Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2026
Το «Avatar: Fire and Ash» πέρασε το φράγμα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο παγκόσμιο box office, μόλις 18 ημέρες μετά την κυκλοφορία του.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι εισπράξεις ανέρχονται σε 306 εκατομμύρια δολάρια στην αγορά της Αμερικής και σε 777,1 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 1,083 δισεκατομμύρια δολάρια. Το τρίτο κεφάλαιο της σειράς έφτασε το ορόσημο με ελαφρώς πιο αργό ρυθμό σε σχέση με το «Avatar: The Way of Water» (2022), το οποίο μπήκε στο «κλαμπ του δισεκατομμυρίου» σε 14 ημέρες, ενώ το πρώτο «Avatar» του 2009 χρειάστηκε 17.
Το franchise του Τζέιμς Κάμερον έχει συνδεθεί διαχρονικά με ισχυρή αντοχή στις κινηματογραφικές αίθουσες. Τα δύο προηγούμενα φιλμ διατήρησαν την πρώτη θέση του box office για επτά συνεχόμενες εβδομάδες και, στο τέλος της διαδρομής τους, κατέλαβαν δύο από τις κορυφαίες θέσεις στη λίστα των πιο κερδοφόρων ταινιών όλων των εποχών, με εισπράξεις 2,9 δισεκατομμύρια και 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Δείτε το τρέιλερ
Για το «Avatar: Fire and Ash», οι αγορές με τα μεγαλύτερα έσοδα είναι η Κίνα με 138 εκατομμύρια δολάρια, η Γαλλία με 81 εκατομμύρια δολάρια, η Γερμανία με 64 εκατομμύρια δολάρια και η Κορέα με 44 εκατομμύρια δολάρια. Η ταινία είναι η τρίτη κυκλοφορία της Disney για το 2025 που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύρια, μετά τα «Lilo & Stitch» και «Zootopia 2», ενώ για τον Κάμερον αποτελεί την τέταρτη φορά που μια ταινία του περνά το ίδιο ορόσημο, μαζί με τον «Τιτανικό». Στο καστ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Ζόε Σαλντάνα, Κέιτ Γουίνσλετ, Κλιφ Κέρτις, Σιγκούρνι Γουίβερ και Σαμ Γουόρθινγκτον.
Σχετικά
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»
Το Θερινό Σινέ Έρμα επιστρέφει το 2026 με δωρεάν προβολές κάτω από τα αστέρια
Τέσσερις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές στην αυλή του «Έρμα» στην παλιά Λευκωσία, με ταινίες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το «Angel Heart» γίνεται σειρά με τον Ζακ Έφρον
Η κλασική, πλέον, ταινία του Άλαν Πάρκερ από το 1987 μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Ζακ Έφρον, για λογαριασμό του HBO.
«Disclosure Day»: Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει δυναμικά στην επιστημονική φαντασία με το «Disclosure Day», μία από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες του 2026, που ήδη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον χάρη στα πρώτα trailer και τις θετικές αντιδράσεις από τις δοκιμαστικές προβολές.
Η Λευκωσία βλέπει ταινίες κάτω από τα αστέρια
Στο Open Air Cinema των Premier Cinemas, που σηκώνει απόψε αυλαία