Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φάγαμε και ήπιαμε στο γραφικό ταβερνάκι της πλατείας, που επέστρεψε

Και είναι πιο νόστιμο από ποτέ!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2024

Μπορεί το καλοκαίρι να μην ήρθε ακόμη, αλλά εμείς ήδη τσεκάραμε το ταβερνάκι Στα Ούζα μας στην Πλατεία Ηρώων το οποίο επέστρεψε ξανά... και φάγαμε όλα όσα πρέπει κι εσύ να δοκιμάσεις!

Ακριβώς, λοιπόν, πάνω στην πλατεία Ηρώων, ανάμεσα στον Άρη και το Μαντάμ, βρίσκεται το ελληνικό μεζεδοπωλείο, ονόματι Στα Ούζα μας!

Το μαγαζί που ξεκίνησε μια σταλιά και σιγά σιγά, λόγω δημοφιλίας, μεγάλωσε, και άπλωσε τα ξύλινα τραπέζια του μέχρι τη μέση της πλατείας, "τρέχει" από τα γεννοφάσκιά του ο Παύλος, ο οποίος φροντίζει για όλα! Από την προμήθεια των πρώτων υλών, την υποδοχή, την επίβλεψη της κουζίνας, μέχρι ακόμα και το σέρβις αν χρειαστεί!

ouza1.jpg

Τα "Ούζα" μας λοιπόν επέστρεψαν για τη σεζόν μόλις την περασμένη Παρασκευή 1η Μαρτίου κι εμείς δεν χάσαμε χρόνο. Επισκεφθήκαμε το μικρό μαγαζί με τα ξύλινα τραπέζια και τη ρετρό διάθεση... και σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Τόσο για την ατμόσφαιρά του, τη φιλική εξυπηρέτηση, τις τιμές, την εμπειρία, αλλά κυρίως για τα πιάτα του! Όλα δοκιμασμένα και εκλεκτά.

Ακολουθώντας λοιπόν τη φιλοσοφία των μεζεδοπωλείων, όπως αυτά καθιερώθηκαν στην Ελλάδα, ο χώρος αυτός είναι το απόλυτο στέκι για να συναντηθείς με φίλους, σε ένα χαλαρό παρεΐστικο περιβάλλον, απολαμβάνοντας μεζεδάκια, κρασάκι, ουζάκι και τον παλμό της περιοχής!

Το μενού του, που δεν διαφοροποιήθηκε πολύ, περιλαμβάνει τις κλασικές ποικιλίες κρεατικών αλλά και θαλασσινών που μπορούν να συνοδεύσουν ευχάριστα ούζο, τσίπουρο ή μπίρα αναλόγως με τα γούστα του καθενός.

ouza2.png

Εμείς επιλέξαμε τους κρεατομεζέδες και παραγγείλαμε για αρχή μία σαλάτα ντάκο, που πραγματικά ήταν από τις καλύτερες που έχουμε φάει τελευταία, αλλά και χωριάτικη, με ντομάτα, αγγούρι, μαύρες ελιές, φέτα και φυσικά αλοιφές όπως μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή (καυτερή τόσο όσο έπρεπε) και τζατζίκι.

Ακολούθως στο τραπέζι μας έφτασαν τυροκροκέτες αλλά και πεντανόστιμοι σπανακοκεφτέδες, κατσικίσιο τυρί σε φύλλο κρούστας με μέλι, που είναι πάντα στις επιλογές μας, και θεϊκό σπετζοφάι!

Τσιμπολογάμε λοιπόν από όλα, μαζί και ταγανές τηγανητές πατατούλες, και περιμένουμε τα κρεατικά, τα οποία κατέφθασαν σε άριστο χρόνο και ήταν πεντανόστιμα! Σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σε σμίλες, καλοψημένα, ζουμερά και μαλακά, που συνοδεύονταν από ζεστές πιτούλες, γιαούρτι και μία υπέροχη σαλάτα με αγγουράκι, κρεμμύδι και αρωματικά.

Για το τέλος, μας έφεραν σπιτική πορτοκαλόπιτα, από τα χέρια μαμάς!

ouza3.png

Προς το παρόν, τα τραπεζάκια περιορίζονται μπροστά από το μαγαζί, σε μία "προφυλαγμένη" θα λέγαμε αυλή. Το καλοκαίρι η δράση μεταφέρεται απέναντι, στην ξακουστή πλατεία!

Εμείς πάντως μέχρι τότε, σίγουρα θα ξαναπάμε!

(99345195) Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός.
Ανοιχτά κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close