Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα από τα πιο νόστιμα ταβερνάκια της Λευκωσίας, έστρωσε ήδη τραπεζάκια στην αυλή!

Και σου σερβίρει πιάτα που έχουν άρωμα παράδοσης και έμφαση στην εποχικότητα

Δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2024

Δεν χρειάζεσαι πολλά-πολλά για να περάσεις καλά. Μία όμορφη, ατμοσφαιρική ταβερνούλα, καλό φαγητό και λίγη μουσική μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για ένα τέλειο βράδυ σε κάποια γειτονιά της πρωτεύουσας.

Ειδικά δε αν μιλάμε για ταβέρνες που συνδυάζουν ένα καλαίσθητο εσωτερικό με μία υπέροχη αυλή που μόλις πιάσουν οι πρώτες ζέστες στήνουν τις καρεκλίτσες τους και στρώνουν τα τραπεζάκια τους εκτός, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά.

Όπως είναι για παράδειγμα η όμορφη, καταπράσινη πλακόστρωτη αυλή που φιλοξενεί το Ταβερνείο Το Ιστορικόν στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, η οποία γέμισε ήδη με τραπεζάκια και καρό τραπεζομάντιλα, άναψε τα ατμοσφαιρικά λαμπάκια και σε περιμένει για να δοκιμάσεις γευστικά μεζεδάκια και κυρίως πιάτα, με έμπνευση από την παραδοσιακή μας κουζίνα, καθώς επίσης και νηστήσιμα πιάτα, τόσο νόστιμα που δύσκολα συναντάς συχνά.

kolokythokeftedes.jpg

Στην ταβέρνα του Κύπρου Πολυκάρπου, ό,τι βγαίνει από την κουζίνα έχει γεύση, φρεσκάδα και σπιρτάδα. Ο chef Λούκα Παπαλαζάρου, άλλωστε, επιλέγει διαλέγει ένα-ένα τα χόρτα και λαχανικά ώστε να εξασφαλίζει ότι οτιδήποτε μπει στο πιάτο θα είναι φρέσκο και ποιοτικό.

Αυτό τον καιρό, στο βραβευμένο στην κατηγορία Nice Price στα Cyprus Eating Awards 2023, Ταβερνείο Το Ιστορικόν, αν νηστεύεις, θα σου βγάλουν νηστήσιμο μεζέ στον οποίο περιλαμβάνονται πιάτα όλο νοστιμιά και γεύση! 

istorikon nistisima.jpg

Δοκίμασε λοιπόν φρεσκοκομμένη σαλάτα με κυπριακή κάππαρη, και βούτηξε τη ζεστή σου πιτούλα στο καλοχτυπημένο ταχίνι και την κατακόκκινη αλοιφή παντζαριού. Τα αγρέλια στη σχάρα με παρθένο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και λεμόνι πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις, όπως και τις πούλλες αντιναχτές με κόλινδρο και λεμόνι, για τις οποίες θα μιλάς για καιρό!

xoxlioi.jpg

Τους δε χοχλιούς, τα σαλιγκάρια δηλαδή, εδώ τα φτιάχνουν όπως και στην Κρήτη, μπουμπουριστούς και θα σε καταπλήξουν. Νόστιμα είναι και τα μανιτάρια σχάρας που επίσης προσφέρονται στον νηστήσιμο μεζέ, ωστόσο την παράσταση κλέβουν οι κολοκυθοκεφτέδες και οι ρεβυθοκεφτέδες.

manitaria.jpg

Η ποικιλία από νηστήσιμα πιάτα δεν σταματά εδώ αφού η κουζίνα του ταβερνείου έβαλε όλη της την μαεστρία για να ικανοποιήσει κάθε πελάτη της. Έτσι, για την περίοδο των νηστείων θα σερβίρει επιπλέον μία καλοφτιαγμένη φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια αλλά και μία μερίδα λαχανικών σχάρας που σερβίρεται πάνω σε ένα υπέροχο πουρέ από πιπεριές Φλωρίνης.

Απλές γεύσεις, της εποχής, με την ατόφια νοστιμιά των υλικών τους και το χέρι ενός καλού μάγειρα, που ξέρει καλά την κυπριακή κουζίνα και την τιμά με επάξια.

Στα πολύ θετικά πρόσθεσε και την άψογη εξυπηρέτηση από όλα τα μέλη της ομάδας αλλά και την τίμια τιμολογιακή προσέγγιση!

(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία.
Κάνε κράτηση τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας (κλικ εδώ).
Facebook: Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Instagram: To Istorikon

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close