23 May 2014
Top Stories , Arts & Culture

Ένας διαφορετικός Βασιλιάς Ληρ από το National Theatre

Δυο μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαΐου 2014

Δυο μεγάλα ονόματα του θεάτρου και του κινηματογράφου, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Sam Mendes ("Skyfall", "American Beauty") επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας σκηνοθετώντας τον Simon Russell Beale, έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς διεθνώς, στον πρωταγωνιστικό ρόλο της γνωστής Σαιξπηρικής τραγωδίας.

 

Με τον Simon Russell Beale, σε έναν παράδοξο και ανορθόδοξο Ληρ, που υπερβαίνει κάθε προσδοκία, ο Sam Mendes δημιουργεί στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου μια ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου ολοκληρωτικού κράτους και μεταμορφώνει τον σαιξπηρικό βασιλιά σε ένα γέρο τύραννο, αλαζόνα και αυτοκαταστροφικό, ο οποίος περιβάλλεται από μια πολυπληθή ένοπλη και απειλητική φρουρά.

 

Ένας βασιλιάς που συλλαμβάνει το πιο διαστροφικό σχέδιο διαθήκης και διαμοιρασμού της επικράτειάς του στις τρεις κόρες του. Το υπόσχεται σε αυτήν που θα του εξομολογηθεί την περισσότερη αγάπη και μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, ακούει τις δηλώσεις αγάπης από τις κόρες του. Οι δύο παίζουν το παιχνίδι του, αλλά η τρίτη εκστομίζει αλήθειες πιστεύοντας ότι αυτή είναι πραγματική πράξη αγάπης προς τον πατέρα της. Ανίκανος να ξεχωρίσει την αγάπη από τον έπαινο και την κολακεία, απορρίπτει την τρίτη του κόρη και προκαλεί τραγωδία και θάνατο.

 

Συμπρωταγωνιστούν: Stephen Boxer, Cassie Bradley, Tom Brooke, Richard Glothier. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Ώρα: 20.30. Εισιτήρια: €10 & €6. Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις, τηλέφωνο 77777745.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close