Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2025
Ο Φαντομάς ήταν θρυλικός χαρακτήρας των Γάλλων συγγραφέων Μαρσέλ Αλαίν και Πιερ Σουβέστρ και έχει σφραγίσει την ιστορία της γαλλικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Το 1964 ο Αντρέ Υνεμπέλ μετέφερε στον κινηματογράφο την ιστορία του Φαντομά με πρωταγωνιστές τους εμβληματικούς πρωταγωνιστές Λουί ντε Φυνές, Ζαν Μαρέ και Μιλέν Ντεμονζό.
Ο Φρεντερίκ Τελιέ, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τα γυρίσματα της επανέκδοσης του διαχρονικού μυθικού ήρωα της Γαλλίας τον Ιανουάριο, με ένα ισχυρό καστ: Γκιγιόμ Κανέ, Ρομέν Ντουρί, Λούι Πέρες
Τα γυρίσματα θα γίνουν στο Παρίσι με τον σκηνοθέτη και συν-σεναριογράφο Τελιέ να λέει πως έχει προγραμματιστεί για γαλλική κυκλοφορία το 2027. Μιλώντας για το καστ, ο Τελιέ είπε: «η χημεία μεταξύ αυτών των ηθοποιών είναι απίστευτη και πιστεύω ότι θα αποτυπώσουν τέλεια την ουσία αυτών των εμβληματικών χαρακτήρων».
«Συνδυάζοντας δύο πυλώνες του γαλλικού κινηματογράφου, τον Ρομέν Ντιρί και τον Γκιγιόμ Κανέ, μαζί με την Λίνα Κουντρί και τον Λουί Πέρες, δημιουργείται μια δυναμική που θα αντικατοπτρίζει την ένταση και την εξέλιξη που απαιτεί η ιστορία. Θέλουμε μια φρέσκια προοπτική στον εμβληματικό χαρακτήρα, παραμένοντας όμως πιστοί στην διαχρονική του ουσία».
Το βασικό συνεργείο της ταινίας θα περιλαμβάνει τον διευθυντή φωτογραφίας Γκλιν Σπίκαερτ, τον σκηνογράφο Φλοριάν Σανσόν, τον σχεδιαστή κοστουμιών Ολιβιέ Μπεριό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Φρεντερίκ Καμπόν. Την πρωτότυπη μουσική έχει συνθέσει ο Γκιγιέμ Ρουσέλ.
Ο Φαντομάς ήταν ένας αδίστακτος κλέφτης και δολοφόνος, και σαν μύθος υπήρξε πηγή έμπνευσης για μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, συμπεριλαμβανομένου του σουρεαλιστή ποιητή Γκιγιώμ Απολλιναίρ και του σκηνοθέτη Χουάν Λουίς Μπουνιουέλ.
«Με περισσότερα από 30 μυθιστορήματα, 13 ταινίες, θεατρικά έργα και σειρές, ο χαρακτήρας έχει ξεπεράσει τον χρόνο και τα σύνορα. Ο Φαντομάς, διασκευή ενός διαχρονικού κλασικού έργου προορίζεται να γίνει το επόμενο παγκόσμιο blockbuster», δήλωσε ο Ράμι Νάχας επικεφαλής διεθνών πωλήσεων του SND.
Σχετικά
Το πρώτο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύφθηκε
Η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός της Marvel ξεκίνησε, καθώς το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύπτει την πιο φιλόδοξη σύμπραξη ηρώων στην ιστορία του MCU.
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η «Οδύσσεια» του Νόλαν: Πάνω από 264 εκατ. δολάρια έσοδα το πρώτο Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε
Η παραγωγή της ταινίας κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και η προώθησή της 125 εκατομμύρια δολάρια
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στον Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια
Πέντε βραδιές, πέντε ιστορίες κάτω από τα αστέρια
Τρέιλερ «Mayday»: Ράιαν Ρέινολντς και Κένεθ Μπράνα σε ψυχροπολεμική κωμωδία!
Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε μια buddy κωμωδία τοποθετημένη στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Μπρέντα Φρίκερ: Πέθανε η «κυρία με τα περιστέρια» από το Home Alone – Η πορεία της ως το Χόλιγουντ και η «κατάρα των Όσκαρ»
Η Φρίκερ είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της ως μητέρα του Κρίστι Μπράουν στην ταινία «Το Αριστερό μου Πόδι»
Όταν ο κινηματογράφος συναντά τη μαγεία του καλοκαιρινού ουρανού
Mια σειρά από ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές Cinema Under the Stars, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα
Ματ Ριβς, Ρόμπερτ Πάτινσον και teaser για το «The Batman Part II»
Διότι μπορεί το έργο να μετατέθηκε για το 2028, αλλά κάπως πρέπει να μείνει η φωτιά αναμμένη.
«I Play Rocky»: Η ιστορία της ταινίας που καθιέρωσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε – Το πρώτο τρέιλερ
Η απόλυτη περιπέτεια ενός αουτσάιντερ. Ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1976. Απέσπασε 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.
Το τρέιλερ του «The Uprising» αποκαλύπτει τον πιο φιλόδοξο Πολ Γκρίνγκρας των τελευταίων χρόνων
Το πρώτο τρέιλερ του νέου ιστορικού δράματος του Πολ Γκρίνγκρας έφτασε, με τον Αντριου Γκάρφιλντ να ηγείται μιας από τις σημαντικότερες εξεγέρσεις της μεσαιωνικής Αγγλίας.
Ο Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει στη σκηνοθεσία με το πολυαναμενόμενο sequel του «Τεντέν»
Υστερα από δώδεκα χρόνια μακριά από τη σκηνοθεσία ταινιών μεγάλου μήκους, ο Πίτερ Τζάκσον επιβεβαίωσε ότι η επόμενη κινηματογραφική του δουλειά θα είναι η συνέχεια του «Τεντέν».
Οι 10 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα σύμφωνα με τους New York Times
Η λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες δημιουργήθηκε μετά από την ψηφοφορία 500 σκηνοθετών, σταρ και άλλων επαγγελματιών του κινηματογράφου.
Ο «Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες» επιστρέφει - Ετοιμάζεται το reboot της ταινίας
Η νέα παραγωγή θα βασίζεται στην πρώτη ταινία του 1984