Δημοσιεύτηκε στις 08 Αυγούστου 2014
Το αγαπημένο σου all day, cafe-bar/restaurant, Alati, στον Πρωταρά, σε προσκαλεί κι αυτό το καλοκαίρι για να δοκιμάσεις την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και ποτών. Η βάση του γαστρονομικού γίγνεσθαι συνεχίζει φυσικά να εξυμνεί τη μεσογειακή κουζίνα -Ελλάδα και Κύπρος έχουν ιδιαίτερη τιμητική-, με τα πλείστα πιάτα να εξωραΐζονται γευστικά με fusion πινελιές από τον ταλαντούχο σεφ Αντώνη Λευτέρη. Γι’ αυτό άραξε από νωρίς στο κατάλευκό σου σκηνικό, με θέα το γαλάζιο της θάλασσας, και κάνε νεύμα στα ευγενέστατα γκαρσόνια για να σου γεμίσουν το τραπέζι με καλοφτιαγμένα ορεκτικά, όπως την τριλογία βουτημάτων, τις μαρινάτες ελιές και τον must have γαύρο μαρινέ με καραμελωμένα κρεμμύδια και πατέ ελιάς, πάνω σε στρώμα τραγανής σαλάτας. Μια λευκή, παγωμένη μαλαγουζιά ή ένα ντόπιο ξυνιστέρι στο κρασοπότηρό σου, για να υποδεχτείς τη μεγάλου μεγέθους σαλάτα με σφαίρες κατσικίσιου τυριού, καρύδια και βινεγκρέτ σύκου και βαλσάμικου, ενώ μην αγνοήσεις, σε καμία περίπτωση, το εξαίρετο χαλούμι στο τηγάνι με μαστίχα Χίου και λάιμ, μα ιδίως το μουσακά γαρίδας με τσιπς λαχανικών και λάδι βασιλικού. Κορυφαία η live jazz μουσική που ακούς απόγευμα προς βράδυ Κυριακής (ξεσηκωτικός όμως και ο DJ τα σαββατόβραδα), θα συνοδεύσει υπέροχα και τα ουζομεζεδάκια σου, με πρώτα και καλύτερα, τις αθερίνες με σος ταρτάρ και τα εξαρτησιογόνα γαριδάκια Σύμης με σος λαδολέμονο, μουστάρδας και μέντας. Όσο για τις κυρίως σου επιλογές, ενημέρωσε σαν και του λόγου μου, όλους τους ψαρολάτρεις φίλους σου, για την ευκαιρία που έχουν να απολαύσουν τη φρέσκια ψαριά της ημέρας (μπαρμπουνάκια, φαγκριά, συναγρίδες στη διάθεσή σου για να ψηθούν όπως γουστάρεις), καθώς επίσης και για τον πλούσιο ψαρομεζέ, την απείρου γευστικού κάλλους αστακομακαρονάδα και τα upgraded πιάτα ψαρικών. Το rib eye βοδινό φιλέτο σχάρας με καπνιστή μαγιονέζα, το αμερικάνικο μπιφτέκι με αβγό και μπέικον και το φιλεταρισμένο μπούτι κοτόπουλου με κρασί και παρμεζάνα θα αποτελέσουν μόνο ορισμένες από τις επιλογές των meatlovers φίλων σου, πριν όλοι σας υποκύψετε στους γλυκούς πειρασμούς, με επικεφαλής το θεϊκό σουφλέ σοκολάτας και τη λεμονόπιτα, παρέα με ένα από τα δροσιστικά και super value for money cocktails του μαγαζιού.
Σχετικά
Μάθαμε πότε ανοίγει το ΦΛΕΡΤ στη Λεμεσό - Δέχεται ήδη κρατήσεις!
To σύγχρονο bar & restaurant που θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς της πόλης
Υπέροχο σουβλάκι με μεράκι σε ένα οικογενειακό καφενείο
Ένα μέρος όπου μπορείς να έρθεις με την οικογένεια ή την παρέα σου, να παραγγείλεις τα κλασικά αγαπημένα και να μοιραστείς ένα τραπέζι γεμάτο γεύσεις.
Η κυπριακή σεφταλιά στη 2η θέση του TasteAtlas – Πρώτο το ελληνικό σπετσοφάι
Με βαθμολογία 4,3 στα 5, η σεφταλιά ξεχωρίζει στην κατάταξη με τα καλύτερα πιάτα με λουκάνικο, ενώ ο γαστρονομικός χάρτης της πλατφόρμας αποκαλύπτει τις διαφορετικές εκδοχές τους ανά τον κόσμο.
Ψάχνεις all-day στέκι; Το ανανεωμένο La Veranda σε προκαλεί, με πολυτέλεια που δεν κοστίζει όσο νομίζεις
Νέα ιδιοκτησία, νέος σεφ, νέο μενού και ένας χώρος που δεν θα αναγνωρίσεις, απέναντι από τον Δημοτικό Κήπο της Λεμεσού
Παναγιώτης Βασιλείου: «Ένα πιάτο δεν χρειάζεται περιττές υπερβολές για να ξεχωρίσει»
Ο σεφ του Glasshouse Lounge Restaurant στο Adams Beach Hotel της Αγίας Νάπας μιλά για τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα του, τα κυπριακά υλικά, τη σημασία της συνέπειας και τις γιορτινές βραδιές που ετοιμάζει το εστιατόριο.
Πού τρώμε μεσημεριανό; 12+1 διευθύνσεις για καλό φαγητό σε προσιτές τιμές
Από μαγειρευτά και σπιτικές γεύσεις μέχρι χορταστικά πιάτα της ώρας, 13 στάσεις για ένα νόστιμο μεσημεριανό που αξίζει τα λεφτά του
25 εμβληματικά μπισκότα της Ευρώπης – Ανάμεσά τους και οι κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης
Από τα πολωνικά pierniki και τα σκωτσέζικα shortbread μέχρι τα γαλλικά macarons και τους κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης, ένας γευστικός χάρτης γεμάτος βούτυρο, μπαχαρικά και ιστορίες.
Ένα κουκλίστικο καφενείο στο χωριό, για παραδοσιακό πρόγευμα, κυπριακό καφέ και γλυκά
Μια όμορφη αφορμή για να περιπλανηθείς στα πέτρινα σοκάκια του χωριού και να απολαύσεις τη φιλοξενία του
Η Λεμεσός φιλοξενεί τον πρώτο διαγωνισμό Καλύτερου Οινοχόου Σαμπάνιας
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη διοργάνωση
Τις Τρίτες πάμε για (all you can eat) ασιατικό
Το εστιατόριο σε προσκαλεί να απολαύσεις τον κινεζικό του μπουφέ, με ποικιλία επιλογών που σε ταξιδεύουν στις γεύσεις της ασιατικής κουζίνας.
Ένα στέκι στο χωριό με πέτρα, ξύλο και τραπεζάκια κάτω από την κεραμοσκεπή σερβίρει κυπριακό καφέ με €1
Μία καλή αφορμή για εξόρμηση και brunch στο βουνό
Το Pizzomparo πάει στο Comfy για μια βραδιά με πίτσα και ποτό
Ραντεβού στη Λεμεσό την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τις 18:00, χωρίς κρατήσεις.