Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαρτίου 2025
Εννέα (9) μετάλλια απέσπασε η ΚΕΟ από τον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2025. Καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων δοκίμασαν και αξιολόγησαν 947 κρασιά και 83 αποστάγματα από 243 οινοποιεία από όλο τον κόσμο.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ΚΕΟ απέσπασε: χρυσό μετάλλιο για τον ποικιλιακό οίνο της Ξυνιστέρι 2024, ο οποίος έλαβε και ειδική διάκριση υψηλής βαθμολογίας. Αργυρά μετάλλια έλαβε για Γιαννούδι Μαλλιάς 2021, για το Aphrodite 2024, το Shiraz Merlot 2020 και για την Κουμανδαρία St. John 2017. Χάλκινο μετάλλιο έλαβε το Heritage (Μαραθεύτικο) 2020. Συνολικά, η ΚΕΟ έλαβε 6 βραβεία από τις 7 συμμετοχές που απέστειλε στην κατηγορία κρασιών.
Ο διαγωνισμός βράβευσε επίσης όλες τις Ζιβανίες της ΚΕΟ. Οι Μονοποικιλιακές Ζιβανίες από Μαλάγα, και από Σουλτανίνα καθώς και η Ζιβανία της ΚΕΟ έλαβαν αργυρά μετάλλια. Αυτό αποτελεί 100% επιτυχία αφού βραβεύτηκαν και οι τρεις (3) συμμετοχές της ΚΕΟ στην κατηγορία αποσταγμάτων.
Τα μετάλλια του διαγωνισμού Θεσσαλονίκης, που έχει μετονομαστεί σε THESSALONIKI WINE & SPIRITS TROPHΥ, είναι ακόμα μια μεγάλη αναγνώριση του σπουδαίου έργου που επιτελεί η ΚΕΟ στο οινοποιείο της στη Μαλλιά. Η ποιότητα των προϊόντων που παράγει η εταιρεία, βραβεύεται διαχρονικά σε διεθνές επίπεδο και ανταγωνίζεται ισάξια ετικέτες από όλο τον κόσμο, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη οίνων και οινοπνευματωδών.
Σχετικά
Ανακαλύψαμε ένα «κρυμμένο» εστιατόριο λίγο έξω από την πόλη για εκλεκτά steaks και όχι μόνο
Οι πιο ψαγμένοι λάτρεις του κρέατος, θα βρουν εδώ το νέο τους στέκι!
Η πιο όμορφη κρυμμένη αυλή του νησιού επιστρέφει
Η «Αυλή της Νεφέλης» ξανανοίγει και μας καλεί πίσω στην πιο μαγική αυλή του νησιού
Μια από τις πιο νόστιμες (κρυμμένες) αυλές στο νησί, επιστρέφει
Αν δεν την έχεις ανακαλύψει ακόμα, την προτείνουμε ανεπιφύλακτα
Η ιταλική γαστρονομία επιστρέφει στην Κύπρο με νέες δημιουργίες
Το εστιατόριο Sera στο Four Seasons επέστρεψε με νέες ιταλικές δημιουργίες
Ανακαλύψαμε μία (νέα) κρυμμένη όαση στην καρδιά της πόλης
Η νέα άφιξη στα στενά της πόλης, έχει μία πανέμορφη αυλή
Η μεγάλη γιορτή του κυπριακού κρασιού επιστρέφει, με 30+ κυπριακά οινοποιεία
Δοκιμάζουμε δωρεάν κρασιά από 30+ κυπριακά οινοποιεία, στην Αγία Νάπα
22 νόστιμες διευθύνσεις για απολαυστική ταχινόπιτα
Εδώ θα βρεις τις πιο νόστιμες ταχινόπιτες
25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό και τις ανοιξιάτικες εικόνες
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού
Μεσογειακές γεύσεις σε ένα σύγχρονο all-day spot στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα μοντέρνο all-day spot στο κέντρο της πόλης που μετατρέπει το μεσημεριανό διάλειμμα σε μια μικρή γαστρονομική απόδραση
Μία από τις καλύτερες γαστρομπυραρίες της Κύπρου, ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Ένα από τα πιο διάσημα μαγαζιά του Πρωταρά, ανακοίνωσε την επιστροφή του για τη σεζόν
Σπιτικές γεύσεις στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα αγαπημένο μαγειρείο που σερβίρει αυθεντική κυπριακή κουζίνα, θυμίζοντας το οικογενειακό τραπέζι της παιδικής μας ηλικίας
Ένα διαχρονικό lunch spot που αποτελεί πλέον θεσμό στη Λευκωσία
Ένας κλασικός γαστρονομικός προορισμός για επαγγελματικά ραντεβού και εκλεκτές γεύσεις ψαριού και κρέατος στην καρδιά της πόλης