News , Guide

6+1 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθείτε αυτό το φθινόπωρο

To φθινόπωρο μοιάζει να είναι η πιο ιδανική εποχή για ταξίδια σε διάφορους προορισμούς του εξωτερικού

Δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021

To φθινόπωρο μοιάζει να είναι η πιο ιδανική εποχή για ταξίδια σε διάφορους προορισμούς του εξωτερικού. Ο καιρός είναι -σχεδόν παντού- καλός, χωρίς πολύ υψηλές, αλλά και χωρίς πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κι οι περισσότερες, ευρωπαϊκές πόλεις μεταμορφώνονται και κινούνται σε κίτρινους και κόκκινους τόνους. Αισθάνεστε την ανάγκη για ένα mini break και μία σύντομη απόδραση στο εξωτερικό; Γνωρίστε τους απόλυτους fall προορισμούς και προγραμματίστε ένα χαλαρωτικό weekend asap!

Bordeaux, France
Βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Γαλλίας κι είναι χτισµένο στην αριστερή όχθη του ποταµού Garonne, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την ηρεµία και τους χαλαρούς ρυθμούς, µε την αστείρευτη ενέργεια ενός μαγικού τόπου. Το Bordeaux, αποτελεί αγαπημένο προορισμό όλων όσων αγαπούν το καλό κρασί, καθώς εκεί συγκεντρώνονται οι πιο εκλεκτές ετικέτες που μπορεί να δοκιμάσει κανείς, ωστόσο λίγοι γνωρίζουν πως μετά το Παρίσι, αποτελεί τη δεύτερη πόλη με τα περισσότερα αξιοθέατα σε ολόκληρη τη Γαλλία. Πρόκειται για ένα μέρος που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες από την πρώτη κιόλας στιγμή με την πλούσια αρχιτεκτονική του, τα πελώρια πάρκα, τα εντυπωσιακά καταστήματα και τα ιστορικά μνημεία του. Η Place de la Bourse αποτελεί πόλο έλξης, κυρίως το βράδυ, ενώ κατά μήκος του ποταμού Garonne, δεσπόζει η Esplanade des Quinconces με το άγαλμα της Ελευθερίας στην κορυφή να κλέβει την παράσταση. Το μνημείο αυτό είναι αφιερωμένο στους Γιρονδίνους, τους αγωνιστές που διώχθηκαν μετά τη Γαλλική Επανάσταση και δεν πρέπει να λείπει από την must-visit list σας.

Florence, Italy
Η Florence αποτελεί ιδανικό προορισμό για ένα weekend που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας και θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ιταλίας αλλά και της Ευρώπης, αυτή την εποχή. Τα αρχιτεκτονικά μνημεία κι οι αυθεντικές, ιταλικές γεύσεις θα σας κλέψουν την καρδιά! Πρόκειται για μία μαγευτική πόλη, με αμέτρητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς και μία τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Ο καθεδρικός ναός της Santa Maria del Fiore ή αλλιώς il Duomo αποτελεί το σύμβολο της πόλης, ενώ για τους λάτρεις της τέχνης, η Galleria dell'Accademia έχει τη δική της, ιδιαίτερη σημασία, όπως κι η Uffizi Gallery, που βρίσκεται στην Piazza della Signora στο κέντρο της πόλης. Last but not least, ψηλά στη λίστα σας θα πρέπει να βρίσκονται κι οι κήποι Boboli, που βρίσκονται πίσω ακριβώς από το Palazzo Pitti. Enjoy!

Bilbao, Spain
To Bilbao αποτελεί τον μεγάλο θησαυρό της Χώρας των Βάσκων και ξεχωρίζει για την πλούσια ιστορία του, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, το εκπληκτικό φαγητό και -φυσικά- τα πολλά αξιοθέατά του. Αν είστε λάτρεις της ιστορίας, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε αυτή την πόλη της Ισπανίας και να κάνετε μία στάση στο Museo Guggenheim Bilbao. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του Bilbao, που είναι φτιαγμένο από τιτάνιο και μαγνητίζει τα βλέμματα με τη σύγχρονη αρχιτεκτονική του. Εξίσου εντυπωσιακό, είναι και το Museo de Bellas Artes, το οποίο φιλοξενεί μία πλούσια συλλογή από γοτθικά γλυπτά, αλλά -μεταξύ άλλων- κι έργα των Murillo, Zurbarán, El Greco, Goya και Van Dyck. Οι ντόπιοι υποστηρίζουν πως ο χαρακτήρας, η φιλοσοφία κι η κουλτούρα του Bilbao διαφέρουν σημαντικά από τα υπόλοιπα μέρη της Ισπανίας και παρά το γεγονός, ότι βρίσκεται στον Βορρά, έχει έντονο μεσογειακό ταμπεραμέντο. Μία βόλτα στα εντυπωσιακά πάρκα, αλλά και στο ποτάμι αποτελούν επίσης must.

