Δημοσιεύτηκε στις 07 Αυγούστου 2024
Η μικρή βαλκανική χώρα, το Μαυροβούνιο, επιστρέφει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2025. Η επιλογή της συμμετοχής θα γίνει μέσα από εθνικό τελικό, το Montesong 2024, μέσα από το οποίο θα αναδειχθεί ο εκπρόσωπος και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ελβετία, στην Eurovision 2025.
Εντός του 2024 θα επιλέξει το Μαυροβούνιο το τραγούδι και τον καλλιτέχνη που θα σηκώσουν τη σημαία της χώρας τον ερχόμενο Μάιο, στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας ανάρτησε τους κανονισμούς του Montesong 2024 στην ιστοσελίδα της.
Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών είναι μέχρι και την 1η Οκτωβρίου. Οι ερμηνευτές πρέπει να έχουν την υπηκοότητα του Μαυροβουνίου, ενώ οι στίχοι των τραγουδιών πρέπει να είναι σε μία εκ των επίσημων γλωσσών της χώρας τουλάχιστον κατά 51%.
Μία επιτροπή του RTCG θα επιλέξει το πολύ 16 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο Montesong 2024. Κάθε κριτής θα βαθμολογεί τα τραγούδια με άριστα τους 100 βαθμούς (50 για την μελωδία, 30 για τους στίχους και 20 για την παραγωγή). Όσα τραγούδια υπερβούν τους 75 βαθμούς θα περάσουν στην τελική φάση του Montesong 2024. Αν κανένα τραγούδι δεν υπερβεί αυτό το όριο, τότε η RTCG διατηρεί το δικαίωμα να στείλει στην Eurovision 2025 με απευθείας ανάθεση οποιονδήποτε καλλιτέχνη επιθυμεί.
Αν και δεν υπάρχει ημερομηνία για την διεξαγωγή του τελικού του Montesong 2024, αυτός αναμένεται στο τέλος του έτους. Ο νικητής θα επιλεγεί από τον συμψηφισμό της βαθμολογίας κοινού και μίας κριτικής επιτροπής.
Αυτή θα είναι η 13η συμμετοχή του Μαυροβουνίου στον διαγωνισμό. Η καλύτερη θέση της χώρας είναι η 13η, με τον Knez και το Adio του. Η τελευταία συμμετοχή του Μαυροβουνίου στην Eurovision ήταν το 2022.
Η επιστροφή του Μαυροβουνίου στον διαγωνισμό είναι ένα θετικό γεγονός, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο, αφού στο παρελθόν έχει κατά καιρούς ψηφίσει και τις δύο χώρες.
Σχετικά
Η Diana Tishchenko συναντά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η βραβευμένη βιολονίστρια ερμηνεύει το Κοντσέρτο του Barber υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης το Adagio για έγχορδα και την Πέμπτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι.
Η Αρτέμης Κυριακοπούλου έρχεται στο Ella Music House
Μια φωνή που μαγεύει. Από αυτό το Σάββατο, δύο φορές τον μήνα.
East Cyprus Music Meetings: δωρεάν συζητήσεις και εργαστήρια για τη μουσική βιομηχανία που φέρνουν κοντά μουσικές κοινότητες από όλο το νησί
Η πρωτοβουλία φέρνει κοντά μουσικούς, τραγουδοποιούς, παραγωγούς, διοργανωτές συναυλιών και άλλους επαγγελματίες του μουσικού χώρου στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έρχεται στην Κύπρο για 3 μουσικές βραδιές με τίτλο «Τώρα»
Οι μελωδίες του Κώστα Κακογιάννη και η ποίηση του Πάμπου Κουζάλη συναντούν τη φωνή του σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, την 1η, 2 και 3 Δεκεμβρίου.
Ο Ηλίας Βρεττός στο Monte Caputo για το «Wish for the Stars»
Mια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, αγαπημένα τραγούδια και εντυπωσιακές ερμηνείες
Το "Full House" απογειώνει τις Παρασκευές στο Παλαιά Ελιά Live Stage!
Η νύχτα που σου αλλάζει τη διασκέδαση στη Λευκωσία!
Η Ελένη Δήμου επιστρέφει στη Λεμεσό για μία ξεχωριστή live βραδιά
Το ραντεβού δίνεται στο Vinylio Wine Etc, στη Λεμεσό, για μια μουσική έξοδο με καλό κρασί και τραγούδια που παραμένουν διαχρονικά
Οι Hermaphrodite’s Child επιστρέφουν στην Κύπρο για τρεις βραδιές rock 'n' roll!
Ετοιμαστείτε να χορέψετε με τη μουσική θρύλων όπως τους The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Elvis Presley, Chuck Berry και The Kinks
200 Κιθάρες με τον Γιώργο Περρή, σε δυο μοναδικές συναυλίες στην Κύπρο
Συμμετέχει στο τραγούδι η Μαρίζα Αναστασιάδη
Windcraft Back: 10 χρόνια Windcraft Loud, με τη μουσική στο προσκήνιο
Μια σειρά εργαστηρίων και συναυλιών μεταξύ 31 Οκτωβρίου-29 Νοεμβρίου 2026 στη Λευκωσία
Το ZAZZA Music Theater έκανε δυναμικό opening
Φέτος, συστήνεται στο κοινό μέσα από ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αγαπημένες φωνές, διαχρονικά τραγούδια και μια ξεχωριστή εμπειρία νυχτερινής διασκέδασης
Ο Γιώργος Θεοφάνους έρχεται στο Olio για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο αγαπημένος δημιουργός συναντά το κοινό της Λευκωσίας μαζί με τέσσερις ερμηνευτές.