Το παλιό ΓΣΠ αναπαλαιώνεται και προβλέπεται να είναι εντυπωσιακό!

Υπογράφηκαν σήμερα τα συμβόλαια μεταξύ του Δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και της Κοινοπραξίας Cyfield Construction - Cyfield Development J.V. για την ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ και σε δύο βδομάδες (10 Νοεμβρίου 2021) αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ στοχεύει στη δημιουργία αστικής Πλατείας, χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής, καθώς και στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης αναμένεται να εξυπηρετήσει τόσο τις πιο πάνω χρήσεις, όσο και την ευρύτερη περιοχή του αστικού κέντρου, περιλαμβανομένου και του εμπορικού κέντρου της Περιτειχισμένης Πόλης και θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την αναζωογόνηση της Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι, το παλαιό ΓΣΠ βρίσκεται πάνω σε έναν από τους πιο σημαντικούς άξονες της σύγχρονης Λευκωσίας που ξεκινά από την Πλατεία Ελευθερίας με τη συνθετική δομής της πρότασης να γεννιέται από την παράκαμψη αυτού του άξονα έχοντας 3 βασικούς στόχους:

-Τη δημιουργία ενός εσωστρεφή πράσινου πνεύμονα, μονωμένου από την πόλη και την κυκλοφορία

-Τη δημιουργία ενός ανοιχτού αμφιθεάτρου αστικών συγκεντρώσεων, όπως συνέβαινε παλιά στο ΓΣΠ

-Την εμπορική υποστήριξη του αστικού ενδιαφέροντος

Προστίθεται ότι η περιοχή αναμένεται να πλακοστρωθεί όπως επίσης και να γεμίσει με χώρους πρασίνου.

Στο σημείο θα τοποθετηθεί φωτισμός, ενώ ο πύργος του ρολογιού αναμένεται να ανακατασκευαστεί, στη συνέχεια να εγκατασταθεί σε κεντρικό σημείο της πλατείας ως τοπόσημο αναφοράς.

Το έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, τον κρατικό προϋπολογισμό και το Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31