Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουλίου 2024
Το Rialto World Music Festival επιστρέφει για 19η χρονιά από τις 6-19 Ιουλίου, προτείνοντας ένα δυναμικό και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Το φεστιβάλ προσφέρεται από το Θέατρο Ριάλτο δωρεάν, ως ανταπόδοση προς τους θεατές του για την διαχρονική τους στήριξη και αγάπη.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ οι Usurum έρχονται με τις μελωδίες και τα τραγούδια τους για να μας ταξιδέψουν κάτω από τα άστρα στη Πλατεία Ηρώων.

Λίγα λόγια:
Οι Usurum δημιουργήθηκαν το 2008 από τέσσερις μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου και έχoυν έδρα την Αθήνα. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει πέντε προσωπικούς δίσκους (Usurum - 2013, Το δίκαιο του πειρασμού - 2017, Μη και δεν - 2018, Ασανσέρ - 2021, Μάτια κάμερες- 2024). Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανα την Ελλάδα (Gagarin, Fuzz, Gazarte, Six Dogs, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, WE, Block33, Ziria Festival, Πικ Νικ Urban Festival κ.α.) και έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μάρθα Φριντζήλα, ο Panú Manú, Imiterasu και άλλους.
Η μουσική των Usurum αποτελείται από την αγάπη τους για το τραγούδι, την ποίηση, την πολυφωνία, τα synths, τα πειραγμένα beats, τις folk κιθάρες και το αστικό τοπίο. Αναζητούν τον μουσικό χώρο ανάμεσα στην παράδοση και την ποπ κουλτούρα, εξερευνώντας τα όρια της φόρμας του τραγουδιού και του ελληνικού στίχου. Θέματα όπως η αγάπη, ο θάνατος, η συναισθηματική αυτοκατάδυση και το αποτύπωμα της σύγχρονης αστικής ζωής, είναι συχνά παρόντα στα τραγούδια τους. Ποιητικός λόγος, χορευτική ηλεκτρονική μουσική, άμεσος στίχος και ήσυχα ηχητικά περιβάλλοντα εναλλάσσονται και συνυπάρχουν τόσο στα ηχογραφήματα, όσο και στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Το ηχητικό σύμπαν των Usurum περιλαμβάνει υβριδικά ακουστικά και ηλεκτρονικά κρουστά, όργανα - παιχνίδια, αναλογικά synthesizers και πολυφωνικό τραγούδι.
Μέλη:
Σταύρος Ρουμελιώτης: Ακουστική κιθάρα,πλήκτρα, φωνή
Γιώργος Σταυρίδης: Τύμπανα, ηλεκτρονικά κρουστά
Φάνης Ζαχόπουλος: Κλασσική κιθάρα, μαντολίνο, πλήκτρα, φωνή
Κοσμάς Λαμπίδης: Φωνή
Νίκος Αντωνόπουλος: Κλασσική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή
Λάμπρος Παπανικολάου: Κοντραμπάσο
Κώστας Χαικάλης: Ηχοληψία
Η συναυλία των USURUM θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου στην Πλατεία Ηρώων, με δωρεάν είσοδο. Όλες οι συναυλίες του 19ου Rialto World Music Festival ξεκινάνε στι 21:00.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 77 77 77 45 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και κοινωνικά μέσα του Rialto World Music Festival και του θεάτρου Ριάλτο www.cyprusrialtoworldmusic.com & https://www.rialto.com.cy
Με τη συνεργασία: Δήμος Λεμεσού, Κοινοτικό Συμβούλιο Πλατρών, Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ)
Μεγάλοι Χορηγοί: ATLAS PANTOU, ΟΠΑΠ Κύπρου, Medochemie, Island Oil
Χορηγοί Επικοινωνίας: CHECK IN CYPRUS.
Χορηγός Φιλοξενίας: Alinea
Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro
Το φεστιβάλ εντάσεται στο Forum of Worldwide Music Festivals & EFFE LABEL 2024-2025
>> Σάββατο 13 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 21.00.
Σχετικά
Η Diana Tishchenko συναντά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η βραβευμένη βιολονίστρια ερμηνεύει το Κοντσέρτο του Barber υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης το Adagio για έγχορδα και την Πέμπτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι.
Η Αρτέμης Κυριακοπούλου έρχεται στο Ella Music House
Μια φωνή που μαγεύει. Από αυτό το Σάββατο, δύο φορές τον μήνα.
East Cyprus Music Meetings: δωρεάν συζητήσεις και εργαστήρια για τη μουσική βιομηχανία που φέρνουν κοντά μουσικές κοινότητες από όλο το νησί
Η πρωτοβουλία φέρνει κοντά μουσικούς, τραγουδοποιούς, παραγωγούς, διοργανωτές συναυλιών και άλλους επαγγελματίες του μουσικού χώρου στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έρχεται στην Κύπρο για 3 μουσικές βραδιές με τίτλο «Τώρα»
Οι μελωδίες του Κώστα Κακογιάννη και η ποίηση του Πάμπου Κουζάλη συναντούν τη φωνή του σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, την 1η, 2 και 3 Δεκεμβρίου.
20 παραδοσιακά και μη φεστιβάλ και γιορτές για να πάρουμε τους δρόμους αυτό το σαββατοκύριακο
Ζιβανία στο καζάνι, παστέλι στην Ανώγυρα, street food στη Δευτερά και καντάδες στη Λεμεσό γεμίζουν την ατζέντα για τις 23–25 Οκτωβρίου.
Το 1ο Φεστιβάλ Μπουρεκιού της Σάτζιης έρχεται στο χωριό
Ένα απόγευμα γεμάτο γεύσεις, μουσική και διασκέδαση
Η παλιά Λεμεσός ζωντανεύει στο 3ο Φεστιβάλ Καντάδας
Τέσσερα σχήματα κανταδόρων και μια μουσική βόλτα στην παλιά Αθήνα συναντιούνται στο αίθριο της «Επιλογής», με ελεύθερη είσοδο
Ο Ηλίας Βρεττός στο Monte Caputo για το «Wish for the Stars»
Mια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, αγαπημένα τραγούδια και εντυπωσιακές ερμηνείες
Το "Full House" απογειώνει τις Παρασκευές στο Παλαιά Ελιά Live Stage!
Η νύχτα που σου αλλάζει τη διασκέδαση στη Λευκωσία!
Η Ελένη Δήμου επιστρέφει στη Λεμεσό για μία ξεχωριστή live βραδιά
Το ραντεβού δίνεται στο Vinylio Wine Etc, στη Λεμεσό, για μια μουσική έξοδο με καλό κρασί και τραγούδια που παραμένουν διαχρονικά
Οι Hermaphrodite’s Child επιστρέφουν στην Κύπρο για τρεις βραδιές rock 'n' roll!
Ετοιμαστείτε να χορέψετε με τη μουσική θρύλων όπως τους The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Elvis Presley, Chuck Berry και The Kinks