Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2025
Ένα μοναδικό θέαμα που θα καθηλώσει τους θεατές κάθε ηλικίας, μικρούς και μεγάλους, με το ταλέντο, τη σωματικότητα, τη φαντασία, την ευρηματικότητα και τη συγκινησιακή του δύναμη, θα παρουσιάσει στην Κύπρο, η αμερικανική χορευτική ομάδα Pilobolus, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF) 2025.
Οι Pilobolus, φημισμένοι για την πρωτοποριακή τους χορογραφία, τις επαναστατικές μεθόδους που ακολουθούν στην τέχνη τους, έρχονται στην Κύπρο και μέσα από την παράσταση re:CREATION, προσκαλούν το κοινό να εξερευνήσει τα όρια του ανθρώπινου σώματος, την ομορφιά και τη δύναμη των συνδεδεμένων σωμάτων.

Μια παράσταση γεμάτη δυναμισμό και συναίσθημα
Το re:CREATION είναι μια δυναμική συλλογή χορευτικών κομματιών, που περιλαμβάνει τολμηρά πειράματα, πρωτοποριακές συνεργασίες αλλά και κλασικά έργα που έχουν αλλάξει το τοπίο του σύγχρονου χοροθεάτρου. Κάθε κομμάτι αυτής της συλλογής υφαίνει μια μοναδική αφήγηση, συνδυάζοντας την σωματικότητα, την αισθητική αρτιότητα και το συναίσθημα, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία σε μια παράσταση που υπόσχεται να σας μαγέψει.
Pilobolus: Μια επαναστατική ομάδα χορού
H ομάδα Pilobolus είναι μια επαναστατική ομάδα χορού. Από το 1971, η Pilobolus δοκιμάζει τα όρια της ανθρώπινης σωματικότητας για να εξερευνήσει την ομορφιά και τη δύναμη των συνδεδεμένων σωμάτων. Η Pilobolus έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει πάνω από 120 έργα σε περισσότερες από 65 χώρες κι έχει μοιραστεί τη δουλειά της με εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.
Η Pilobolus έχει εμφανιστεί σε εκπομπές όπως το CBS This Morning, το The Late Show with Stephen Colbert, το NBC’s TODAY Show, τα MTV Video Music Awards, το The Harry Connick Show, το ABC’s The Chew, και το Penn & Teller: Fool Us του CW Network.
Η ομάδα έχει λάβει πολλές σημαντικές διακρίσεις, όπως TED Fellowship, υποψηφιότητα για Βραβείο Grammy® το 2012, Βραβείο Primetime Emmy® για Εξαιρετικό Επίτευγμα στον Πολιτιστικό Προγραμματισμό, καθώς και πολλά βραβεία Cannes Lion στο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας.
Το 2015, η Pilobolus χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους "Αναντικατάστατους Θησαυρούς του Χορού" από την Dance Heritage Coalition.
Η Pilobolus βρίσκεται τώρα υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση των Renée Jaworski και Matt Kent, οι οποίοι συνεχίζουν τόσο την παράδοση της δημιουργίας νέων και συναρπαστικών έργων όσο και τη διατήρηση και παρουσίαση της κλασικής χορογραφίας της ομάδας.

re:CREATION
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Renée Jaworski & Matt Kent
Χορευτές: Hannah Klinkman (Dance Captain), Connor Chaparro, Ryan Hayes, Isaac Huerta, Darren Robinson, Jessica Robling.
Όπως όλες οι παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF) 2025, η παράσταση re:CREATION είναι μη λεκτική, καθιστώντας την προσιτή σε όλους.
Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις και εισιτήρια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Κύπρου (CITF).
-
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
05 Απριλίου - 06 Απριλίου 2025
-
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
09 Απριλίου - 10 Απριλίου 2025
Σχετικά
17 θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Από τις πρεμιέρες του «The 39 Steps» και του «Ψέματος» μέχρι τον Πουαρό του ΘΟΚ και τις παιδικές παραστάσεις της Κυριακής.
Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» του ΘΟΚ ταξιδεύει σε 3 πόλεις
Ο Νεοκλής Νεοκλέους επιστρέφει στον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό, με την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ να κάνει στάσεις σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο τον Νοέμβριο.
«Τους φοιτητές, μάνα μου, να τους αγαπάτε»: Οι ανθρώπινες ιστορίες του Frederick γίνονται θέατρο
Ένα θεατρικό αναλόγιο σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη φέρνει στο φως ανέκδοτες μαρτυρίες από την 60χρονη διαδρομή του οργανισμού, με ελεύθερη είσοδο.
Ο Νοέμβριος επί σκηνής: 20 παραστάσεις σε όλη την Κύπρο
Πρεμιέρες, επαναλήψεις και παραγωγές από την Ελλάδα γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με κωμωδίες, δυνατά δράματα και ιστορίες που αξίζει να ανακαλύψουμε
Η Οικογένεια Άνταμς – The Musical έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία για να μας χαρίσει μια μοναδική θεατρική εμπειρία!
Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων
Η Κοκκινοσκουφίτσα του ΘΟΚ τον Νοέμβριο ταξιδεύει σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει σε μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Τάκκουνοι εν δράσει»: Η Λυσιστράτη μιλά κυπριακά στη Λεμεσό
Η κωμωδία των Θεατρικών Παραγωγών Φοίνικας έρχεται στο Θέατρο Συνεργείο στις 31 Οκτωβρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικολέττας Μήτσιου.
«Ημερολόγιο Φρανκενστάιν»: Πέντε γυναίκες μέσα στο ίδιο μυαλό, για 3 μόνο παραστάσεις
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου.
All of It: Μια ολόκληρη ζωή μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Αντωνίας Χαραλάμπους
Ο απαιτητικός μονόλογος του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, γίνεται μια παράσταση που ταράζει με την απλότητα της ιστορίας της και τη δύναμη της πρωταγωνίστριάς της Αντωνίας Χαραλάμπους
Η «Οικογένεια Άνταμς» έρχεται στην Κύπρο με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Σολωμού
Το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου ανεβαίνει σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2027, με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο