Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2024
Το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ), με στόχο την ανάδειξη και προβολή του μεταφραστικού έργου του Κωστή Κολώτα στο αρχαίο ελληνικό δράμα, διοργανώνει Ημερίδα, υπό τον τίτλο «Κωστής Κολώτας: Η μετάφραση του αρχαίου ελληνικού δράματος και η μεταφορά του στη σύγχρονη σκηνή».

Η Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2024 από τις 11:00 έως τις 13:30 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου (Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη) στη Λευκωσία, διοργανώνεται από το ΚΚΔΙΘ σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ), και πραγματοποιείται με τη στήριξη του Τμήματος Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού μέσα από το Πρόγραμμα «Πολιτισμός» για το έτος 2024.
Κατά την έναρξη της Ημερίδας θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι του ΚΚΔΙΘ, του ΘΟΚ και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.
Στο Α’ μέρος της Ημερίδας, οι θεατρολόγοι Χρίστος Γεωργίου και Νικολέτα Τζιαούρη θα παρουσιάσουν το μεταφραστικό έργο του Κωστή Κολώτα στο αρχαίο ελληνικό δράμα αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα της θεατρικής μεταφραστικής δουλειάς του σε Κύπρο και Ελλάδα.
Στο Β’ μέρος της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία καλλιτέχνες του Κυπριακού θεάτρου που συνεργάστηκαν με τον Κωστή Κολώτα και μελέτησαν τις μεταφράσεις του για την επί σκηνής παρουσίασή τους, θα μιλήσουν για τον Δάσκαλο και μεταφραστή, καταθέτοντας εμπειρίες από τη μεταξύ τους συνεργασία:
Κώστας Δημητρίου (ηθοποιός), Στέλιος Καυκαρίδης (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Βαρνάβας Κυριαζής (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Γιώργος Μουαΐμης (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Δέσποινα Μπεμπεδέλη (ηθοποιός, σκηνοθέτις), Άντης Παρτζίλης (σκηνογράφος), Αννίτα Σαντοριναίου (ηθοποιός), Σπύρος Σταυρινίδης (ηθοποιός), Μιχάλης Χριστοδουλίδης (συνθέτης).
Τη Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης θα συντονίζει η Μαρίνα Μαλένη, Λειτουργός Θεατρικής Ανάπτυξης του ΘΟΚ, Θεατρολόγος-Επικοινωνιολόγος.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ημερίδας θα προβληθούν αποσπάσματα από οπτικογραφημένες παραστάσεις έργων σε μετάφραση του Κωστή Κολώτα.
Ημερίδα «Κωστής Κολώτας: Η μετάφραση του αρχαίου ελληνικού δράματος
και η μεταφορά του στη σύγχρονη σκηνή»
>> Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2024 από τις 11:00 έως τις 13:30 Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, Αίθουσα Ανδρέα Πατσαλίδη (Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία). Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: 7000 2414
-
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
07 Δεκεμβρίου 2024
Σχετικά
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να κόβει την ανάσα της Λευκωσίας
Αδρεναλίνη, θέαμα και μαγεία: Το τσίρκο που έκανε την πρωτεύουσα να παραμιλά συνεχίζεται κι αυτήν την εβδομάδα
Έρχεται το Cake Picnic: Το πιο fun και… γευστικό event που θα συζητηθεί
Θα γίνει το νέο trend στο νησί
ΚΕΝΤΗΤΟ: Τα Λεύκαρα ετοιμάζονται να ζήσουν κάτι καινούριο φέτος το Πάσχα
«Εν ΚΕΝΤΗΜΑ λαλώ σου!» - Το νέο πασχαλινό event στα Λεύκαρα φιλοδοξεί να γίνει θεσμός
Αυτό το Πάσχα, η ΚΟΚ και τα σωματεία της Basket League ενώνουν δυνάμεις για την κοινωνία
Η πρωτοβουλία ανήκει στην ΚΟΚ, η οποία απηύθυνε σχετικό κάλεσμα προς τα σωματεία
Το ENAVSMA παρουσιάζει: Wine & Dine στο Amyth of Nicosia
Επιμελημένο μενού, εκλεκτά κρασιά και η μαγευτική ενέργεια του αγαπημένου καλλιτέχνη Antonis Dominos
Η Cyprus From Air μάς προσκαλεί σε μια ακόμα μοναδική πεζοπορία
Σε μία διαδρομή που ανταμείβει τον ορειβάτη με απίστευτα τοπία παρθένου δάσους.
Week Agenda: 13 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Γαστρονομικά δείπνα, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και ξεχωριστές πολιτιστικές βραδιές συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα για το τέλος Μαρτίου και τις πρώτες μέρες του Απριλίου.
«Φυτέψτε ιστορίες και ο κόσμος Θα ανθίσει»: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Πάφο
Όλο το πρόγραμμα της όμορφης γιορτής
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών