Eating News , Εστιατόρια

Αυτός είναι ο νέος, διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ του πολυσυζητημένου Amaracus στο Minthis Resort

Γνωρίζουμε έναν από τους κορυφαίους σεφ του νησιού μας

Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024

Γεννημένος στη Λεμεσό, ο πολυσυζητημένος σεφ, Κωνσταντίνος Δημοσθένους, μετά από την επιτυχημένη διεθνή του πορεία στον χώρο της μαγειρικής, επιστρέφει στη βάση του και οδηγεί τη γευστική απόλαυση ένα βήμα παρακάτω.

Πολλές ήταν οι συζητήσεις για το πού θα βρίσκεται ο σεφ τη φετινή σεζόν, με τον ίδιο να μας εκπλήσσει ευχάριστα, επιστρέφοντας σ' ένα οικείο για τον ίδιο χώρο,  στην κουζίνα του Amaracus στο Minthis Resort στην περιοχή της Πάφου. Όπως επισημαίνει, έχοντας εργαστεί και στο παρελθόν για τον όμιλο Aphrodite Hills Resort, η διοίκηση της κουζίνας του φημισμένου εστιατορίου τη δεδομένη χρονική περίοδο ήταν ένα challenge που ανάλαβε με μεγάλη χαρά, όρεξη και πάθος.

Με εμπειρία σε διεθνείς κουζίνες και θητεία στη βασιλική κουζίνα της Σαουδικής Αραβίας, ο Κωνσταντίνος έχει μια εντυπωσιακή πορεία στη διεθνή γαστρονομία.

Όλοι γνωρίζουμε πως κανείς δεν επισκέπτεται ένα εστιατόριο για να γευτεί το βιογραφικό ενός σεφ. Η μετουσίωση αυτού σε πράξη είναι το ζητούμενο και αυτό που κρίνει και εκτιμά ο κόσμος. Ένα καλό βιογραφικό μπορεί σίγουρα να αποτελέσει ουσιαστικό εφόδιο για να γίνει κάποιος αρχικά αποδεκτός στον χώρο της εστίασης, όμως το αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι αυτό που τελικά μετράει.

Ας γνωρίσουμε όμως καλύτερα τον σεφ που αδιαμφισβήτητα αποτελεί το φετινό "talk of the town".
Το ξαναζεσταμένο φαγητό δεν είναι το καλύτερό του, γι’ αυτό και μπήκε από πολύ μικρή ηλικία στην κουζίνα, προκειμένου να τρώει κάτι που ετοίμαζε επιτόπου. Από νωρίς ήταν ξεκάθαρο ότι ο Κωνσταντίνος θα ακολουθούσε τον κόσμο της μαγειρικής, έτσι τελειώνοντας το σχολείο άρχισε τις σπουδές του στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Αφού τέλειωσε τη σχολή, έφυγε για το Λονδίνο και παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων στο ..., αποκτώντας τον τίτλο του Executive Chef.

Κατά τα τέλη του 2018, φεύγει για τη Σαουδική Αραβία στην κουζίνα του παλατιού. Μια "life changing" εμπειρία, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν, αφού του χάρισε τη δυνατότητα να ταξιδέψει και να μαγειρέψει για κάποιες από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες του πλανήτη και να πειραματιστεί με γεύσεις και υλικά από όλο τον κόσμο.

Όπως είναι γνωστό όμως, ο σεφ γνωρίζει πολύ καλά και τις δύο όψεις του νομίσματος που λέγεται fine dining & street food. Το 2020, επιστρέφοντας από τις βασιλικές κουζίνες, δημιουργεί ένα νέο και αρκετά πρωτοποριακό concept για τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς, το δικό του πλέον Food Project. Ένα "project" που έμαθε στους Κύπριους ότι το street food μπορεί να είναι ευφάνταστο, προσιτό και θρεπτικό σε όλους, δίνοντας νέες γευστικές επιλογές για κάθε στιγμή της μέρας. Ο κόσμος είχε αγκαλιάσει τόσο το νέο του εγχείρημα όσο και τον ίδιο το σεφ, αφού καθημερινά βρισκόταν στο χώρο και απολάμβανε τη συναναστροφή του με τους θαμώνες του μαγαζιού. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το Food Project ως ένα από τα ομορφότερα ταξίδια της ζωής του.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close