Things to Do , Top Stories

Κωπηλασία για τη Ζωή, κωπηλασία για τα Παιδιά

Υποδεχόμαστε τον Κώστα Συμεωνίδη και την παρέα του στο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Λεμεσού, οι οποίοι φτάνουν πάνω στις ιστιοσανίδες τους από το Καστελόριζο

Δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2014

Η σχολή "Windsurfers on Tour" η οποία προσφέρει μια μοναδική μέθοδο εκμάθησης ιστιοσανίδας (windsurfing) και όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP), όπου κύριος στόχος της είναι να ασχοληθεί κάποιος με αυτά τα αθλήματα, να τα αγκαλιάσει και να τα αγαπήσει, διοργανώνει και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά τη φιλανθρωπική εκδήλωση "Κωπηλατώ για τη Ζωή - Κωπηλατώ για τα Παιδιά".

 

Αυτή τη χρονιά ο προπονητής της σχολής Κώστας Συμεωνίδης αποδέχτηκε την πολύ μεγάλη πρόκληση να κωπηλατήσει περισσότερα από 400km καλύπτοντας την απόσταση από το Καστελόριζο της Ελλάδας μέχρι το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο στη Λεμεσό. Ο Κώστας Συμεωνίδης αποδέχτηκε να ολοκληρώσει αυτό τον μαραθώνιο εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου μιας εβδομάδας, αφού το εγχείρημα αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως τις καιρικές συνθήκες. Το γεγονός να καλυφθεί μια τόσο μεγάλη απόσταση σε ανοιχτή θάλασσα χρησιμοποιώντας την τεχνική του SUP θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Κύπρο και ίσως παγκόσμια. Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές έχουν μάλιστα αποταθεί για αναγνώριση στα World Guinness Records.


Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν απευθείας στο "Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής", το μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στη σφαίρα της δημόσιας υγείας και της προληπτικής παιδιατρικής προσφέροντας μαζικά ανιχνευτικά προγράμματα εγκύων και νεογνών.


 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Φίλιππου Πατσαλή. Χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό Check In.

 

Τι είναι το SUP;
Το SUP είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα που εξαπλώνεται πολύ γρήγορα στο οποίο κάποιος στέκεται πάνω σε μια σανίδα και κωπηλατεί. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για να ασχοληθεί κάποιος με αυτό το άθλημα είναι μια ειδική σανίδα και ένα μακρύ κουπί. Το SUP αποτελεί έναν διασκεδαστικό αλλά και εύκολο τρόπο για να είσαι μέσα στο νερό και να κάνεις γυμναστική.

 

Σάββατο 30 Αυγούστου, Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Λεμεσού, 16.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close