Porto, Portugal
Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας κι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της μετά τη Λισαβόνα. To Porto ή αλλιώς Oporto μαγνητίζει τα βλέμματα με την μοναδική ομορφιά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του και θα σας μαγέψει από την στιγμή που θα το δείτε από ψηλά. Αρχικά, πρόκειται για μία πόλη που είναι γεμάτη με καταπράσινα τοπία κι απέραντους κήπους, όπως είναι το Palacio de Cristal, που προσφέρει μοναδική θέα σε ολόκληρο το Porto. Στον ποταμό Douro, που βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της πόλης, βρίσκεται η πλατεία της Ribeira, που αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της σημεία κι έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco, ενώ η Dom Luís I Bridge είναι αναμφίβολα το σήμα κατατεθέν του Porto. Μην παραλείψετε να διασχίσετε τη γέφυρα, προκειμένου να θαυμάσετε τη θέα που κόβει την ανάσα.

Bruges, Belgium
Κατά γενική ομολογία είναι μία από τις πιο όμορφες κι ιδιαίτερες πόλεις συνολικά της Ευρώπης κι αυτή την περίοδο, έχει την τιμητική της. Η Bruges βρίσκεται στη Φλάνδρα του Βελγίου και συγκεκριμένα, είναι η πρωτεύουσά της, έχοντας πληθυσμό 118.053 κατοίκους. Τα τελευταία χρόνια, είναι γνωστή κι ως "Βενετία του Βορρά", καθώς σήμα κατατεθέν της, αποτελούν τα ρομαντικά κανάλια που προσφέρονται για ατελείωτες βόλτες, κυρίως τις βραδινές ώρες, υπό το φως του φεγγαριού. Πόλο έλξης για τους επισκέπτες αποτελούν τα μεσαιωνικά κτίρια, που εντυπωσιάζουν με τη μοναδική τους ομορφιά, οι ψηλοί, επιβλητικοί πύργοι αλλά κι οι ιστορικές εκκλησίες, που διατηρούν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους, όπως επίσης και τα μικρά, μαγευτικά σοκάκια που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Dubrovnik, Croatia
Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το "μαργαριτάρι της Αδριατικής" κι αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της Κροατίας. Το Dubrovnik ξεχωρίζει για τον μεσαιωνικό του χαρακτήρα, αλλά και τα έντονα μεσογειακά στοιχεία και δεσπόζει στις πανέμορφες, Δαλματικές Ακτές. Από το 1979 έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Τα μεσαιωνικά κάστρα, τα παλάτια, οι εντυπωσιακοί ναοί και τα πλακόστρωτα δρομάκια είναι μερικά μόνο από τα κύρια χαρακτηριστικά του Dubrovnik, ενώ για όσους το επισκέπτονται, must visit αποτελούν τα τείχη της πόλης. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα και μέσα σε αυτά, δεσπόζει η παλιά, μεσαιωνική πόλη. Η θέα που αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται το συγκεκριμένο μέρος είναι καθηλωτική.

Gstaad, Switzerland
Αν θέλετε να παραμείνετε μακριά από τους πιο basic προορισμούς και να εξερευνήσετε νέα μέρη, η Ελβετία είναι αναμφίβολα μία πολύ καλή επιλογή. Το Gstaad αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης κι είναι γνωστό για τα πανάκριβα ξενοδοχεία και τα κλειστά club, που αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς celebrities κάθε χειμώνα. Γι' αυτό, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος για να το επισκεφθείτε. Αν είστε λάτρεις της φύσης, τα καταπράσινα τοπία θα σας κλέψουν την καρδιά, ενώ προσφέρεται για ορειβασία και ατελείωτες βόλτες στο βουνό, όπου θα συναντήσετε μαγευτικές εικόνες. Ακόμη και μία απλή βόλτα μέσα στο Gstaad είναι αρκετή για να σας κάνει να αγαπήσετε το συγκεκριμένο μέρος και το σίγουρο είναι ότι δε θα θέλετε να το αποχωριστείτε.

Πηγή: Glow.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close