Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2025
Η Γιαν Σέπαρντ, ηθοποιός της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, που έπαιξε δίπλα στον Έλβις Πρίσλεϊ σε εμβληματικές ταινίες, έφυγε από τη ζωή στις 17 Ιανουαρίου σε ηλικία 96 ετών, στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια, από πνευμονία.
Η Σέπαρντ συμμετείχε σε ταινίες όπως το «King Creole» (1958) και το «Paradise, Hawaiian Style» (1966). Στο πρώτο υποδύθηκε τη Mimi Fisher, την αδερφή του χαρακτήρα του Έλβις Πρίσλεϊ, ενώ στο δεύτερο έπαιξε τη Betty Kohana, τη σύζυγο του συνεταίρου του πρωταγωνιστή.
Σε συνέντευξή της τον Ιούνιο του 2022 στο Elvis Australia, είχε αναφερθεί στη συνεργασία της με τον «βασιλιά του Ροκ εντ Ρολ», αποκαλύπτοντας πως αρχικά ήταν σκεπτική για την επιτυχία του. «Όταν άκουσα για πρώτη φορά το όνομά του, είπα: "Τι όνομα είναι αυτό; Αυτός δεν πρόκειται να τα καταφέρει!"» είχε δηλώσει. Παρ’ όλα αυτά, όταν τον γνώρισε, τον περιέγραψε ως εξαιρετικά γενναιόδωρο και γοητευτικό, λέγοντας χαριτολογώντας πως «αν είχε αδερφή, θα ήθελε να είναι εκείνη».
Jan Shepard Dies: 'King Creole' Actress Was 96 https://t.co/0E9TivDR0P
— Deadline (@DEADLINE) January 28, 2025
Η Σέπαρντ είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 30 τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των «Gunsmoke», «Bonanza» και «The Virginian». Είχε επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «The Clear Horizon», συμμετέχοντας σε 256 επεισόδια από το 1960 έως το 1962. Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά «The Rookies» το 1973.
Γεννημένη στις 19 Μαρτίου 1928 στην Πενσυλβάνια, με το όνομα Τζοζεφίν Άντζελα Σορμπέλο, η Γιαν Σέπαρντ υπήρξε πολυπράγμων στα σχολικά της χρόνια, καθώς ήταν σημαιοφόρος, μαζορέτα και ηθοποιός. Το 1950 μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου εξέλιξε τις δεξιότητές της στο θέατρο με την ομάδα Ben Bard Players και το Pasadena Playhouse.
Ήταν παντρεμένη για περισσότερα από 65 χρόνια με τον Ρέι Μπόιλ, γνωστό από τη σειρά «Wyatt Earp», ο οποίος πέθανε το 2022 σε ηλικία 98 ετών. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1951 και συνεργάστηκε σε διάφορα projects, όπως η σειρά «Death Valley Days».
Σχετικά

Πέθανε στα 56 του μόλις χρόνια ο Τζούλιαν ΜακΜάχον, ο «Κρίστιαν Τρόι» στο Nip/Tuck
Ο Αυστραλός ηθοποιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο – Είχε ξεχωρίσει σε τηλεοπτικές σειρές και υπερηρωικούς ρόλους, αφήνοντας πίσω του μια ιδιαίτερη υποκριτική πορεία

Το «Downton Abbey» ανοίγει τις πύλες του και μάς υποδέχεται για μια τελευταία φορά
Όπως και να’χει, το «Donwton Abbey: The Grand Finale» άνευ Μάγκι Σμιθ – δύσκολο να αναπληρωθεί η απουσία της

Νέες ταινίες στη μεγάλη οθόνη: Ό,τι παίζει τώρα στα σινεμά της Κύπρου
Δράση, γέλιο, συγκίνηση και μεγάλες πρεμιέρες, όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα

"Jaws": 50th Anniversary Screening στον κινηματογράφο Πάνθεον
Eπετειακή προβολή της θρυλικής ταινίας του Steven Spielberg, για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την κυκλοφορία της

Οι 4 ταινίες που θα δούμε στο θερινό σινεμά της παλιάς Λευκωσίας
Η πιο όμορφη αυλή της παλιάς πόλης, ετοιμάζεται για προβολές και τον Ιούλιο

Ο Διάβολος Φοράει Prada 2: Μέριλ Στριπ, Αν Χάθαγουεϊ, Έμιλι Μπλαντ και πάλι μαζί
Επιστρέφει και ο απολαυστικός Στάνλεϊ Τούτσι. Νέα άφιξη ο Κένεθ Μπράνα. Τα γυρίσματα αρχίζουν αυτή την εβδομάδα

Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν
Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»

Το Πάνθεον προβάλει την νέα παραγωγή του καταξιωμένου Ιταλού σκηνοθέτη Nani Moreti
Η "Βιττόρια" σε 5 καλοκαιρινές προβολές στην Κύπρο

Οι καλύτερες και χειρότερες επιδόσεις στο φετινό box office
Οι πωλήσεις εισιτηρίων έχουν αυξηθεί κατά 18% από το 2024 αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία απέχει ακόμη πολύ από τη δυναμική της προ-κορονοϊού εποχής.

Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times
Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο

Μετά το «Avatar» ο Τζέιμς Κάμερον κάνει ταινία για τη Χιροσίμα
«Θέλω να γυρίσω μια ταινία που θα υπενθυμίζει στους ανθρώπους τι κάνουν αυτά τα όπλα και πόσο εντελώς ανεπίτρεπτο είναι έστω και να σκεφτόμαστε τη χρήση τους». Η έντονη κριτική του για το «Οπενχάιμερ» του Νόλαν.

Ο Ματ Ριβς ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το σενάριο της νέας ταινίας Batman
Το πολυαναμενόμενο σίκουελ του «The Batman» θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2027