Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2024
Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η ισπανίδα ηθοποιός Μαρίσα Παρέδες, η καριέρα της οποίας χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα από τις έξι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε με σκηνοθέτη τον Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο ισπανός σκηνοθέτης δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες της ηθοποιού, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις ταινίες του «Ψηλά Τακούνια», «Το Μυστικό μου Λουλούδι», «Ολα για τη Μητέρα Μου», «Μίλα Της», «Το Δέρμα που Κατοικώ» και «Αμαρτωλές Καλόγριες».
«Ο ισπανικός κινηματογράφος μένει χωρίς μια από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς, τη Μαρίσα Παρέδες, η οποία αφήνει πίσω της μια μακρά καριέρα στην οποία το κοινό μπόρεσε να τη δει σε περισσότερες από 75 περιπτώσεις στη μεγάλη οθόνη», δήλωσε η Ισπανική Ακαδημία Κινηματογράφου.
Βραβευμένη μεταξύ άλλων με το Goya of Honor το 2018, η Παρέδες συμμετείχε επίσης σε διεθνείς παραγωγές όπως το «Η ζωή είναι ωραία», του Ιταλού Ρομπέρτο Μπενίνι ή το «Στη ράχη του διαβόλου», του Μεξικανού Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.
Πηγή: newsbeast.gr
Σχετικά
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»
Το Θερινό Σινέ Έρμα επιστρέφει το 2026 με δωρεάν προβολές κάτω από τα αστέρια
Τέσσερις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές στην αυλή του «Έρμα» στην παλιά Λευκωσία, με ταινίες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το «Angel Heart» γίνεται σειρά με τον Ζακ Έφρον
Η κλασική, πλέον, ταινία του Άλαν Πάρκερ από το 1987 μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Ζακ Έφρον, για λογαριασμό του HBO.
«Disclosure Day»: Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει δυναμικά στην επιστημονική φαντασία με το «Disclosure Day», μία από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες του 2026, που ήδη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον χάρη στα πρώτα trailer και τις θετικές αντιδράσεις από τις δοκιμαστικές προβολές.
Η Λευκωσία βλέπει ταινίες κάτω από τα αστέρια
Στο Open Air Cinema των Premier Cinemas, που σηκώνει απόψε αυλαία