Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2014
Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 4ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης της Green Dot Κύπρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαΐου, από τις 09.00 μέχρι τις 20.00, στο Πάρκο της Ακρόπολης, στο Στρόβολο. Το Φεστιβάλ το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός, διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και έχει ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Το φετινό φεστιβάλ υπολογίζεται ότι επισκέφθηκαν πάνω από 9.000 άτομα καθιστώντας το με διαφορά τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική εκδήλωση στην Κύπρο.
Η επιτυχία των τριών προηγούμενων χρόνων, ώθησε τον Οργανισμό να οργανώσει φέτος μια ανανεωμένη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς τόσο η προσέλευση, όσο και το ενδιαφέρον του κοινού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ήταν μια εκδήλωση για όλη την οικογένεια, όπου μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να μάθουν με ψυχαγωγικό τρόπο, πολλά και ενδιαφέροντα για την ανακύκλωση και το περιβάλλον.
Στο χώρο του Φεστιβάλ, υπήρχαν ποικίλα εκπαιδευτικά παιχνίδια, χειροτεχνίες, μπαλονοκατασκευές, διασκέδαση με κλόουν, face painting και πολλά άλλα. Παράλληλα, σε δύο εξέδρες φιλοξενούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σειρά εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα, σε ειδικά περίπτερα σε όλο το χώρο του πάρκου γινόταν ενημέρωση από πολλούς οργανισμούς για ποικίλα περιβαλλοντικά θέματα. Υπήρχε επίσης φαγητό και ποτό σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στην καφετέρια του Φεστιβάλ. Το Ράδιο Πρώτο με live link από τις 10.00 μέχρι τις 13.00 διασκέδαζε με τις μουσικές του επιλογές το κοινό.
Το Φεστιβάλ επισκέφθηκαν η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Ιωάννα Παναγιώτου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Αδάμος Αδάμου, ο Δήμαρχος Στροβόλου Δρ. Λάζαρος Σαββίδης, Βουλευτές και άλλοι παράγοντες. Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία του θεσμού και ευχήθηκαν αντίστοιχες επιτυχίες και στο μέλλον.
Χορηγός του Φεστιβάλ ήταν η εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd, υποστηρικτές το Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Μπαταριών Οικιακού Τύπου ΑΦΗΣ, η KPMG και ο Δήμος Στροβόλου, και χορηγοί επικοινωνίας η τηλεόραση του Σίγμα και το περιοδικό Check In Cyprus.
Σχετικά
20+1 υπέροχα πράγματα για να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Όλα όσα θα συμβούν στο νησί και δεν πρέπει να τα χάσεις
Βραδιά αστροφωτογράφισης στην Πέτρα του Ρωμιού
Κάτω από τον Γαλαξία: Μια μοναδική φωτογραφική εξόρμηση
Η πιο εντυπωσιακή δωρεάν προβολή του καλοκαιριού γίνεται στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα καθηλωτικό ταξίδι διάρκειας 17 λεπτών μέσα από σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας της πρωτεύουσας.
Κοιτάξτε ψηλά: Το σπάνιο «ραντεβού» Αφροδίτης και Δία φωτίζει απόψε τον κυπριακό ουρανό
Ένα μαγευτικό αστρονομικό φαινόμενο ορατό απόψε από την Κύπρο
Χάρισε ένα βιβλίο… και άφησε το μήνυμά σου στον επόμενο αναγνώστη!
Δράση ανταλλαγής βιβλίων στην Ερήμη
Μάθαμε πότε θα στηθεί το Πανηγύρι του Κρόμμυ στο χωριό
Αν ξέρεις προς τα πού πέφτει η Γιόλου, ακολούθησέ μας!
“Τα Ιπτάμενα Παιδιά της Δανίας” έρχονται και στο νησί μας, για ένα καθηλωτικό υπερθέαμα!
Με εντυπωσιακές ακροβατικές κινήσεις, μουσική που αγγίζει την ψυχή και μια αισθητική που συνδυάζει την παιδική αθωότητα με την καλλιτεχνική αρτιότητα
To My Mall Λεμεσού γέμισε δεινόσαυρους και προϊστορικά ζώα
Όλα όσα εντυπωσιακά θα δεις εκεί
Θέατρο, μουσική, σινεμά, κρασί και κωμωδία: Τι να κάνετε αυτήν την εβδομάδα στην Κύπρο
Η ατζέντα της εβδομάδας με όλα όσα μπορείς να δεις, να κάνεις και να ακούσεις στο νησί
To μεγαλύτερο streetwear event της Κύπρου επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά,
Το Cyprus Streetwear Expo by Carlsberg επιστρέφει στη Λεμεσό στις 28 Ιουνίου
Οι φίλοι της Porsche βγήκαν ξανά στους δρόμους της Κύπρου
Μια μέρα γεμάτη Porsche και μοναδικές διαδρομές στην κυπριακή ύπαιθρο - Εντυπωσιακή η έναρξη από το Maison Anemi
Τελευταίες παραστάσεις για το Circus Atmosphere στο Παραλίμνι
Τα εντυπωσιακά ακροβατικά και οι μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας συνεχίζονται για λίγες μόνο ημέρες ακόμα