Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2024
Μία νέα, πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη ανοίξει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και από τις πρώτες πληροφορίες που συλλέξαμε φαίνεται πως θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα, τόσο για τα πιάτα της όσο και για τη ξεχωριστή της διακόσμηση.

Ο λόγος για το νέο εστιατόριο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, Το Λιόδεντρο, το οποίο βρίσκεται στη Δερύνεια, πολύ κοντά στο στάδιο της Αναγέννησης Δερύνειας. Πρόκειται για ένα χώρο που όπως καταλάβαμε φτιάχτηκε με ιδιαίτερη αγάπη αφού όλα τα στοιχεία του συνθέτουν ένα ζεστό και φιλόξενο εστιατόριο που θυμίζει παλιά αρχοντικά σπίτια της Κύπρου της περασμένης εποχής. Με σήμα κατατεθέν του ένα ελαιόδεντρο στην είσοδο του, το εστιατόριο δίνει το στίγμα της μεσογειακής και κυπριακής του φιλοσοφίας αλλά και της επιλογής του ονομάτός του που είναι Λιόδεντρο, δηλαδή, δέντρο ελιάς. Ένα πολύ σημαντικό και εξαιρετικό στοιχείο τόσο της κυπριακής όσο και της ευρύτερης κυπριακής κουζίνας.


Το τζάκι θα ανάψει στο εσωτερικό του εστιατορίου το Σάββατο προσφέροντας μία όμορφη εικόνα αλλά και ζεστασιά στον χώρο. Το μενού επιμελήθηκε ο σεφ Νίκος Ζαχαρία και περιλαμβάνει γνωστά πιάτα της κυπριακής κουζίνας, με twist αλλά και πιο δημιουργικές συνταγές όπως το χαλλούμι σαγανάκι με μαρμελάδα καρπούζι, την γεμιστή μελιντζάνα με αρνίσιο κιμά, κρέμα γιαούρτι και σάλτσα δύοσμου αλλά και το στιφάδο με φρέκολα (είδος ζυμαρικού) με αναρή. Ακόμα, όλα τα dips που θα βρεις στο μενού φτιάχνονται στην κουζίνα του εστιατορίου με φρέσκα υλικά όπως η μους φέττας, το τζατζίκι, η ταραμοσαλάτα και η ταχίνι.

Παράλληλα, με τα δημιουργικά του πιάτα το Λιόδεντρο σερβίρει κρεατικά σχάρας, σεφταλιά, σουβλάκι, πανσέτες όλα ντόπια και καλοψημένα. Μετά τις γιορτές θα μας προσφέρει διασκέδαση με ζωντανή μουσικές σε μέρες της εβδομάδας που θα ανακοινωθούν ενώ το εστιατόριο θα ανοίγει μόνο το βράδυ για 6 φορές την εβδομάδα χωρίς να έχουν ακόμα αποφασίσει την ημέρα που θα παραμένουν κλειστοί.
(99206231) Σταδίου 52, Δερύνεια, ελ. επ. Αμμοχώστου.
Σχετικά
Η νέα άφιξη -πάνω στη θάλασσα- είναι άκρως εντυπωσιακή
Ένα από τα -πιο πάνω στο κύμα- εστιατόρια του νησιού, ανανεώθηκε κι έγινε κούκλα
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο AMARA: Ένα εμβληματικό διήμερο με τον Chef Nobu Matsuhisa
Ο σεφ πίσω από τη μαγειρική «μαγεία» του Matsuhisa θα βρίσκεται ο ίδιος στην Κύπρο
Ανοίγει ξανά το πιο καλοκαιρινό μεζεδοπωλείο της Λευκωσίας δίπλα στην πισίνα
Mια ξεχωριστή εμπειρία δείπνου δίπλα στην πισίνα, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό.
Καμπαναρκό: Εκεί που τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν γεύση και οι αναμνήσεις γεννιούνται γύρω από ένα τραπέζι
Η γεύση της Κύπρου, η ψυχή του καλοκαιριού.
Η επιστροφή του 7Skies Roof bar στον Πρωταρά σηματοδοτεί τη νέα σεζόν
To απόλυτο rooftop destination του Πρωταρά, άνοιξε πρόσφατα ξανά τις πόρτες του
Τρεις οθόνες, παγωμένες μπύρες και ειδικό menu: Εδώ θα δεις το Μουντιάλ στη Λεμεσό
Εσύ έκλεισες τραπέζι; Το Maison Anemi μπαίνει σε ρυθμούς Μουντιάλ
Οι 15 pubs που θα «παίζουν» μπαλίτσα όλο το καλοκαίρι
Μεγάλες οθόνες, δυνατός ήχος, απολαυστικό φαγητό, παγωμένες μπίρες και τη σωστή παρέα. Όλα όσα χρειάζεσαι για ένα καλοκαίρι γεμάτο Μουντιάλ βρίσκονται σε αυτά τα 15 pubs
Ένα αυθεντικό, ζεστό και παρεΐστικο μαγαζί για λαχταριστό οφτό και μεζέδες
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τις γενναιόδωρες μερίδες και τη γνήσια κυπριακή φιλοξενία.
Κρασί, premium steaks και live cooking: Ο viral chef Jeffrey κατεβαίνει στη Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στο καλό φαγητό, το κρασί και τη ζωντανή μουσική, στο Winecase
Burger Nights με ζουμερά burgers και καλοκαιρινά cocktails, στον «μυστικό κήπο» της Λευκωσίας
Το απόλυτο σημείο συνάντησης για φαγητό και ποτό
10 ταράτσες, κήποι και αυλές στη Λευκωσία, για νόστιμο summer in the city
Οι τοποθεσίες που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου για απόδραση από τη ζέστη, νοστιμιά και δροσιά
Στα 7 Κλειδιά αφιερώνουν μια βραδιά στα πορτοκαλί κρασιά της Κύπρου
Εδώ θα ανακαλύψεις και θα δοκιμάσεις επιλεγμένες ετικέτες τοπικών πορτοκαλί κρασιών