρικτής Συναυλίας: Δήμος Λάρνακας
Εταιρικοί χορηγοί Sistema Cyprus: Mohari Hospitality, XM
Θεσμικός Χορηγός Sistema Cyprus: Yianis Christodoulou Foundation
Υποστηρικτές Sistema Cyprus: Δήμος Λευκωσίας, Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, Ίδρυμα Λεβέντη, Φιλανθρωπικό Σωματείο Αλκυονίδες, I have a Dream Foundation, Savino Rock Bar, Bridges for Tomorrow
Περισσότερα για το Sistema Cyprus
Το Sistema Cyprus είναι ένα μουσικό- κοινωνικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη δημιουργία ορχηστρών που ιδρύθηκε το 2017. Το Sistema Cyprus προσφέρει μουσική εκπαίδευση σε παιδιά και νέους στη Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία, πρόσφυγες και παιδιά και νέους με λιγότερες ευκαιρίες, και διασφαλίζει το σεβασμό, την αναγνώριση και την ένταξη αυτών των ομάδων από την κοινωνία.
Το Sistema Cyprus είναι εμπνευσμένο από το μουσικό-κοινωνικό πρόγραμμα El Sistema που ιδρύθηκε στη Βενεζουέλα το 1975. Μέσω της δημιουργίας ορχηστρών και χορωδιών, το El Sistema ενεργεί ως ένα θαυμάσιο μοντέλο, προσεγγίζοντας παιδιά και νέους σε περιοχές υψηλού κινδύνου του κόσμου. Το El Sistema και άλλα προγράμματα εμπνευσμένα από το El Sistema, όπως το δικό μας, προσφέρουν δωρεάν κλασική μουσική εκπαίδευση που δίνει σε παιδιά και νέους λιγότερες ευκαιρίες.
Το Sistema Cyprus επικεντρώνεται στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών, εστιάζοντας κυρίως στην ενδυνάμωση και βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.
Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό αλλά και για το πως μπορείτε να στηρίξετε το Sistema Cyprus μπορείτε να βρείτε στο https://www.sistemacyprus.com/donate-now/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram.
-
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
14 Μαρτίου 2026
-
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο)
05 Απριλίου 2026
Σχετικά
Οι 10+1 πιο δυνατές συναυλίες του σαββατοκύριακου στην Κύπρο
Tα live που δεν πρέπει να χάσεις
Κώστας Χατζής & Δανιέλα Χατζή στo νησί μας τον Οκτώβριο
Ο σπουδαίος τροβαδούρος του ελληνικού τραγουδιού, Κώστας Χατζής, έρχεται για μια ξεχωριστή συναυλία έχοντας στο πλευρό του τη Δανιέλα Χατζή
Μάιλι Σάιρους: Αλλάζει καλλιτεχνικό όνομα και κυκλοφορεί το 10ο μουσικό της άλμπουμ
«Σας ευχαριστώ που είστε μέρος της πραγματοποίησης των πιο τρελών ονείρων μου», έγραψε σε ανάρτηση της η διεθνούς φήμης ποπ σταρ.
Ο Thomas Anders των Modern Talking έρχεται στη Λεμεσό για μια βραδιά γεμάτη διαχρονικά hits
Η χαρακτηριστική φωνή πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 ανεβαίνει στη σκηνή του Monte Caputo, τον Σεπτέμβριο, για μία μοναδική συναυλία στην Κύπρο.
Ο Σταύρος Λάντσιας σε μια μουσική συνάντηση χωρίς σύνορα στην Αξιοθέα
Οι λυρικές συνθέσεις του διακεκριμένου πιανίστα συναντούν τους Led Zeppelin, τους Doors, τον Beethoven και τον Morricone, σε μια συναυλία όπου η τζαζ συνομιλεί με την κλασική και τη διεθνή μουσική.
Mόλις ανακοινώθηκε μία μεγάλη συναυλία στο Πελένδρι
Ποιους καλλιτέχνες θα φιλοξενήσει το χωριό τον Σεπτέμβριο
Μεγάλη λαϊκή βραδιά στα Καμπιά με αγαπημένους Κύπριους καλλιτέχνες
Η Έλενα Ανδρέου, ο Γιάννης Θεοτόκης και η Ηράκλεια Κουμπάρη δίνουν ραντεβού στο Lake Wood για μια βραδιά με ζωντανή μουσική, φαγητό και απεριόριστο κυπριακό ποτό.
Ο σπουδαίος κιθαρίστας του Sting, Dominic Miller, έρχεται στην Κύπρο
Ο δημιουργός του εμβληματικού «Shape of My Heart» παρουσιάζει συνθέσεις από την προσωπική του δισκογραφία και νέες ακουστικές εκδοχές τραγουδιών των Sting και Police.
Το «ΦόΒ, Υπογλώσσιο νυχτερινό» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή
Το ποιητικό έργο της Στέλλας Βοσκαρίδου συναντά τη μουσική του Ανδρέα Παπαπέτρου σε μια πρωτότυπη παράσταση λόγου, ήχου και σιωπής που εξερευνά τον φόβο ως δημιουργική δύναμη.
Ο Βασίλης Φιλίππου παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική του δουλειά
Η κυπριακή διάλεκτος συναντά τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου σε έναν νέο κύκλο τραγουδιών, εμπνευσμένο από τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.
Οι Elana Sasson Quartet φέρνουν στην Κύπρο τον πολυπολιτισμικό ήχο του «In Between»
Περσική ποίηση, παραδοσιακά τραγούδια των κουρδικών βουνών και ήχοι της Ανατολικής Μεσογείου συναντούν τον αυτοσχεδιασμό της σύγχρονης τζαζ.