Παγώνει απόψε η Κύπρος, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία σήμερα θα ανέλθει στους 13 βαθμοί στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα παρατηρείται παγετός.

Το βράδυ θα επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συγκεκριμένα στο εσωτερικό η θερμοκρασία θα κατέλθει στους 2 βαθμούς, γύρω στους 5 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Αύριο Τρίτη, χαμηλό βαρομετρικό, συνοδεία θερμών μετώπων, αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, ωστόσο, σύντομα ο καιρό θα βελτιωθεί. 

Το χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να δώσει βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Την Τετάρτη αναμένεται νέα ψυχρή εισβολή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση για να κυμανθεί πολύ πιο κάτω από την κανονική για την εποχή, καθώς ψυχροί βόρειοι άνεμοι θα επηρεάζουν την περιοχή. 

Ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά, αλλά σταδιακά αναμένεται να καταστεί κυρίως αίθριος. Στην περιοχή θα πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Αναλυτικά ο καιρός 

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση συνοδευόμενη με μετωπική δραστηριότητα θα επηρεάσει το νησί πρόσκαιρα από το μεσημέρι της Τρίτης.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, χωρίς να αποκλείεται αργότερα μεμονωμένη βροχή κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά σταδιακά στα προσήνεμα θα πνέουν παροδικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα υπήνεμα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αρχικά είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα από αργά το βράδυ να εξασθενούν και να περιορίζονται κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται παροδικά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, αρχικά μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά στο εσωτερικό ασθενείς 3 μποφόρ. Σταδιακά θα καταστούν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά γενικά μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά κυματώδης και τοπικά κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά, αλλά σταδιακά αναμένεται να καταστεί κυρίως αίθριος. Στην περιοχή θα πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 9 εκατοστά.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30