News , Τέχνη

Η Ευδοκία Γεωργίου εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Μπιενάλε Γυαλιού της Δανίας

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ευδοκία Γεωργίου εκπροσωπεί την χώρα μας στην καλλιτεχνική διοργάνωση, European Glass Context 2021 στο Bornholm, Δανία.

Η καλλιτέχνις που δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα μέσα από τα καθημερινά αντικείμενα, τα οποία μετατρέπει σε γλυπτά τώρα εκθέτει και στο Bornholm Biennials for Contemporary European Glass and Ceramics στην Δανία! 

Η καλλιτέχνις είναι απόφοιτος Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Κεντ της Αγγλίας το 2015 και ήταν υποψήφια για το CVAN Platform Graduate Award της ίδιας χρονιάς. Έχει έκθεση σε πάνω από 25 ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, όπως σε Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρα, Αμερική και τώρα στη Δανία. Έχει εκπροσωπήσει ξανά την Κύπρο στην Εβδομάδα Τέχνης της Ρώμης το 2019.

H Eυδοκία όταν κατέφθασε στο Bornholm, Δανία παρουσίασε το έργο της και την καλλιτεχνική της δουλειά μπροστά στο κοινό, στο The Royal Danish Academy. Το έργο που παρουσιάζει στο European Glass Context 2021 είναι το 'Τwisted Reality'  το οποίο είναι ένα γλυπτό σε μορφή ενός καπνιστηριού, φτιαγμένο από υγρό γυαλί, αυγό και ακρυλική μπογιά. Το έργο αυτό είναι ένα από τα κομμάτια που παρουσιάζεται στην κατηγορία για τους στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations) που είναι ένα από τα θέματα της έκθεσης. 

Μέσα από το έργο της ‘Twisted Reality’, η καλλιτέχνις στοχεύει να καλύψει τη διαφάνεια που έχει το γυάλινο γλυπτό που έχει δημιουργήσει για να σχηματίσει μια αίσθηση παραπλάνησης στον διάλογο μεταξύ του έργου και των θεατών. Επιπλέον, η καλλιτέχνις κλείνει ένα αυγό μέσα στο γλυπτό -καπνιστήρι, το οποίο έχει διάφορους συμβολισμούς. Το αυγό παρουσιάζεται ως συσχέτιση της μήτρας, της γένεσης και της ζωής με στόχο να δείξει ότι οι άνθρωποι κουβαλούν κύρια χαρακτηριστικά της ταυτότητας τους, ακόμη και πριν γεννηθούν, από τη μήτρα στην κοινωνία και την πολιτεία και αντίστροφα.

Έχει στόχο να παρουσιάσει το πώς μπορεί κάποιος με τη διαστρέβλωση της αλήθειας, της ταυτότητας και της μορφής να δημιουργήσει λανθασμένα μηνύματα που ξεφεύγουν από την πραγματική ουσία των πραγμάτων γύρω μας. Γι’ αυτό έχει επιλέξει ένα αντικείμενο όπως το θρησκευτικό, αυθεντικό καπνιστήρι που έχει σαν στόχο να εξαγνίζει τον χώρο να έρχεται σε αντίθεση με την συνηθισμένη του χρήση και να διαστρεβλώνετε σε μορφή, χρήση και κατά επέκταση ταυτότητα.

Επηρεασμένη από της διαχρονική Αλληγορία του Πλάτωνα της σπηλιάς η καλλιτέχνις έχει χρησιμοποιήσει αυτή την μετατροπή του οικιακού αντικειμένου σε γλυπτό σε ανώμαλη μορφή, υλικό και ταυτότητα σαν αναφορά στα μέσα ενημέρωσης και τις αναπαραστάσεις της κοινωνίας που κάποτε δεν διστάζει να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. 

Οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να κοιτάξουν πέρα από την επιφάνεια και το προφανές. Με αυτόν τον τρόπο η καλλιτέχνις στοχεύει να προσκαλέσει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν, όχι μόνο τα οικιακά αντικείμενα ως αντικείμενα, αλλά ως υπάρξεις, αλλά και το πως συσχετίζονται με το τι γίνεται μέσα από τα καθημερινά κοινωνικά θέματα, συστήματα και συμπεριφορές.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τέλος Νοεμβρίου. 

Επικοινωνία: 
email: ev.geo.1993@gmail.com
web: www.evdokiageorgiou.com
instagram: ev.geo

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close