News , Guide

10 εικόνες από το χθεσινό φεστιβάλ παράδοσης «Τ'Άη Δημητριού»

Το Φεστιβάλ παράδοσης και πολιτισμού που πραγνατοποιήθηκεστον Άγιο Δημήτριο Μαραθάσας.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2021

Στο φεστιβάλ παράδοσης «Τ’ ΑΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» παρευρέθηκε την περασμένη Κυριακή 24 Οκτωβρίου ο Διευθυντής Τμήματος Δασών, κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, εκπροσωπώντας τον Έντιμο Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Κώστα Καδή, υπό την αιγίδα του οποίου τέθηκε το φεστιβάλ.

Ο κ. Αλεξάνδρου στην ομιλία του μετάφερε κατ΄αρχάς τους χαιρετισμούς και τις απολογίες του ‘Εντιμου Υπουργού που λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραβρεθεί στο φεστιβάλ. 

Μεταξύ άλλων, ανάφερε και τα ακόλουθα:
α) Μέριμνα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, είναι οι αγροτικές μας κοινότητες να παραμείνουν ζωντανές εστίες οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, που να συνδυάζουν τη γεωργία, τον τουρισμό και την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

β) Το Τμήμα Δασών, πρώτιστα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για προστασία των δασών μας αλλά και της υπαίθρου από τις πυρκαγιές, οι οποίες πλέον δεν αποτελούν μόνο μάστιγα για το περιβάλλον, αλλά και απειλή για ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες μας. Στα πλαίσια της κοινωνικής του αποστολής, το Τμήμα Δασών συμβάλλει και στη στήριξη της απασχόλησης με την απασχόληση ωρομίσθιου προσωπικού κάνοντας πράξη τη διαχρονική εξαγγελία για στήριξη της υπαίθρου αφού έχουμε αυξήσει στο 75% το ποσοστό αυτού του προσωπικού που διαμένει μόνιμα στην ύπαιθρο και ο στόχος μας είναι να το αυξήσουμε ακόμη περισσότερο.

γ) Λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη το μεγάλο κίνδυνο έκρηξης και επέκτασης πυρκαγιών στην περιοχή, της εγκατάλειψης των καλλιεργειών και λόγω της πυκνής βλάστησης, επιτηρεί καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες με 2 έμφορτα μικρά πυροσβεστικά οχήματα του Δασικού Σταθμού Πλατρών τη γύρω περιοχή της κοινότητας. Επειδή όμως το πρόβλημα ολοένα και χειροτερεύει προχωρούμε σε ολοκληρωμένο σχεδιασμό διαχείρισης της βλάστησης με σκοπό την αποτροπή μεγάλων καταστροφικών πυρκαγιών καθώς και στην προστασία των ίδιων των κοινοτήτων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Α. Κωνσταντίνου

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close