Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2024
Όταν η καθημερινότητα της πόλης αρχίζει να γίνεται κουραστική, υπάρχει μια γρήγορη απόδραση, που δεν απαιτεί ούτε μακρινά ταξίδια ούτε περίπλοκους σχεδιασμούς. Σε μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Λευκωσίας, σας περιμένουν όχι ένα, αλλά δύο παράδεισοι πρασίνου, ιδανικοί για στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης.
Προτείνουμε φυσικά το Πάρκο Αθαλάσσας και το Πάρκο Ακαδημίας. Σε αυτούς τους δύο πνεύμονες πρασίνου, μπορείτε να εισπνεύσετε άπλετο καθαρό αέρα, να απολαύσετε βόλτες γεμάτες όμορφες εικόνες από τη φύση με τον αγαπημένο σας καφέ στο χέρι, και να χαρίσετε σε εσάς και την οικογένειά σας το διάλειμμα που σας αξίζει. Διαβάστε παρακάτω!

Πάρκο Αθαλάσσας
Ψάχνεις μία όαση κοντά στο κέντρο της πόλης; Το γνωστό σε όλους μας, Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας στα νοτιοανατολικά της Λευκωσίας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση ελεύθερος χώρος πράσινου της περιοχής και φιλοξενεί πάνω από πεντακόσια δένδρα και φυτά, εκατοντάδες πουλιά καθώς και μεγάλο αριθμό πεταλούδων. Ένας πραγματικός παράδεισος!
Επίσης, το πάρκο φιλοξενεί ένα κατάστημα Caffè Nero (είσοδος λεωφόρος Κυρηνείας), κατασκευασμένο με απόλυτο σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον, και τοποθετημένο δίπλα στη μαγευτική λίμνη της Αθαλάσσας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν κύκνους, πάπιες και χελώνες. Η παιδική χαρά ακριβώς απέναντι από το κατάστημα προσφέρει στους γονείς την ευκαιρία να χαλαρώσουν με τον καφέ τους, ενώ τα παιδιά διασκεδάζουν.
Οι λάτρεις της φύσης και του περπατήματος, μπορούν να πάρουν τον καφέ ή τον χυμό τους στο χέρι και να περπατήσουν κατά μήκος των φροντισμένων μονοπατιών, να απολαύσουν την ηρεμία του τοπίου, να βρουν καταφύγιο από τη βοή της πόλης και να χαλαρώσουν σε έναν χώρο που διατηρεί τη φυσική του ομορφιά και την οικολογική του αξία. Για την ακριβή τοποθεσία πατήστε εδώ

Πάρκο Ακαδημίας
Σε απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, το Πάρκο Ακαδημίας αποτελεί έναν καταπράσινο προορισμό, προσφέροντας μια αναζωογονητική απόδραση για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Το πάρκο έχει αναπλαστεί με μεγάλη προσοχή, διαμορφώνοντας έναν χώρο που καλύπτει τις ανάγκες αθλητών, περιπατητών και οικογενειών.
Όταν έρθει η στιγμή ενός καφέ ή ενός σνακ, το Caffè Nero με είσοδο από τη λεωφόρο Λάρνακος αποτελεί ιδανική στάση. Με πολλά καθίσματα στον εξωτερικό χώρο, μέσα στο πράσινο, οι επισκέπτες θα απολαύσουν άρωμα αυθεντικού ιταλικού espresso, αναμεμειγμένο με τα φθινοπωρινά αρώματα του πάρκου, σε μία μοναδική εμπειρία.
Εκτός από τις φυσικές διαδρομές, το πάρκο προσφέρει χώρους για αθλητικές δραστηριότητες, όπως γήπεδο μπάσκετ, ενώ οι ξύλινοι πάγκοι και τα τραπέζια προσκαλούν τους επισκέπτες να κάνουν ένα πικνίκ με την οικογένεια ή τους φίλους τους. Για την ακριβή τοποθεσία πατήστε εδώ
Η τέλεια απόδραση στη φύση με άρωμα καφέ!
Με τις ιδανικές φθινοπωρινές συνθήκες και τα δύο μοναδικά πάρκα της Λευκωσίας, η απόδραση στη φύση γίνεται ακόμα πιο απολαυστική, ειδικά όταν συνδυάζεται με μια επίσκεψη στα Caffè Nero. Είτε επιλέξετε το Πάρκο Αθαλάσσας είτε το Πάρκο Ακαδημίας, η εμπειρία θα είναι γεμάτη χαλάρωση, γεύσεις και υπέροχα τοπία. Η καλύτερη στιγμή για την επόμενη βόλτα σας είναι τώρα!
Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα Caffe Nero, στα social media:
Web: www.caffenero.com.cy
Σχετικά
Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη έπειτα από 27 χρόνια και άλλα αστρονομικά γεγονότα για το 2026
Το 2026 μας επιφυλάσσει επίσης τρεις υπερπανσελήνους
Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Από χθεςμ 1η Ιανουαρίου ενέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου
Συννεφιασμένος ο καιρός με ενδεχόμενο παγετού στα ορεινά - Στους μείον 2 τη νύχτα
Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αθλητές του 2025
Οι αθλητές θα τιμηθούν στην κορυφαία αθλητική τελετή βράβευσης στην Κύπρο
Το Κιριμπάτι η πρώτη χώρα που υποδέχτηκε το νέο έτος – Ο πλανήτης μετρά αντίστροφα για το 2026, δείτε live
Η ατόλη Κιριτιμάτι –γνωστή και ως Νήσος των Χριστουγέννων– υποδέχθηκε επίσημα το 2026
Το φράγμα στο Πέρα Πεδί υπερχείλισε και οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές (βίντεο)
Οι βροχές των τελευταίων ωρών ξεχειλισαν το φράγμα της ορεινής Λεμεσού
Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή θέματα του checkincyprus.com για το 2025
Τι διάβασαν οι αναγνώστες περισσότερο από τον νούμερο ένα οδηγός διασκέδασης στην Κύπρο τη χρονιά που φεύγει
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος- Σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Παίρνει μορφή το νέο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία (εικόνες)
Το κτίριο αρχίζει να αποκτά το τελικό του σχήμα, όπως φαίνεται από τις εικόνες
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και σφοδρούς ανέμους
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» του καιρού - Η πρόγνωση μέχρι την Πρωτοχρονιά
Αναλυτικά η πρόγνωση