Δημοσιεύτηκε στις 08 Σεπτεμβρίου 2025
Με το μουσικό σχήμα Monsieur Doumani και την παράσταση «PISSOURIN» πέφτει η αυλαία, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, του φετινού Φεστιβάλ Faneromeni25.
Για μια ακόμη χρονιά, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, άνοιξε την αυλή του στη Φανερωμένη και υποδέχτηκε το κοινό από τις 26 Ιουνίου μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου, σ’ ένα όμορφο Φεστιβάλ Τεχνών για παραστάσεις μουσικής, χορού, θεάτρου, ποίησης, αλλά και μοναδικές κινηματογραφικές προβολές.
Το «PISSOURIN» είναιαι πραγματεύεται τη νύχτα στις διάφορες εκφάνσεις της, μέσα από ένα υπαρξιακό/ φιλοσοφικό πρίσμα. ένας θεματικός δίσκος ο οποίος κυκλοφόρησε το 2021 κ
Ένας κόσμος που αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού που συναντά κανείς στο φάσμα των ονείρων, τον οποίο οι Monsieur Doumani ντύνουν μουσικά με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, με στοιχεία ψυχεδέλειας, έντονες παραμορφώσεις στον ήχο και ανοίγματα σε διαφορετικά μουσικά στιλ και διαθέσεις.
Οι Monsieur Doumani είναι ένα μουσικό τρίο από τη Λευκωσία που ξεκίνησε την πορεία του το 2012 με πειραματισμό πάνω στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, όπως και με τη σύνθεση αυθεντικών κομματιών με βάση τη μουσική αυτή. Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους, οι οποίοι έτυχαν αναγνώρισης και βραβεύτηκαν ανά το παγκόσμιο. Το γκρουπ έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και το εξωτερικό κι έχει διακριθεί σε σημαντικούς θεσμούς.
Αποτελείται από τους Αντώνη Αντωνίου (τζουράς, ηλεκτρικά, φωνητικά), Άντης Σκορδής (κιθάρα, λούπες, φωνητικά), Δημήτρης Γιασεμίδης (φλάουτο, τρομπόνι).
>> Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, Αυλή Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, Λευκωσία, 8.30μ.μ. Είσοδος ελεύθερη
-
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
12 Σεπτεμβρίου 2025
Σχετικά
Μετά τη συναυλία-υπερθέαμα στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Ρέμος έρχεται στην Κύπρο
Μετά από μια ιστορική βραδιά στη Θεσσαλονίκη με περισσότερους από 200.000 θεατές, ο Αντώνης Ρέμος ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή της Κύπρου.
Η Σελίν Ντιόν επέστρεψε στη σκηνή έπειτα από έξι χρόνια απουσίας
Η συγκίνηση της τραγουδίστριας ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής της επάνω στη σκηνή - «Είμαι όλα όσα είμαι επειδή με αγαπήσατε»
Ο APON ακύρωσε συναυλία του λόγω του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη: Σε τέτοιες στιγμές η μουσική μπαίνει σε δεύτερη μοίρα
Ο τραγουδιστής θα εμφανιζόταν στην Πάτρα, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, τη μέρα που θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Μαζωνάκη
Η Ρίτα Αντωνοπούλου στη Λευκωσία για διήμερο Masterclass Τραγουδιού & Ερμηνείας
«Άκου τη φωνή σου... όπως δεν την έχεις ξανακούσει!»
Αναβάλλεται η συναυλία της Πάολας στην Κύπρο
Λόγω του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, η συναυλία της Πάολας μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία
Οι συναυλίες που αναβάλλονται μετά τον θάνατο του Μαζωνάκη
Οι καλλιτέχνες που ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν τις συναυλίες τους
Ο Γιάννης Κότσιρας τραγούδησε το «Ανήκω σε Μένα» του Μαζωνάκη στη χθεσινή του συναυλία στην Κύπρο
Τίμησε τον γνωστό τραγουδιστή που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών
Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης
Ο δημοφιλής τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς
Γιάννης Βαρδή, Έλενα Αναγιωτού και Άκης Δείξιμος σε μία μεγάλη μουσική συνάντηση
Τρεις ξεχωριστές φωνές, μία μεγάλη μουσική συνάντηση