Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2025
Ο Βρετανός ηθοποιός και συγγραφέας Τέρενς Σταμπ, πέθανε σε ηλικία 87 ετών ανακοίνωσε την Κυριακή η οικογένειά του.
«Αφήνει πίσω του ένα εξαιρετικό έργο, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως συγγραφέας, που θα συνεχίσει να αγγίζει και να εμπνέει τους ανθρώπους για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε η οικογένειά του. «Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας σε αυτή τη θλιβερή στιγμή».
Ο Τέρενς Σταμπ αρχικά έγινε γνωστός ως μοντέλο στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1960 και στη συνέχεια υποδύθηκε το «αντίπαλον δέος» του Σούπερμαν, Στρατηγό Ζοντ, στις χολιγουντιανές επιτυχίες «Σούπερμαν» και «Σούπερμαν II» με τον αξέχαστο Κρίστοφερ Ριβ.
Ο Τέρενς Σταμπ θυμόταν πώς βρισκόταν στα πρόθυρα να γίνει «δάσκαλος ταντρικού σεξ» σε ένα άσραμ στην Ινδία, όταν, το 1977, έλαβε ένα τηλεγράφημα από τον ατζέντη του στο Λονδίνο με την είδηση ότι τον εξέταζαν για την ταινία «Σούπερμαν» του σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Ντόνερ.

Μετά από οκτώ χρόνια, σε μεγάλο βαθμό άνεργος, η ανάληψη του ρόλου του Στρατηγού Ζοντ στις ταινίες «Σούπερμαν» και «Σούπερμαν II» έστρεψε όλους τους προβολείς της δημοσιότητας του Χόλιγουντ στον Λονδρέζο.
Ενθουσιασμένος από τον νέο του ρόλο, ο Σταμπ είπε ότι απαντούσε στα περίεργα βλέμματα των περαστικών με τη διαταγή του «κακού» εξωγήινου στρατηγού: «Γονατίστε μπροστά στον Ζοντ, αποβράσματα».
Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε ταινίες που ξεκινούν από το «Θεώρημα» του Πιερ Πάολο Παζολίνι το 1968 και το «Μια εποχή στην κόλαση» το 1971 έως τις «Περιπέτειες της Πρισίλα, Βασίλισσας της Ερήμου» το 1994, όπου υποδύθηκε μια τρανς γυναίκα.
Παράλληλα, πρωταγωνίστησε στο γούεστερν του 1968 «Blue», τη μουσική του οποίου έγραψε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζιδάκις.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχετικά
Το πρώτο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύφθηκε
Η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο μεγάλο κινηματογραφικό γεγονός της Marvel ξεκίνησε, καθώς το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Avengers: Doomsday» αποκαλύπτει την πιο φιλόδοξη σύμπραξη ηρώων στην ιστορία του MCU.
Ξεπέρασε τις προσδοκίες η «Οδύσσεια» του Νόλαν: Πάνω από 264 εκατ. δολάρια έσοδα το πρώτο Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε
Η παραγωγή της ταινίας κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και η προώθησή της 125 εκατομμύρια δολάρια
Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στον Θερινό Κινηματογράφο Κωνστάντια
Πέντε βραδιές, πέντε ιστορίες κάτω από τα αστέρια
Τρέιλερ «Mayday»: Ράιαν Ρέινολντς και Κένεθ Μπράνα σε ψυχροπολεμική κωμωδία!
Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε μια buddy κωμωδία τοποθετημένη στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου.
Μπρέντα Φρίκερ: Πέθανε η «κυρία με τα περιστέρια» από το Home Alone – Η πορεία της ως το Χόλιγουντ και η «κατάρα των Όσκαρ»
Η Φρίκερ είχε τιμηθεί με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου το 1990 για την ερμηνεία της ως μητέρα του Κρίστι Μπράουν στην ταινία «Το Αριστερό μου Πόδι»
Όταν ο κινηματογράφος συναντά τη μαγεία του καλοκαιρινού ουρανού
Mια σειρά από ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές Cinema Under the Stars, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα
Ματ Ριβς, Ρόμπερτ Πάτινσον και teaser για το «The Batman Part II»
Διότι μπορεί το έργο να μετατέθηκε για το 2028, αλλά κάπως πρέπει να μείνει η φωτιά αναμμένη.
«I Play Rocky»: Η ιστορία της ταινίας που καθιέρωσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε – Το πρώτο τρέιλερ
Η απόλυτη περιπέτεια ενός αουτσάιντερ. Ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1976. Απέσπασε 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ και κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.
Το τρέιλερ του «The Uprising» αποκαλύπτει τον πιο φιλόδοξο Πολ Γκρίνγκρας των τελευταίων χρόνων
Το πρώτο τρέιλερ του νέου ιστορικού δράματος του Πολ Γκρίνγκρας έφτασε, με τον Αντριου Γκάρφιλντ να ηγείται μιας από τις σημαντικότερες εξεγέρσεις της μεσαιωνικής Αγγλίας.
Ο Πίτερ Τζάκσον επιστρέφει στη σκηνοθεσία με το πολυαναμενόμενο sequel του «Τεντέν»
Υστερα από δώδεκα χρόνια μακριά από τη σκηνοθεσία ταινιών μεγάλου μήκους, ο Πίτερ Τζάκσον επιβεβαίωσε ότι η επόμενη κινηματογραφική του δουλειά θα είναι η συνέχεια του «Τεντέν».
Οι 10 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα σύμφωνα με τους New York Times
Η λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες δημιουργήθηκε μετά από την ψηφοφορία 500 σκηνοθετών, σταρ και άλλων επαγγελματιών του κινηματογράφου.
Ο «Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες» επιστρέφει - Ετοιμάζεται το reboot της ταινίας
Η νέα παραγωγή θα βασίζεται στην πρώτη ταινία του 1984