Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2025
«Πες μου μια ιστορία», λέει η Αν στον Σαίξπηρ. «Τι ιστορία θα ήθελες;» ρωτά εκείνος. «Κάτι που να με συγκινήσει», απαντά. Η σκηνοθέτις του «Nomadland» και των «Eternals», η βραβευμένη με Όσκαρ Κλόε Ζάο συναντά τον Σαίξπηρ, με το «Hamnet». Η ταινία με πρωταγωνιστές την Τζέσι Μπάκλι στον ρόλο της Άγκνες Σαίξπηρ και τον Πολ Μέσκαλ ως Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αφηγείται το ειδύλλιο του ζευγαριού αλλά και την ανείπωτη θλίψη με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι όταν έχασαν τον γιο τους Άμνετ, σε ηλικία 11 χρονών.
Το σενάριο βασίζεται στο μπεστ σέλερ βιβλίο της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Το βραβευμένο με Women’s Prize for Fiction ιστορικό μυθιστόρημα (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση Αυγούστου Κορτώ), ένα από τα 10 καλύτερα μυθιστορήματα του 2020 σύμφωνα με τους The New York Times, έχει σε πρώτο πλάνο την Αν ή Άγκες Χαθαγουέι -στο βιβλίο αναφέρεται ως Άγκνες- και στον έρωτα της με τον άνδρα που θα γινόταν ο διασημότερος θεατρικός συγγραφέας όλων των εποχών.
Το μυθιστόρημα εστιάζει ιδιαίτερα στον θάνατο του Άμνετ, ο οποίος πέθανε το 1596. Τέσσερα χρόνια μετά την απώλεια του μοναχογιού του, ο Σαίξπηρ θα γράψει το κατά πολλούς κορυφαίο έργο του, «Άμλετ», δίνοντας στον τραγικό ήρωα του, μία παραλλαγή του ονόματος του νεκρού παιδιού.
Διευθυντής Φωτογραφίας στο «Hamnet» που γυρίστηκε πέρυσι στην Ουαλία, είναι ο πολυβραβευμένος Λούκας Ζαλ, τη μουσική υπογράφει ο επιδραστικός συνθέτης Μαξ Ρίχτερ, ενώ στην παραγωγή είναι δύο ακόμη δυνατά ονόματα, ο Σαμ Μέντες και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 27 Νοεμβρίου και διεθνώς στις 12 Δεκεμβρίου.
Σχετικά
Ο Πίτερ Κλάφι γίνεται ο νέος Beast στο κινηματογραφικό reboot των X-Men
Ο πρωταγωνιστής του «A Knight of the Seven Kingdoms» φέρεται να επιλέχθηκε για τον ρόλο του Χανκ ΜακΚόι στη νέα ταινία των X-Men, η οποία θα σηματοδοτήσει την επιστροφή των μεταλλαγμένων στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.
Το «Free Eliza» της Κύπριας σκηνοθέτριας Αλεξάνδρας Ματθαίου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο φεστιβάλ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου
Το Μεγάλο Βραβείο στο AFI FEST 2026, ανοίγει παράλληλα τον δρόμο για τη διεκδίκηση μιας υποψηφιότητας για Όσκαρ.
Ντέιβιντ Μπόουι: Η χαμένη συναυλιακή ταινία του 1978 επιστρέφει το 2027
Ο σκηνοθέτης του «Moonage Daydream» αποκαθιστά σπάνιο υλικό από την περιοδεία «Isolar II», το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως ολοκληρωμένη παραγωγή σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους.
Η Ζεντάγια διεκδικεί το πρώτο της Οσκαρ με το «Dune: Part Three»
Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προωθήσει τη Ζεντάγια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το τρίτο μέρος του «Dune», σε μια απόφαση που αποκαλύπτει πολλά για τη θέση της Τσάνι στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ.
Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ στο ψυχολογικό θρίλερ «Bunker»
Στη νέα ταινία του Φλοριάν Ζελέρ, μια αμφιλεγόμενη επαγγελματική πρόταση δοκιμάζει τον γάμο ενός ζευγαριού ύστερα από 17 χρόνια κοινής ζωής.
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.