Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2025
Ο Φαντομάς ήταν θρυλικός χαρακτήρας των Γάλλων συγγραφέων Μαρσέλ Αλαίν και Πιερ Σουβέστρ και έχει σφραγίσει την ιστορία της γαλλικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Το 1964 ο Αντρέ Υνεμπέλ μετέφερε στον κινηματογράφο την ιστορία του Φαντομά με πρωταγωνιστές τους εμβληματικούς πρωταγωνιστές Λουί ντε Φυνές, Ζαν Μαρέ και Μιλέν Ντεμονζό.
Ο Φρεντερίκ Τελιέ, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τα γυρίσματα της επανέκδοσης του διαχρονικού μυθικού ήρωα της Γαλλίας τον Ιανουάριο, με ένα ισχυρό καστ: Γκιγιόμ Κανέ, Ρομέν Ντουρί, Λούι Πέρες
Τα γυρίσματα θα γίνουν στο Παρίσι με τον σκηνοθέτη και συν-σεναριογράφο Τελιέ να λέει πως έχει προγραμματιστεί για γαλλική κυκλοφορία το 2027. Μιλώντας για το καστ, ο Τελιέ είπε: «η χημεία μεταξύ αυτών των ηθοποιών είναι απίστευτη και πιστεύω ότι θα αποτυπώσουν τέλεια την ουσία αυτών των εμβληματικών χαρακτήρων».
«Συνδυάζοντας δύο πυλώνες του γαλλικού κινηματογράφου, τον Ρομέν Ντιρί και τον Γκιγιόμ Κανέ, μαζί με την Λίνα Κουντρί και τον Λουί Πέρες, δημιουργείται μια δυναμική που θα αντικατοπτρίζει την ένταση και την εξέλιξη που απαιτεί η ιστορία. Θέλουμε μια φρέσκια προοπτική στον εμβληματικό χαρακτήρα, παραμένοντας όμως πιστοί στην διαχρονική του ουσία».
Το βασικό συνεργείο της ταινίας θα περιλαμβάνει τον διευθυντή φωτογραφίας Γκλιν Σπίκαερτ, τον σκηνογράφο Φλοριάν Σανσόν, τον σχεδιαστή κοστουμιών Ολιβιέ Μπεριό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Φρεντερίκ Καμπόν. Την πρωτότυπη μουσική έχει συνθέσει ο Γκιγιέμ Ρουσέλ.
Ο Φαντομάς ήταν ένας αδίστακτος κλέφτης και δολοφόνος, και σαν μύθος υπήρξε πηγή έμπνευσης για μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, συμπεριλαμβανομένου του σουρεαλιστή ποιητή Γκιγιώμ Απολλιναίρ και του σκηνοθέτη Χουάν Λουίς Μπουνιουέλ.
«Με περισσότερα από 30 μυθιστορήματα, 13 ταινίες, θεατρικά έργα και σειρές, ο χαρακτήρας έχει ξεπεράσει τον χρόνο και τα σύνορα. Ο Φαντομάς, διασκευή ενός διαχρονικού κλασικού έργου προορίζεται να γίνει το επόμενο παγκόσμιο blockbuster», δήλωσε ο Ράμι Νάχας επικεφαλής διεθνών πωλήσεων του SND.
Σχετικά
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»
Το Θερινό Σινέ Έρμα επιστρέφει το 2026 με δωρεάν προβολές κάτω από τα αστέρια
Τέσσερις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές στην αυλή του «Έρμα» στην παλιά Λευκωσία, με ταινίες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το «Angel Heart» γίνεται σειρά με τον Ζακ Έφρον
Η κλασική, πλέον, ταινία του Άλαν Πάρκερ από το 1987 μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Ζακ Έφρον, για λογαριασμό του HBO.
«Disclosure Day»: Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει δυναμικά στην επιστημονική φαντασία με το «Disclosure Day», μία από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες του 2026, που ήδη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον χάρη στα πρώτα trailer και τις θετικές αντιδράσεις από τις δοκιμαστικές προβολές.
Η Λευκωσία βλέπει ταινίες κάτω από τα αστέρια
Στο Open Air Cinema των Premier Cinemas, που σηκώνει απόψε αυλαία