Η πρώτη έκθεση του Στέλιου Hansen Νικολάου, με έργα από φυσητό γυαλί

Ο νεαρός καλλιτέχνης Στέλιος Hansen Νικολάου, ένας από τους λίγους Glass Blowers του τόπου μας, παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση, με έργα από φυσητό γυαλί.  

Η Έκθεση περιλαμβάνει διακοσμητικό γυαλί, λειτουργικά αντικείμενα και γλυπτά. Τα έργα εμπεριέχουν διάφορες παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές φυσητού και συμπαγούς γυαλιού.

Ο Στέλιος Hansen Νικολάου τελείωσε πρόσφατα τις σπουδές του από το Πανεπιστημίου του Plymouth College of Art στο 3D Design Crafts. Αποφάσισε να αφοσιωθεί στην τέχνη του γυαλιού και να τελειοποιήσει τις τεχνικές του, και σύντομα θα μεταβεί στο Όσλο της Νορβηγίας για να συνεχίσει την εκπαίδευση του, σε μια από τις σπουδαιότερες βιομηχανίες γυαλιού της χώρας. 

Ο καλλιτέχνης έχει αντλήσει έμπνευση και από διάφορα έργα τα οποία παράχθηκαν στην Κύπρο κατά την αρχαϊκή περίοδο.  Η δημιουργία έργων από γυαλί ανθούσε στην Κύπρο κατά τα ρωμαϊκά χρόνια μέχρι και τη Βυζαντινή περίοδο, όπου και η παράδοση του γυαλιού άρχισε να ξεθωριάζει.   Αξιόλογες κυπριακές συλλογές από γυαλί βρίσκονται σε μουσεία στη Βρετανία και την Αμερική. 

Τα έργα του θα εκτεθούν στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηλίας Αλετράς στην Παλιά Αγλαντζιά (Πλατεία Κυριάκου Καραολή) από τις 16:00 μέχρι τις 22:00.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη Έκθεση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηλίας Αλετράς, αποτελώντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα ιδιαίτερα σημαντικό εικαστικό γεγονός για την Αγλαντζιά.
 
Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31