Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2025
Ένα δυναμικό πρόγραμμα που καλύπτει διαφορετικά μουσικά στυλ και συναισθήματα παρουσιάζουν ο τσελίστας Ρομπέρτας Γκροντ και η πιανίστρια Άνχελες Ιγκλέσιας, σε δύο βραδιές μουσικής δωματίου σε Λευκωσία και Πάφο.
Το μουσικό δίδυμο είναι γνωστό για τις μελωδικές ερμηνείες του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Ζόλταν Κόνταλι, Γιώργου Κάρβελλου, Φραντς Σούμπερτ και Άστορ Πιατσόλα και παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών του Ιδρύματος Τηλέμαχος Κάνθος και στο Τεχνόπολις 20.
Έχοντας βραβευθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, μεταξύ άλλων, Διαγωνισμό Μανουέλ ντε Φάλια στην Ισπανία, Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Bösendorfer/ Yamaha στην Αυστρία, Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Αλεσάντρο Καζαγκράντε στην Ιταλία και Juventudes Musicales στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, όπου κέρδισε παράλληλα «Τιμητική Μνεία» για την καλύτερη ερμηνεία ισπανικής μουσικής, η Μαρία ντε λος Άνχελες Ιγκλέσιας έχει εμφανισθεί εκτενώς σε Ευρώπη και Αμερική, σε σημαντικές αίθουσες όπως Μουζικφεράιν της Βιέννης, Λα Μονέ των Βρυξελλών, Κέντρο Μουσικής και Πολιτισμού Καχίτζε στην Τιφλίδα, Στούντιο Γκλεν Γκουλντ στο Τορόντο– όπου ηχογραφήθηκε ζωντανά ο πρώτος της ψηφιακός δίσκος, Εθνικό Θέατρο Κλαούντιο Σαντόρο της Μπραζίλια, και Δημοτικό Θέατρο του Σάο Πάολο.
Η Ιγκλέσιας έχει εμφανισθεί με πολλές ορχήστρες, υπό τη διεύθυνση φημισμένων μαέστρων, μεταξύ άλλων, Elena Herrera, Luis Izquierdo, Tulio Collacioppo, Isabel Costes και David Muqeria. Στις αξιομνημόνευτες στιγμές της σταδιοδρομίας περιλαμβάνεται και η ερμηνεία της στην παγκόσμια πρεμιέρα του Κοντσέρτου για Πιάνο και Ορχήστρα του Σάλβα Μσβελίντζε στο Κέντρο Μουσικής και Πολιτισμού της Τιφλίδας, υπό τη διεύθυνση του David Muqeria, και η ερμηνεία της στην πρώτη εκτέλεση στη Γεωργία του Κοντσέρτου για Πιάνο του Ρανταμές Γκνατάλι, υπό τη διεύθυνση του Vakhtang Kakhidze.
Η Άνχελες Ιγκλέσιας ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στη γενέτειρά της Σεβίλλη. Αργότερα, μετοίκησε στη Μαδρίτη όπου απέσπασε το πτυχίο της στο πιάνο και τη μουσική δωματίου, και συνέχισε τις σπουδές της υπό τον διεθνούς φήμης καθηγητή Χανς Γκραφ στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης.
Ο Ρομπέρτας Γκροντ γεννήθηκε το 1991 στη Λιθουανία. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Μουσικό Σχολείο Μπάλις Ντβαριόνας του Βίλνιους στην τάξη της Γ. Βεϊβεριένε και είναι Laureate Prize Winner σε διαγωνισμούς της χώρας του όπως «B. Dvarionas» και «J. Urba». Το 2010 έγινε δεκτός στο Κονσερβατόριο της Μόσχας Τσαϊκόφσκι στην τάξη της καθηγήτριας Ν. Σαχόφσκαγια. Το 2012 κέρδισε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό «Kozolupov Competition» στη Μόσχα. Το 2016 αποφοίτησε από το κονσερβατόριο με διάκριση κι έκτοτε ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Παρουσιάζει συχνά συναυλίες στη Λιθουανία και συμμετέχει σε φεστιβάλ της χώρας του.
>> Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, Κέντρο Τεχνών Κάνθου, Λευκωσία, 19.30. Πληρ. 96081382
>> Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, Τεχνόπολις 20, Πάφος, 20.00. Πληρ. 70002420 technopolis20.com
Σχετικά
Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Τέσσερις χώρες αποχωρούν
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, τέσσερις χώρες ανέφεραν ότι αποσύρουν τη συμμετοχή τους
The Underdogs Reloaded: Η Λευκωσία ετοιμάζεται για μια νύχτα γεμάτη γέλιο
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Μεγάλη συναυλία με τον ράπερ Dani Gambino στη Λευκωσία τις γιορτές
DANI GAMBINO LIVE: Επιστροφή στις ρίζες, με street vibe και αδρεναλίνη στο κόκκινο!
Η Eurovision καλείται να αποφασίσει σήμερα για το μέλλον της συμμετοχής του Ισραήλ
Αναμένεται να παρουσιαστούν νέοι κανόνες στα μέλη της EBU σήμερα και αν δεν πειστούν ότι οι αλλαγές είναι επαρκείς, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για το μέλλον του Ισραήλ στη Eurovision
Eurovision 2026: Την Πέμπτη η κρίσιμη ψηφοφορία – Στο τραπέζι ο αποκλεισμός του Ισραήλ
Κράτη απειλούν με αποχώρηση, η EBU μιλά για «στιγμή ορόσημο» και η Γερμανία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη μεταδώσει τον διαγωνισμό αν περάσει η απόφαση κατά του Ισραήλ
Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή τραγούδια του 2025 στο Apple Music
Η πλατφόρμα δημοσίευσε τόσο τα προσωπικά στοιχεία ακρόασης των χρηστών όσο και τη λίστα με τα μεγαλύτερα τραγούδια του 2025
"Η Γιαγιά μου η Κυριακού": Η μαστόρισσα της κυπριακής παράδοσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Η παράσταση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή και τη μνήμη της Κυριακούς Πελαγία
14 μουσικά ραντεβού που απογειώνουν τον Δεκέμβρη
Από μεγάλες συναυλίες και εμβληματικούς καλλιτέχνες, μέχρι γιορτινές βραδιές, acoustic εμφανίσεις και χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις: ο Δεκέμβριος γεμίζει με μουσική, ρυθμό και πολλή ενέργεια
Πάμε για ένα ακόμα Nostalgia Party στο Down Town
Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στις χρυσές δεκαετίες των 70s, 80s, 90s και 2000s
«Βιεννέζικα Χριστούγεννα» στο Παττίχειο Θέατρο με τη Χρύσω Μακαρίου και την Vienna Classic Orchestra
Μέλη της διάσημης βιεννέζικης ορχήστρας Vienna Classic Orchestra ταξιδεύουν ειδικά από τη Βιέννη στην Κύπρο για τη συναυλία αυτή
Φέτος, θα κάνουμε γιορτές με τον Θέμη Αδαμαντίδη
Δύο μοναδικές βραδιές γεμάτες επιτυχίες και μαγεία!