Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2024
O δεύτερος ημιτελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον αποτελεί πλέον παρελθόν με δέκα χώρες να έχουν στο χέρι το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου στις 11 Μαΐου.

Αναμεσά τους και η Ελλάδα με το τραγούδι "Ζάρι" της Μαρίνας Σάττι που κατάφερε να κερδίσει τις ψήφους κοινού και τηλεθεατών για να ριχτεί το Σάββατο μαζί με την Κύπρο και τις υπόλοιπες 24 χώρες στη μάχη του τελικού.
Ο β΄ημιτελικός μας επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις και ανατροπές με κύριο όμως χαρακτηριστικό την υπερβολή σε αρκετές συμμετοχές, τα ατελείωτα φωτορυθμικά, τα φαντεζί κοστούμια, την αστερόσκονη, τις φωτιές αλλά και τα... γυμνά αντικά οπίσθια.

Οι ανατροπές
Πρώτη έκπληξη ο αποκλεισμός του Βελγίου με ένα τραγούδι το οποίο φιγούραρε αρκετά ψηλά. Φαίνεται ότι κάπου χάθηκε η φωνή και η δυναμική του τραγουδιού μέσα σε όλο εκείνο τον συρφετό εντυπωσιακών σκηνικών εφφέ της συμμετοχής.
Δεύτερη έκπληξη το εισιτήριο που πήρε η Εσθονία στον τελικό που ήταν ανάμεσα στα αουτσάιντερς και μεγαλύτερη έκπληξη η εμφάνιση του Ισραήλ που ενώ βλέπαμε να γιουχάρεται στις πρόβες χθες βράδυ αποθεώθηκε.
Μετά την χθεσινή του εμφάνιση, το Ισραήλ με την εξαιρετική τραγουδίστρια Eden Golan και το τραγούδι Hurricane σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση του πίνακα στοιχημάτων με υψηλές αποδόσεις αν και δεν φαίνεται ακόμα να απειλεί ιδιαίτερα την πρώτη χώρα, Κροατία που φαίνεται πως θα είναι και η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού.
Γενικότερα, οι χώρες των πρώτων θέσεων στους πίνακες των προγνωστικών κινήθηκαν πτωτικά πλην του Ισραήλ που ανέβηκε από την έβδομη στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση πέραση η Ελβετία, τέταρτη η Ουκρανία, πέμπτη η Ιρλανδία, έκτη η Γαλλία, έβδομη η Ιταλία, όγδοη η Ολλανδία ενώ η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην ένατη θέση. Η πρώτη δεκάδα κλείνει με την Φιναλνδία, μία ακόμα χώρα που ο ερμηνευτής μας έδειξα τα οπισθιά του.
Ο β΄ημιτελικός ανέδειξε την Αρμενία με ένα πολύ ρυθμικό και ζωντανό κομμάτι με μια υπέροχη ερμηνεύτρια που κινήθηκε πολύ ανοδικά φτάνοντας στη 16η θέση.
Η Κύπρος παραμένει στα χαμηλά παρά την εξαιρετική μας εμφάνιση με τις στοιχηματικές να μας φέρνουν στην 20η θέση με συχνά σκαμπανεβάσματα.

Το τοπίο σιγά σιγά ξεκαθαρίζει και γνωρίζουμε ποια τραγούδια θα πρωταγωνιστήσουν στον τελικό του Σαββάτου. Φαίνεται τελικά πως μαζί με την Κροατία θα κονταροχτυπηθεί για την πρωτιά και το Ισραήλ ενώ παραμονεύει η Ελβετία με ένα εξαιρετικό τραγούδι. Εκπλήξεις στον τελικό θα δούμε από τις χώρες Ιρλανδία, Ολλανδία και Φινλανδία αφού πρόκειται για τρία ιδιαίτερα θα λέγαμε τραγούδια που φαίνεται πως έχουν το κοινό τους.
Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο στον τελικό για να μάθουμε τον μεγάλο νικητή!
Σχετικά
Η Diana Tishchenko συναντά τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Η βραβευμένη βιολονίστρια ερμηνεύει το Κοντσέρτο του Barber υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης το Adagio για έγχορδα και την Πέμπτη Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι.
Η Αρτέμης Κυριακοπούλου έρχεται στο Ella Music House
Μια φωνή που μαγεύει. Από αυτό το Σάββατο, δύο φορές τον μήνα.
East Cyprus Music Meetings: δωρεάν συζητήσεις και εργαστήρια για τη μουσική βιομηχανία που φέρνουν κοντά μουσικές κοινότητες από όλο το νησί
Η πρωτοβουλία φέρνει κοντά μουσικούς, τραγουδοποιούς, παραγωγούς, διοργανωτές συναυλιών και άλλους επαγγελματίες του μουσικού χώρου στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης έρχεται στην Κύπρο για 3 μουσικές βραδιές με τίτλο «Τώρα»
Οι μελωδίες του Κώστα Κακογιάννη και η ποίηση του Πάμπου Κουζάλη συναντούν τη φωνή του σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, την 1η, 2 και 3 Δεκεμβρίου.
Ο Ηλίας Βρεττός στο Monte Caputo για το «Wish for the Stars»
Mια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, αγαπημένα τραγούδια και εντυπωσιακές ερμηνείες
Το "Full House" απογειώνει τις Παρασκευές στο Παλαιά Ελιά Live Stage!
Η νύχτα που σου αλλάζει τη διασκέδαση στη Λευκωσία!
Η Ελένη Δήμου επιστρέφει στη Λεμεσό για μία ξεχωριστή live βραδιά
Το ραντεβού δίνεται στο Vinylio Wine Etc, στη Λεμεσό, για μια μουσική έξοδο με καλό κρασί και τραγούδια που παραμένουν διαχρονικά
Οι Hermaphrodite’s Child επιστρέφουν στην Κύπρο για τρεις βραδιές rock 'n' roll!
Ετοιμαστείτε να χορέψετε με τη μουσική θρύλων όπως τους The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys, Elvis Presley, Chuck Berry και The Kinks
200 Κιθάρες με τον Γιώργο Περρή, σε δυο μοναδικές συναυλίες στην Κύπρο
Συμμετέχει στο τραγούδι η Μαρίζα Αναστασιάδη
Windcraft Back: 10 χρόνια Windcraft Loud, με τη μουσική στο προσκήνιο
Μια σειρά εργαστηρίων και συναυλιών μεταξύ 31 Οκτωβρίου-29 Νοεμβρίου 2026 στη Λευκωσία
Το ZAZZA Music Theater έκανε δυναμικό opening
Φέτος, συστήνεται στο κοινό μέσα από ένα πρόγραμμα που συνδυάζει αγαπημένες φωνές, διαχρονικά τραγούδια και μια ξεχωριστή εμπειρία νυχτερινής διασκέδασης
Ο Γιώργος Θεοφάνους έρχεται στο Olio για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο αγαπημένος δημιουργός συναντά το κοινό της Λευκωσίας μαζί με τέσσερις ερμηνευτές.