Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2025
Για τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο το να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το «Φρανκενστάιν» της Μαίρη Σέλεϊ είναι ένα όνειρο ζωής. Και τελικά αυτό το όνειρο πραγματοποιήθηκε, με τη βοήθεια του Netflix, και σε λίγο καιρό θα το απολαύσουμε κι εμείς στη μεγάλη οθόνη. Φαίνεται όμως πως αυτή η ταινία θα αποτελεί το δεύτερο κεφάλαιο ενός δικού του κινηματογραφικού σύμπαντος από τέρατα – με το πρώτο κεφάλαιο να ήταν η ταινία «Η Μορφή του Νερού».
Ο στενός του συνεργάτης Τζ. Μάιλς Ντέιλ είχε δηλώσει πως ο Ντέλ Τόρο έχει δεσμευτεί να φέρει στην οθόνη μια διαφορετική άποψη του μυθιστορήματος της Σέλεϊ, που θα πραγματεύεται τα θέματα της οικογένειας και θα αγγίζει τα «βαθιά συναισθηματικά» υπονοούμενα της περίφημης τραγικής ιστορίας.
«Στις τελευταίες δύο ταινίες, σίγουρα με το “Nightmare Alley” και μετά με τον “Πινόκιο”, έχουμε ασχοληθεί με όλη τη σχέση πατέρα-γιου. Και ο Γκιγιέρμο κι εγώ χάσαμε τους πατεράδες μας τα τελευταία χρόνια. Το να έχεις μια δυνατή πατρική φιγούρα ήταν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας. Αυτή η εκδοχή του Φρανκενστάιν ακολουθεί πολύ αυτόν τον θεματικό δρόμο. Ετσι, νιώθω ότι αυτή είναι η τρίτη ταινία στην τριλογία του πατέρα του Γκιγιέρμο. Αυτό είναι συναρπαστικό, και όταν διαβάζεις το σενάριο, είναι πολύ συναισθηματικό και, φυσικά, πολύ εμβληματικό.»
Ο Τζέικομπ Ελόρντι, τον οποίο είδαμε πρόσφατα στο «Priscilla» και «Saltburn», θα συμπρωταγωνιστήσει στον ρόλο του τέρατος και μαζί του οι Τζέισον Αϊζακς στον ρόλο του Βίκτoρ Φρανκενστάιν, Μία Γκοθ, Κρίστοφ Βαλτς, Φίλιξ Κάμερερ, Λαρς Μίκελσεν, Ντέιβιντ Μπράντλεϊ και Κρίστιαν Κόνβερι.
Πέρα από την σκηνοθεσία ο Ντελ Τόρο έχει αναλάβει και το σενάριο της ταινίας με την επίσημη σύνοψη να αναφέρει πως «ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο προσαρμόζει την κλασική ιστορία της Μαίρη Σέλεϊ για τον Βίκτορ Φρανκενστάιν, έναν λαμπρό αλλά εγωιστικό επιστήμονα που ζωντανεύει ένα πλάσμα σε ένα τερατώδες πείραμα που οδηγεί τελικά στην ανατροπή τόσο του δημιουργού όσο και της τραγικής δημιουργίας του».
H ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, αλλά ίσως τη δούμε να κάνει την πρεμιέρα του σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι. Ποντάρουμε τα λεφτά μας στη Βενετία.
Σχετικά
To «Κράτα με» της Μυρσίνης Αριστείδου βάζει πλώρη για τα Όσκαρ
Η επίσημη επιλογή της Κύπρου για τα Όσκαρ
Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.
Οι Rolling Stones ετοιμάζουν τη δική τους κινηματογραφική ιστορία
Eνα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της ροκ ετοιμάζεται να μεταφέρει την πολυτάραχη διαδρομή του στη μεγάλη οθόνη.
Ολική επαναφορά: Πρώτες πληροφορίες για το (νέο) reboot του «Star Trek»
Η νέα ταινία του δημοφιλούς franchise θα διαθέτει νέους χαρακτήρες και το ύφος θα είναι επηρεασμένο από ταινίες όπως το «Training Day» και το «Crimson Tide»!
Το βραβευμένο στο Sundance “Hold Onto Me” (Κράτα Με) συναντά το κοινό της Κύπρου
Από τις sold-out προβολές και το Audience Award του Sundance, στις μεγάλες οθόνες της Κύπρου. Από τις 17 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους K-Cineplex σε όλη την Κύπρο
«La Bola Negra»: Η πολυσυζητημένη ταινία των Καννών έρχεται στο Netflix – Με φόντο τη ζωή και τον θάνατο του Λόρκα
Οι δύο δημιουργοί της ταινίας, γνωστοί ως «Los Javis», κέρδισαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας του φεστιβάλ.
Αυτές είναι οι 4 κυπριακές ταινίες που πάνε στο 49ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
Στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 157 ταινίες μικρού μήκους
Λίαμ Νίσον: Κινηματογραφική επιστροφή με το θρίλερ δράσης «Κωδικός Τεχεράνη»
Το κυνήγι του χρήματος οδηγεί σε μια νέα επικίνδυνη αποστολή
4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους
Αγωνία σε ιλιγγιώδες ύψος, σκοτεινός Πινόκιο, προϊστορικές περιπέτειες και ένας σπουδαίος Willem Dafoe συνθέτουν το κινηματογραφικό μενού
Στην όμορφη αυλή του Έρμα για θερινό σινέμα και τον Σεπτέμβριο
Τις Δευτέρες του Σεπτέμβρη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υπέροχες ταινίες, με ελεύθερη είσοδο
EXPLICIT: Το νέο τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα του Ριάλτο
Θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2026 και θα περιλαμβάνει ταινίες που τόλμησαν να ανοίξουν νέους δρόμους στη γλώσσα του σινεμά
Tο σίκουελ του «Once Upon A Time in Hollywood» με τον Μπραντ Πιτ απέκτησε τίτλο και ημερομηνία πρεμιέρας
Ο Cliff Booth, ο θρυλικός κασκαντέρ και βετεράνος πολέμου που χάρισε στον Μπραντ Πιτ το πρώτο του Όσκαρ ερμηνείας στο «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη