Δημοσιεύτηκε στις 07 Νοεμβρίου 2025
Ο Ίαν ΜακΚέλεν ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στον ρόλο του Γκάνταλφ για τη νέα ταινία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»
ΟΊαν ΜακΚέλεν ξεκαθάρισε ότι θα επανέλθει στον ρόλο του Γκάνταλφ στη νέα ταινία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του.
Τον περασμένο Ιούνιο, ο ΜακΚέλεν έπεσε από τη σκηνή του θεάτρου στο Γουέστ Εντ, ενώ υποδυόταν τον σερ Τζον Φάλσταφ στον «Ερρίκο Δ'» του Σαίξπηρ, με αποτέλεσμα έναν ραγισμένο σπόνδυλο και κάταγμα στον καρπό.
Παρόλα αυτά είναι διατεθειμένος να υποδυθεί ξανά τον εμβληματικό μάγο που ερμήνευσε στην τριλογία του Πίτερ Τζάκσον, «Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού», «Οι Δύο Πύργοι» και «Η Επιστροφή του Βασιλιά», την περίοδο 2001–2003. Η ταινία «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Το Κυνήγι του Γκόλουμ» είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου 2027, με τα γυρίσματα να αναμένεται να ξεκινήσουν στη Νέα Ζηλανδία τον Μάιο του 2026.
«Μιλάω για επιστροφή στη Μέση Γη και για να ξανακάνω λίγο τον Γκάνταλφ, δεν επιβραδύνω», δήλωσε ο ΜακΚέλν σε συνέντευξή του στη Mirror. «Όσο σκληρά και αν δουλεύεις σε μια ταινία, δεν είναι τόσο σκληρή δουλειά όσο το θέατρο ή, όπως τώρα καταλαβαίνω, ούτε κατά διάνοια τόσο επικίνδυνο», πρόσθεσε εννοώντας το ατύχημα που είχε επί σκηνής.
«Νομίζω ότι αν ήμουν λίγο νεότερος, ίσως να είχα τιναχτεί πάνω ή να είχα καθίσει ή κάτι για να το αποτρέψω. Κάτι μέσα στο κεφάλι μου έλεγε: αυτό είναι το τέλος. Αλλά ήταν το τέλος αυτής της παραγωγής για μένα. Έπεσα στην αγκαλιά κάποιου στην πρώτη σειρά. Και χάρη σε εκείνη την αγκαλιά, και χάρη στην επένδυση που φορούσα, έπαθα ελάχιστη ζημιά, αλλά νόμιζα ότι την είχα πατήσει», κατέληξε.
Σχετικά
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»
Το Θερινό Σινέ Έρμα επιστρέφει το 2026 με δωρεάν προβολές κάτω από τα αστέρια
Τέσσερις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές στην αυλή του «Έρμα» στην παλιά Λευκωσία, με ταινίες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το «Angel Heart» γίνεται σειρά με τον Ζακ Έφρον
Η κλασική, πλέον, ταινία του Άλαν Πάρκερ από το 1987 μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Ζακ Έφρον, για λογαριασμό του HBO.
«Disclosure Day»: Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει δυναμικά στην επιστημονική φαντασία με το «Disclosure Day», μία από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες του 2026, που ήδη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον χάρη στα πρώτα trailer και τις θετικές αντιδράσεις από τις δοκιμαστικές προβολές.
Η Λευκωσία βλέπει ταινίες κάτω από τα αστέρια
Στο Open Air Cinema των Premier Cinemas, που σηκώνει απόψε αυλαία