Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2024
Σε ηλικία 79 ετών, πέθανε η ηθοποιός Τέρι Γκαρ, νωστή από τις ταινίες «Φρανκενστάιν Τζούνιορ», «Στενές επαφές τρίτου τύπου» και «Τούτσι».
Η ηθοποιός απεβίωσε στο Λος Άντζελες την Τρίτη μετά από μακρά μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Ήταν 2002 όταν αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με τη χρόνια ασθένεια που βλάπτει το κεντρικό νευρικό σύστημα αφού επί δύο δεκαετίες εμφάνιζε συμπτώματα. Το 2007 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.
Ποια ήταν η ηθοποιός Τέρι Γκαρ
Η Τέρι Αν Γκαρ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1994 στο προάστιο Κλίβελαντ του Λέικγουντ, στο Οχάιο. Οι γονείς της ήταν άνθρωποι του θεάτρου: ο πατέρας της, Έντι, εμφανιζόταν σε παραστάσεις βοντβίλ και η μητέρα της, η Φίλις ήταν χορεύτρια και μοντέλο.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Λος Άντζελες, η Γκαρ εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη επιδιώκοντας να κάνει καριέρα, πρώτα στο μπαλέτο και μετά στο κινηματογράφο. Είχε φοιτήσει στο περίφημο Actor’s Studio του Μανχάταν.
Η Γκαρ ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Τούτσι». Στα «Φιλαράκια», έπαιξε τη Φοίβη Άμποτ σε τρία επεισόδια το 1997 και το 1998.
Σχετικά
Αυτές τις 10 ταινίες θα δεις στον κήπο του θερινού σινεμά Αττικόν
Τα «Garden Screenings» του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος επιστρέφουν στο ΑΤΤΙΚΟΝ
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»
Το Θερινό Σινέ Έρμα επιστρέφει το 2026 με δωρεάν προβολές κάτω από τα αστέρια
Τέσσερις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές στην αυλή του «Έρμα» στην παλιά Λευκωσία, με ταινίες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το «Angel Heart» γίνεται σειρά με τον Ζακ Έφρον
Η κλασική, πλέον, ταινία του Άλαν Πάρκερ από το 1987 μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Ζακ Έφρον, για λογαριασμό του HBO.
«Disclosure Day»: Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει δυναμικά στην επιστημονική φαντασία με το «Disclosure Day», μία από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες του 2026, που ήδη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον χάρη στα πρώτα trailer και τις θετικές αντιδράσεις από τις δοκιμαστικές προβολές.