Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2025
Ρεσιτάλ βιολιού της Τατιάνας Κοτανίδου, τελειόφοιτης μαθήτριας της Μουσικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, φιλοξενεί την Τετάρτη 7 Μαΐου το The Shoe Factory, έπειτα από την ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος.
Το ρεσιτάλ εντάσσεται στο πλαίσιο των τελικών συναυλιών των τελειοφοίτων της Μουσικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και περιλαμβάνει έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Καμίλ Σεν- Σανς, Εζέν Ιζάι κ.ά. Στο πιάνο συνοδεύει η Τατιάνα Ντίμπιζεβα.
Η Τατιάνα Κοτανίδου είναι τελειόφοιτη μαθήτρια στην τάξη του καθηγητή Βόλφγκανγκ Σρέντερ, εξάρχοντος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Ολοκληρώνει φέτος τη φοίτησή της στη Μουσική Ακαδημία του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχοντας διανύσει μια εξαιρετικά συνεπή και παραγωγική πορεία σπουδών στο βιολί.
Με σταθερή αφοσίωση και υψηλό επίπεδο μουσικής ωριμότητας, έχει πρόσφατα γίνει δεκτή για συνέχιση των σπουδών της στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ, τη Νορβηγική Ακαδημία Μουσικής στο Όσλο και το Royal College of Music στο Λονδίνο. Ταυτόχρονα, έχει λάβει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς μουσικής ερμηνείας και συμμετείχε ενεργά τα τελευταία χρόνια σε masterclass βιολιού με σολίστ και επιφανείς καθηγητές όπως οι Ίλια Γκρούμπερτ, Χένινγκ Κράγκερουντ, Ελίσε Μπότνες, Γεώργιο Δεμερτζή, Απόλλωνα Γραμματικόπουλο κ.ά.
Η συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Μουσική Ακαδημία. Για πάνω από 25 χρόνια, ο Φάρος αποτελεί σημείο αναφοράς για τον μουσικό πολιτισμό στην Κύπρο, παρουσιάζοντας στην Κύπρο κορυφαίους διεθνείς καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα, και προσφέροντας, μέσω του Μουσικοεκπαιδευτικού του Προγράμματος, ουσιαστική υποστήριξη στους νέους μουσικούς του τόπου.
>> Τετάρτη 7 Μαΐου, The Shoe Factory, Λευκωσία, 20:00. Είσοδος ελεύθερη, 22893045
-
The Shoe Factory
07 Μαΐου 2025
Σχετικά
Οι Bon Jovi ανακοίνωσαν περιοδεία μετά από τρία χρόνια απουσίας
Ο Jon Bon Jovi επιστρέφει στις περιοδείες, έπειτα από τρία χρόνια πολύ περιορισμένων εμφανίσεων λόγω επέμβασης στις φωνητικές του χορδές
Eurovision 2026: Το ΡΙΚ απαντά στις φήμες και ξεκινά τη διαδικασία επιλογής της κυπριακής συμμετοχής
Η Κύπρος μπαίνει δυναμικά στον 70ό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision — η επίσημη ανακοίνωση έρχεται σύντομα!
Ο καινοτόμος πιανίστας Julian Chan για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ένα σπάνιο πρόγραμμα έντονης λυρικότητας και τεχνικής δεξιοτεχνίας, με έργα των Σοπέν, Μπάρτοκ, Λιστ, Σούμπερτ και Έρλ Γουάιλντ
«Το Κοντσέρτο»: Μια μαγευτική φθινοπωρινή συναυλίαμε ήχους Μεσογείου και Λατινικής Αμερικής
Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σάββα Χριστοδούλου
«Μια φορά θυμάμαι»: Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό με τον Σταύρο Κωνσταντίνου
Μια μουσική βραδιά γεμάτη συγκίνηση και διαχρονικά τραγούδια
"Πάμε μια Βόλτα" σε γνωστούς λαϊκούς, έντεχνους και ρεμπέτικους δρόμους στη Μικρή Άρκτο
Με τους Ειρήνη Πελαγία, Γιώργο Πασμά, Κυριάκο Χατζηανδρέου
Ο Τεύκρος, η Μαριλένα και η ομάδα τους γιορτάζουν τα ‘80s & ‘90s με τα πιο διαχρονικά τραγούδια
Επιστροφή στις δεκαετίες που σημάδεψαν τη μουσική
Αντίο στον Διονύση Σαββόπουλο: Ο “Νιόνιος” που έγινε φωνή μιας ολόκληρης χώρας
Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος τραγουδοποιός που ένωσε τη ροκ με τη λαϊκή ψυχή και χάραξε τη δική του πορεία στην ελληνική μουσική
Διονύσης Σαββόπουλος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατο του μοναδικού τραγουδοποιού
Ο αγαπημένος «Νιόνιος» από το 2021 έδινε και μάχη με τον καρκίνο
Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος σε ηλικία 81 ετών
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο
Πέθανε ο Γιώργος Ψωμόπουλος των Magic De Spell
Ως μάνατζερ και ως καλλιτέχνης, μέσα από δημιουργίες όπως η μελοποίηση του ποιήματος της Κατερίνας Γώγου «Εμένα οι φίλοι μου», ο Γιώργος Ψωμόπουλος αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην ελληνική ροκ