Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2025
Το διεθνές Make Music Cyprus επιστρέφει δυναμικά, για έβδομη συνεχή χρονιά, προσκαλώντας να συμμετάσχεις και εσύ στο μεγαλύτερο street music festival της Κύπρου.
Φέτος για πρώτη φορά, εκτός από την Λευκωσία, διοργανώνεται και στην Λάρνακα. Συγκεκριμένα θα στειθεί ένα πλούσιο line up το Σάββατο 14 Ιουνίου, στην Πλατεία Ζουχούρι. Η δεύτερη και καθιερωμένη ημέρα του φεστιβάλ είναι η ημέρα που γιορτάζουμε την μουσική και δεν πρόκειται για άλλη από το Σάββατο 21 Ιουνίου.
Το Make Music Cyprus αποτελεί μέρος της διεθνούς πλατφόρμας Make Music Day, που διοργανώνεται σε περισσότερες από 1.000 πόλεις παγκοσμίως, προωθώντας τη μουσική σκηνή της κάθε χώρας. Ο θεσμός αυτός στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην προσφορά της κοινότητας. Έτσι φέρνει τη μουσική σε κάθε γωνιά της πόλης με 350+ μουσικούς, δεκάδες εθελοντές και χιλιάδες επισκέπτες!
Η ομάδα διοργάνωσης του φεστιβάλ απαρτίζεται από εθελοντές, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος αφιλοκερδώς, και η πρόσβαση στο κοινό είναι δωρεάν. Είναι ένα φεστιβάλ από τον κόσμο για τον κόσμο, στο οποίο μπορείς να συμβάλεις και εσύ!

>> Σάββατο 14 Ιουνίου, Πλατεία Ζουχούρι, Λάρνακα, 18:00-00:00.
>> Σάββατο 21 Ιουνίου, κέντρο της πόλης, περισσότερα από 10 σημεία, Λευκωσία, 17:00-00:00.
Πιο κάτω θα δεις τους καλλιτέχνες που θα βρεθούν στην σκηνή το Σάββατο 14 Ιουνίου στην Πλατεία Ζουχούρι, στην Λάρνακα.
Σύντομα θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες!

Sisyphos – ένα δυναμικό ροκ συγκρότημα που ζωντανεύει διασκευές κλασικού και σύγχρονου ροκ. Το συγκρότημα μεταφέρει το κοινό του σε ένα συναισθηματικό ταξίδι μέσα από τη μουσική, μετατρέποντας κάθε εμφάνιση σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Jenny Karapataki – παρουσιάζει το νέο της άλμπουμ “Dýnamí Mou” (Η Δύναμή Μου) στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας. Μια βραδιά με δυναμικά νέα τραγούδια και επιλεγμένες διασκευές — τραγουδώντας όλοι μαζί κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.

Windcraft Voices – ένα φωνητικό σύνολο που ιδρύθηκε το 2019. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει τραγούδια από όλο τον κόσμο, διασκευασμένα πολυφωνικά από τη μαέστρο του συνόλου, Έλενα Ξυδά.

LIQUIE – γεννημένη στη Σιβηρία, μεγαλωμένη στις παγκόσμιες μουσικές σκηνές, φέρνει δυναμική φωνή και ατρόμητη ενέργεια. Από την τζαζ και τη σόουλ μέχρι το ροκ και τη house, ο ήχος της είναι τολμηρός και γεμάτος συναίσθημα. Δύο φορές διαγωνιζόμενη στο The Voice Russia και τακτική παρουσία σε τηλεοπτικές εκπομπές, δημιουργεί πλέον το δικό της ήχο. Είναι εδώ για να σε κάνει να νιώσεις κάθε ρυθμό.

Anaren Mpourekk – παρουσιάζει τραγούδια από το ρεμπέτικο έως το λαϊκό – ένα μουσικό ταξίδι στην καρδιά της ελληνικής μουσικής.

K&O Duet – Ksenia Belolipetskaya, βραβευμένη οπερατική σοπράνο, γνωστή για την εντυπωσιακή της τεχνική και το συναισθηματικό της βάθος. Olesya Belolipetskaya, πιανίστα και συνθέτρια, συνδυάζει την κλασική κομψότητα με τη σύγχρονη έκφραση. Μαζί, προσφέρουν μια δυναμική σύνθεση οπερατικών κλασικών και πρωτότυπων έργων — εκεί όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία.

4friends – ετοιμαστείτε να ξαναζήσετε τη χρυσή εποχή της ποπ και του ροκ, με ένα συγκρότημα διασκευών υψηλής ενέργειας αφιερωμένο στις μεγαλύτερες επιτυχίες των 2000s. Φέρνουν ένα εκρηκτικό μείγμα νοσταλγίας, μουσικής αρτιότητας και διασκέδασης σε κάθε εμφάνιση.

Mixtape – αυτό το ντουέτο φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στις live εμφανίσεις, συνδυάζοντας live looping, backing tracks, αληθινά όργανα και φωνές — δημιουργώντας τον ήχο μιας ολόκληρης μπάντας ζωντανά επί σκηνής. Από κλασικά τραγούδια έως σύγχρονες επιτυχίες, το πολυστυλιακό τους ύφος κρατά το ενδιαφέρον κάθε κοινού.

Victory of I – ένα alternative rock συγκρότημα από τη Λεμεσό, γεννημένο από την ένταση ανάμεσα στο χάος και τη διαύγεια. Σκληρό, ατμοσφαιρικό και ακατέργαστο, το ύφος τους συνδυάζει στοιχειωμένες μελωδίες με έντονους ρυθμούς και εκρηκτικές κιθάρες. Η μουσική τους είναι ο ήχος όσων παλεύουν να βρουν ταυτότητα μέσα στον θόρυβο της σύγχρονης ζωής. Επηρεασμένοι από το post-grunge, το stoner και το ambient rock, δημιουργούν έναν ήχο συναισθηματικό, ατμοσφαιρικό και αξέχαστο. Ετοιμάζουν το πρώτο τους EP.
-
Πλατεία Ζουχούρι
14 Ιουνίου 2025
-
Λευκωσία (πόλη)
21 Ιουνίου 2025
Σχετικά
14 φεστιβάλ για να πας αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από παπουτσόσυκο, μαχαλεπί και μπίρα μέχρι animation, μουσική και δραστηριότητες για παιδιά
10ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού στον Πρωταρά με Χρήστο Θηβαίο, Δημήτρη Μεσημέρη, παλουζέ, χορούς κ.ά.
Οι προετοιμασίες για το 10ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού ξεκίνησαν
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ βιβλίου της Κύπρου επιστρέφει με 100+ εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο
Το Nicosia Book Fest γιορτάζει 11 χρόνια στο Πάρκο Ακρόπολης, με περισσότερα από 100 περίπτερα, συγγραφείς, παρουσιάσεις, εργαστήρια και Τιμώμενη Χώρα την Ισπανία
Τα Λεύκαρα γεμίζουν burgers, bao buns, pizza, hot dogs και churros
Έντεκα γευστικές στάσεις, παγωμένες μπίρες και δυνατή μουσική συνθέτουν μία από τις πιο απολαυστικές βραδιές του Αυγούστου
Astromeritis Food Festival: Αυτός είναι ο αγαπημένος Έλληνας καλλιτέχνης που θα μας διασκεδάσει
Ο δημοφιλής τραγουδιστής θα εμφανιστεί στη σκηνή του φεστιβάλ το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και αγαπημένες επιτυχίες
Το ΕΡΜΗΣ ΦΕΣΤ ετοιμάζεται να επιστρέψει με ένα μεγάλο γλέντι στην πλατεία
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία
Κλέφτικο, μουσική και χορός σε ένα υπέροχο φεστιβάλ που θα στηθεί στο προαύλιο της Εκκλησίας της Παναγίας
Το Παράγιαλι Φεστ έρχεται να γεμίσει την Αγία Νάπα με μουσική, παράδοση και όμορφες στιγμές!
Μάθαμε πότε θα γεμίσει ξανά η Αγία Νάπα με πρίγκιπες, ιππότες, βασίλισσες και βασιλιάδες
Ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που αγαπάμε
Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων «Που Κάτω που το Τζηρύτζιν» επιστρέφει στα Καμινάρια
Ανακοινώθηκε ολόκληρο το πρόγραμμα της γιορτής
Η Γιόλου μάς προσκαλεί στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων
Πάμε να γνωρίσουμε τη γιολίτικη γαστρονομία στην πιο αυθεντική της μορφή!
Μάθαμε ποιοι θα τραγουδήσουν στο 2ο Φεστιβάλ «Στη Γιορτή του Αμπελώνα»
Η πιο όμορφη γιορτή του καλοκαιριού επιστρέφει στην Αλέκτορα, με μία δωρεάν συναυλία