News , Guide

Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται από την υποχρεωτική αποδοχή πληρωμής με κάρτα

Υποχρέωση αποδοχής πληρωμής με κάρτα από τις επιχειρήσεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2021

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα Διάταγμα του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα υπηρεσιών και το λιανικό εμπόριο να αποδέχονται πληρωμή με κάρτα, και να ενημερώνουν σχετικά με σαφή τρόπο τους καταναλωτές. Το μέτρο αυτό βοηθά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, τη διαφύλαξη των δημοσίων εσόδων, την ενίσχυση της προστασίας του πολίτη, όπως επίσης και τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να συμμορφωθούν εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης του Διατάγματος. Όσον αφορά νεοσύστατες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα (30) ημερών προ της παρέλευσης της προθεσμίας των τριών (3) μηνών, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη δημοσίευση του Διατάγματος, ενώ επιχειρήσεις που θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή μετά την παρέλευση της προθεσμίας των τριών (3) μηνών, οφείλουν να συμμορφωθούν εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή των δραστηριοτήτων τους.

Εξαιρούνται της υποχρέωσης αποδοχής πληρωμής με κάρτα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, μεταφορές, και ενημέρωσης και επικοινωνίας (εκδοτικές δραστηριότητες, παραγωγή ταινιών, ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών).

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close