Νέες Αφίξεις

Memento Mori: Πρώτη επίσκεψη και εντυπώσεις από τη νέα άφιξη της Λευκωσίας

Ένας χώρος που με πυρήνα την ελληνική γαστρονομία, σε δημιουργικά πιάτα με πινελιές από την Κύπρο και τα προϊόντα της σε ένα μενού που υπογράφει ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2024

Μία νέα και ενδιαφέρουσα άφιξη έκανε την εμφάνισή της στην πρωτεύουσα με το όνομα του βραβευμένου Έλληνα σεφ Άγγελου Μπακόπουλου να ανεβάζει των πήχη των προσδοκιών μας. Ο ίδιος δημιούργησε ένα μενού με κύριο πρωταγωνιστή μαμαδίστικες ελληνικές γεύσεις δοσμένες σε μία πιο σύγχρονη και δημιουργική εκδοχή με πινελιές από υλικά και σημαντικά προϊόντα της Κύπρου.

MMDSC_0362.jpg

Βρεθήκαμε εκεί νωρίς το βράδυ και θυμηθήκαμε όλοι μας παλιές ιστορίες από το πρότερο, ιστορικό πλέον εστιατόριο της πόλης, το Domus που έδωσε πλέον τη θέση του στο ολοκαίνουργιο Memento Mori. H ιδιοκτησία παραμένει ίδια, με τον Μάριο Κυπριανίδη να γυρίζει σελίδα και να μας φέρνει μία νέα πρόταση στην πρωτεύουσα για βραδινή έξοδο. Μαζί του και ο γνωστός άνθρωπος της εστίασης στη Λευκωσία Τάσος Φάκκας που οι δύο τους μας γνώρισαν το περασμένο καλοκαίρι το rooftop του Balza με την εντυπωσιακή θέα στην φουτουριστική πλατεία Ελευθερίας.

MMDSC_0169.jpg

Εκείνο το εντυπωσιακό αρχοντικό που θυμόμαστε όλοι από το Domus, μοναδικής αρχιτεκτονικής για την πόλη, ανανεώθηκε ξανά με έμφαση στο ξύλο και τους χαμηλούς φωτισμούς. Το εντυπωσιακό σχεδιασμό του χώρου επιμελήθηκε ο γνωστός interior designer Περικλής Λιάτσος ο οποίος δημιούργησε ένα χώρο που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Ένας χώρος με ζεστασιά, γήινα χρώματα, γουστόζικο, που συνδυάζει αρμονικά τις ρετρό γραμμές με το σήμερα.

MMDSC_0377.jpg

Η εικόνα του εστιατορίου έχει υποστεί μια πλήρη μεταμόρφωση, τόσο σε χρωματικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο, διατηρώντας ωστόσο τον χαρακτήρα του χώρου τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Στοιχεία όπως οι ξύλινοι δοκοί, οι καμάρες, τα επιβλητικά ξύλινα παντζούρια, η πέτρα και οι μεταλλικές λεπτομέρειες στα μπαλκόνια έχουν διατηρηθεί και αναδειχθεί ακόμα περισσότερο. Παράλληλα, το design ακτινοβολεί ένα πιο μοντέρνο και μεσογειακό-ελληνικό ύφος, δημιουργώντας έναν χώρο που αποπνέει φρεσκάδα και κομψότητα.

MMMM6679.jpg

Η πρώτη μας ερώτηση αφορούσε το όνομα που μας δημιούργησε πολλά ερωτήματα. Λύθηκαν όλα όμως δια στόματος Μάριου Κυπριανίδη που μας ανέφερε πως πίσω από αυτή την λατινική φράση που σε απλή μετάφραση σημαίνει "θημήσου τον θάνατο" δηλαδή να ξέρεις πως κάποτε θα πεθάνεις κρύβεται η δική του φιλοσοφία ζωής. Ζούμε το τώρα, περνάμε ωραία, τρώμε, πίνουμε διότι ο θάνατος είναι η μόνη βεβαιότητα στη ζωή μας. Άρα ας περάσουμε όμορφα.

Με αυτό το αισιόδοξο μήνυμα περάσαμε στα στρωμένα τραπέζια. Αφήσαμε το εντυπωσιακό μπαρ και τα κοκτέιλ που δοκιμάσαμε και καθίσαμε αναπαυτικά με το μενού της βραδιάς ανά χείρας.

Η κουζίνα μας σέρβιρε πιάτα ως μικρά έργα τέχνης, με κάθε γεύση να αποτελεί μια υπενθύμιση για την αξία της κάθε στιγμής.

FotoJet (5).jpg

Το μενού του εστιατορίου ακολουθεί τη μεσογειακή-ελληνική κατεύθυνση, που εμπνέεται και επιμελείται από τον βραβευμένο Έλληνα σεφ, Άγγελο Μπακόπουλο. Κάθε πιάτο είναι μια συνεργασία με τη φύση και την τοπική κουλτούρα, προσφέροντας μια εμπειρία γεύσης που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε νέα μονοπάτια της απόλαυσης. Το λαβράκι που έχει μαριναριστεί, ο λαχανοντολμάς με γαρίδα, η τηγανιτή προζυμένια χορτοτυρόπιτα στο τζάκι, το χταπόδι στα κάρβουνα, τα Paccheri με αβγοτάραχο και το ψητό παϊδάκι αρνί ως το κορυφαίο πιάτο της βραδιάς, αποτελούν μόνο μερικές από τις γαστρονομικές απολαύσεις που εμείς δοκιμάσαμε.

FotoJet (6).jpg

Το "Memento Mori" προσκαλεί τους λάτρεις της καλής γεύσης να ζήσουν μια εμπειρία διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Ένα εστιατόριο όπου η τέχνη της κουζίνας συναντά τη σοφία της ζωής.

(22433722) Δευτέρα-Πέμπτη, 19:00-00:00 & Παρασκευή-Σάββατο, 19:00 – 01:00, Κοραή 5, Λευκωσία.

FB: MementoMoriNicosia
Instragram: memento.mori.nicosia

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close