Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2024
Η μικρή βαλκανική χώρα, το Μαυροβούνιο, επιστρέφει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2025. Η επιλογή της συμμετοχής θα γίνει μέσα από εθνικό τελικό, το Montesong 2024, μέσα από το οποίο θα αναδειχθεί ο εκπρόσωπος και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ελβετία, στην Eurovision 2025.
Εντός του 2024 θα επιλέξει το Μαυροβούνιο το τραγούδι και τον καλλιτέχνη που θα σηκώσουν τη σημαία της χώρας τον ερχόμενο Μάιο, στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας ανάρτησε τους κανονισμούς του Montesong 2024 στην ιστοσελίδα της.
Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών είναι μέχρι και την 1η Οκτωβρίου. Οι ερμηνευτές πρέπει να έχουν την υπηκοότητα του Μαυροβουνίου, ενώ οι στίχοι των τραγουδιών πρέπει να είναι σε μία εκ των επίσημων γλωσσών της χώρας τουλάχιστον κατά 51%.
Μία επιτροπή του RTCG θα επιλέξει το πολύ 16 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο Montesong 2024. Κάθε κριτής θα βαθμολογεί τα τραγούδια με άριστα τους 100 βαθμούς (50 για την μελωδία, 30 για τους στίχους και 20 για την παραγωγή). Όσα τραγούδια υπερβούν τους 75 βαθμούς θα περάσουν στην τελική φάση του Montesong 2024. Αν κανένα τραγούδι δεν υπερβεί αυτό το όριο, τότε η RTCG διατηρεί το δικαίωμα να στείλει στην Eurovision 2025 με απευθείας ανάθεση οποιονδήποτε καλλιτέχνη επιθυμεί.
Αν και δεν υπάρχει ημερομηνία για την διεξαγωγή του τελικού του Montesong 2024, αυτός αναμένεται στο τέλος του έτους. Ο νικητής θα επιλεγεί από τον συμψηφισμό της βαθμολογίας κοινού και μίας κριτικής επιτροπής.
Αυτή θα είναι η 13η συμμετοχή του Μαυροβουνίου στον διαγωνισμό. Η καλύτερη θέση της χώρας είναι η 13η, με τον Knez και το Adio του. Η τελευταία συμμετοχή του Μαυροβουνίου στην Eurovision ήταν το 2022.
Η επιστροφή του Μαυροβουνίου στον διαγωνισμό είναι ένα θετικό γεγονός, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο, αφού στο παρελθόν έχει κατά καιρούς ψηφίσει και τις δύο χώρες.
Σχετικά
Μόλις ανακοινώθηκε η μεγάλη, δωρεάν συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην Κύπρο
Ο Αντώνης Ρέμος γιορτάζει 30 χρόνια στη μουσική με μια μεγάλη συναυλία στη Λευκωσία
Το Minthis Music Festival 2026 ανακοινώνει την Porsche Cyprus ως Μεγάλο Χορηγό μέσα από μια στρατηγική συνεργασία με lifestyle χαρακτήρα
Μια συνεργασία που ενώνει δύο brands ταυτισμένα με την αριστεία, τον σχεδιασμό, την απόδοση και τις ξεχωριστές εμπειρίες.
Μία βραδιά. Δύο ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες. Μία ανεβαστική μπάντα
Μια μοναδική καλοκαιρινή βραδιά, όπου η γαστρονομία συναντά τη μουσική και τη διασκέδαση.
12 καλοκαιρινές βραδιές, σε ένα θεατράκι μέσα στο δάσος
Το Φεστιβάλ Μουσικής 2026, μια διοργάνωση που παντρεύει τη μουσική με τη μοναδική ατμόσφαιρα του δάσους του Τροόδους.
Summer Music Festival 2026 στο Aphrodite Hills Resort
A celebration of all senses – εκεί όπου το καλοκαίρι αποκτά ρυθμό
Ξέρουμε ποιοι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν το φετινό καλοκαίρι στο Nava
Μάθαμε τις ημερομηνίες για τα επόμενα 6 πιο ανεβαστικά live που θα γίνουν στο πιο hot καλοκαιρινό μαγαζί
Ο Στέλιος Διονυσίου τραγουδά στο 5ο Φεστιβάλ του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού, στο χωριό
Ο Στέλιος Διονυσίου έρχεται στα Αγρίδια για το 5ο Φεστιβάλ του Συνδέσμου Φιλίας και Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΑΡΗ»
Το Χουζούρι (τον Αύγουστο) παίρνει τα βουνά... και ανηφορίζει για Λουβαρά!
Το line up του διημέρου
Μια τζαζ διαδρομή προς την «Ιθάκη» στην Αξιοθέα
Ο Δημήτρης Αγγελάκης παρουσιάζει το «Long Way Home», ένα μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον Καβάφη και τις προσωπικές διαδρομές της ζωής
Το μεγαλύτερο ρετρό πάρτι του καλοκαιριού θα στηθεί στον Κάτω Δρυ
Και ετοιμάζεται για πάρτι με Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και ONE
Το 6ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών θα γεμίσει τη Λεμεσό με μελωδίες!
Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε υψηλού επιπέδου μουσικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.