Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου 2014
Η Stella Artois, η βελγική μπίρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι η Marjolein Geuens, βελγικής καταγωγής, κέρδισε τον τίτλο του 2014 Stella Artois World Draught Master στο διεθνή διαγωνισμό με στόχο να αναδειχθεί το υψηλότερο επίπεδο τελειότητας στην εκτέλεση του τελετουργικού των 9 Βημάτων σερβιρίσματος της τέλειας Stella Artois. Η Geuens νίκησε τον Nick Kirman από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε ένα φινάλε που έφερε αντιμέτωπους τους δύο από τους πιο γρήγορους και αριστοτέχνες ανταγωνιστές στον κόσμο.
Με την ιδιότητά της ως World Draught Master η Marjolein γίνεται επίσημη πρεσβευτής της Stella Artois παγκόσμια. Σε συνεργασία με τη Stella Artois θα παρουσιάσουν το πάθος και την δεξιοτεχνία πίσω από το τέλειο σερβίρισμα.
Η Marjolein ανακηρύχτηκε νικήτρια από μια επιτροπή έμπειρων κριτών, μεταξύ αυτών ο Stella Artois World Draught Master Allaine Schaiko και ο παγκόσμιος brewmaster της Stella Artois, Paul van de Valle. Η κριτική επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι η Marjolein ξεχώρισε ανάμεσα στους ανταγωνιστές της επιδεικνύοντας ένα εξαιρετικό επίπεδο τεχνικής. Το τελετουργικό των 9 βημάτων σερβιρίσματος απαιτεί υψηλού επιπέδου δεξιοτεχνία και την ικανότητα να παρουσιάσεις τις δεξιότητες αυτές σε ένα διαγωνισμό με πολύ ικανούς αντιπάλους μπροστά σε πλήθος κόσμου και στα μάτια μιας αυστηρής κριτικής επιτροπής.
"Στο τέλος, η Marjolein επέδειξε την δεξιοτεχνία και την εκτέλεση που προσδιορίζει ένα World Draught Masters champion» είπε η Debora Koyama, παγκόσμια αντιπρόεδρος της Stella Artois. «Το τέλειο σερβίρισμα είναι μια έκφραση σεβασμού τόσο προς τον πελάτη όσο και προς την μπύρα. Χρειάζεται ένα υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας για να κατακτήσει κανείς το τελετουργικό των 9 βημάτων σερβιρίσματος και να το παρουσιάσει ενώπιον του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένη που καλωσορίζουμε τη Marjolein στην οικογένεια της Stella Artois".
Ο διαγωνισμός 2014 World Draught Master έγινε το Σάββατο 17 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Cannes Hôtel Martinez. Η εκδήλωση έγινε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, με το οποίο η Stella Artois διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία. Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής AJ Calloway και η ηθοποιός Jacqueline Wood ήταν οι παρουσιαστές της βραδιάς.
Ο διαγωνισμός World Draught Masters είναι ένας εορτασμός δημιουργικότητας και δεξιοτεχνίας στο τέλειο σερβίρισμα μπίρας όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών γιορτάζει τη δεξιοτεχνία στο σινεμά. Παραδοσιακά οι βελγικές μπίρες σερβίρονται σε μοναδικά ποτήρια που τονίζουν το αρωματικό προφίλ της κάθε μπίρας. Για τη Stella Artois, το ποτήρι αυτό είναι το Chalice. Το κλασικό τελετουργικό των 9 βημάτων σερβιρίσματος χρησιμοποιεί τις καμπύλες, το στέλεχος και το χρυσό χείλος του Chalice προσφέροντας την καλύτερη εμπειρία στους θαυμαστές της Stella Artois.
Σχετικά
Coffee Berry Kύπρου: «Ισότητα σε κάθε γουλιά»
Κοινή πρωτοβουλία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλων διακρίσεων
Το Λατσί έχει το δικό του δυνατό "χαρτί" στο ψάρι
Η ψαροταβέρνα-σταθερή αξία που διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες του νησιού
15 πεντανόστιμες στάσεις για μερακλήδικο σουβλάκι και σεφταλιά στην Κύπρο
Σουβλάκι, σεφταλιά ή μιξ; Βάζουμε στην ατζέντα 15 μαγαζιά για την επόμενη φορά που θα μας πιάσει η λιγούρα
Τέλος εποχής: Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Φεττάς, μια εμβληματική μορφή της εστίασης στην Πάφο
Άφησε το δικό της αποτύπωμα στη γαστρονομική ιστορία της πόλης.
Κλείνει (και πωλείται) αγαπημένο καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Κύπρου
Την τελευταία μέρα λειτουργίας του, θα σερβίρει δωρεάν καφέ σε όλους
20 λαχταριστοί λόγοι για να βγεις για φαγητό στη Λεμεσό
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Around the table από τη Mastercard: Η Κύπρος δίνει ξανά ραντεβού με γεύσεις από όλο τον κόσμο
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερα από 30 επιλεγμένα εστιατόρια σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
Από τις 4 Οκτωβρίου, το Ταβερνείο «Το Ιστορικόν» ανοίγει και τις Κυριακές
Το αγαπημένο ταβερνείο επιστρέφει στα κυριακάτικα μεσημέρια, ενώ διεκδικεί και φέτος τον τίτλο της Καλύτερης Ταβέρνας στα Cyprus Eating Awards 2026
5+1 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την 1η Οκτωβρίου
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης, 1 Οκτωβρίου
11 φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards
Από την 1η Οκτωβρίου, το Black Brick μάς συστήνει τις νέες, λαχταριστές προσθήκες στο μενού του brunch και lunch
Ο σεφ Γιάννης Πρατικάκης υπογράφει τις νέες προτάσεις: γλυκά και αλμυρά croissants, βάφλες, quesadillas, Dipping Burgers για τη μέση και χορταστικά Open Submarines με μια δόση νοσταλγίας.
Μάθε πότε θα απολαύσεις το τελευταίο οφτό της σεζόν στου Θεοδόση
Το τελευταίο οφτό της σεζόν ψήνεται στην Πάνω Δευτερά