Δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2025
Άλλοι, ίσως οι περισσότεροι, περιμένουν πως και πως το τρέιλερ και το ταξίδι της «Οδύσσειας» - και φυσικά καλά κάνουν. Άλλοι περιμένουμε το 2026 για το, επιτέλους τιτλοφορημένο, «Disclosure Day». Για την ώρα, ήρθε το τρέιλερ.
Σε μια σεζόν όπου ήδη έχουμε ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ που «επιβεβαιώνει» λυσσαλέα και δια χειλέων όσο πιο επίσημων μπορεί και καταλαβαίνει την ύπαρξη εξωγήινων (το αβάσταχτο, για τούτον τον θεατή, «Age of Disclosure»), η ίδια λέξη (...) χωρά και στον τίτλο της νέας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ που γράφει ο Ντέιβιντ Κεπ. Όπως ευρέως αναμενόταν θα είναι μια ταινία για τους επισκέπτες από μακριά, αν και το μόνο παραπάνω που καταλαβαίνεις από το τρέιλερ είναι ότι, διόλου τυχαία για Σπίλμπεργκ, κάποιο μήνυμα κουβαλά ο ερχομός.
Το τρέιλερ θα παίζει επίσης πριν το νέο «Avatar», οπότε με άλλα λόγια υπάρχει και μια συμπαιγνία τριών σωματοφυλάκων Κάμερον, Νόλαν και Σπίλμπεργκ να ξαναθυμίσουν τι συμβαίνει στην κινηματογραφική αίθουσα που δεν αναπλάθεται ποτέ στον καναπέ. Η Universal το βγάζει τούτο στις 12 Ιουνίου.
Μια οι απανταχού UFOλόγοι που κατακλύζουν τα social, μια ακόμα που ανέκαθεν η απορία περί του θέματος κατείχε κεντρική θέση στη λαϊκή φαντασία, μια που το ζήτημα έχει έναν απροσμέτρητο θρησκευτικό/θεολογικό αντίκτυπο και μία οπωσδήποτε που σε έναν χρόνο έχουμε δύο προϊόντα με το ίδιο ακριβώς θέμα και πρακτικά τίτλο, το όλον αποκτά ένα αφηγηματικό βάρος ιδιαίτερο, αν όχι για κοσμοϊστορικές εξελίξεις τουλάχιστον για μια ατμόσφαιρα προετοιμασίας για την προβολή. Κι επειδή δύσκολα ο Σπίλμπεργκ και ο Κεπ δεν θα έχουν αφουγκραστεί το κάπως προβληματικό, εσχατολογικό θα το έλεγε κάποιος, σημείο του κόσμου μας, εξίσου δύσκολα να αποκλείσει κανείς και το (αγαπητό στην αμερικανική αφήγηση) θέμα της άνωθεν εμπλοκής, όχι μοναχά κοσμοσωτήριας και σωσίβιας, αλλά διδακτικής για τη συνέχεια. Ακριβώς αυτό που ανάβει τα λαμπάκια πολλών με το σινεμά του Σπίλμπεργκ στο παρελθόν, ακριβώς αυτό που άλλοι θεωρούν πλήρως ωφέλιμο να υπάρχει σαν αφήγηση.
Ο Γιάνους Καμίσνκι φωτογραφίζει, τα πουλάκια φαίνονται να ξέρουν κάτι παραπάνω, ο Χίτσκοκ κάπου κόβει την άκρη του πούρου του, ο Γουίλιαμς κάποιο θαύμα θα έχει σκαρώσει στην σύνθεση, μένει να δούμε όχι αν το touch υπάρχει ακόμα, αλλά αν κοινό που ενδιαφέρεται να δει και να ακούσει γεμίζει ακόμα τις αίθουσες.
Σχετικά
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους
Λίαμ Νίσον: Κινηματογραφική επιστροφή με το θρίλερ δράσης «Κωδικός Τεχεράνη»
Το κυνήγι του χρήματος οδηγεί σε μια νέα επικίνδυνη αποστολή
4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους
Αγωνία σε ιλιγγιώδες ύψος, σκοτεινός Πινόκιο, προϊστορικές περιπέτειες και ένας σπουδαίος Willem Dafoe συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού
Στην όμορφη αυλή του Έρμα για θερινό σινέμα και τον Σεπτέμβριο
Τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπέροχες ταινίες, με ελεύθερη είσοδο
EXPLICIT: Το νέο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Ριάλτο
Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2026 και θα περιλαμβάνει ταινίες που τόλμησαν να ανοίξουν νέους δρόμους στη γλώσσα του σινεμά
Tο σίκουελ του «Once Upon A Time in Hollywood» με τον Μπραντ Πιτ απέκτησε τίτλο και ημερομηνία πρεμιέρας
Ο Cliff Booth, ο θρυλικός κασκαντέρ και βετεράνος πολέμου που χάρισε στον Μπραντ Πιτ το πρώτο του Όσκαρ ερμηνείας στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη