Eating News

Πώς η Μόσχα απειλεί με "εξαφάνιση" τα fish & chips από το Ηνωμένο Βασίλειο;

Τι συμβαίνει άραγε με το "εθνικό" φαγητό των Βρετανών;

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024

Το περιβόητο «Fish and Chips», ενδεχομένως να εξαφανιστεί από τα βρετανικά εστιατόρια μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από μια μακροχρόνια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με το SkyNews η συμφωνία του 1956 που επιτρέπει στα βρετανικά σκάφη να ψαρεύουν στη Θάλασσα του Μπάρεντς ακυρώθηκε, ως το τελευταίο σημάδι των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Δύσης.

Η αλιευτική συμφωνία υπεγράφη από τον Σοβιετικό ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ, αλλά οι Ρώσοι πολιτικοί ισχυρίζονται τώρα ότι δεν ήταν ποτέ προς το εθνικό συμφέρον.

Ο πρόεδρος του ρωσικού κοινοβουλίου Vyacheslav Volodin είπε: "Οι Βρετανοί πρέπει να μελετήσουν μερικές παροιμίες - "Οι Ρώσοι ιππεύουν το άλογο αργά, αλλά το καβαλάνε γρήγορα".

Είπε στους πολιτικούς ότι «οι αδίστακτοι Βρετανοί» έτρωγαν ρωσικά ψάρια για 68 χρόνια - δηλώνοντας: «Τώρα αφήστε τους να χάσουν βάρος, να γίνουν πιο έξυπνοι».

Την Τετάρτη, το Ηνωμένο Βασίλειο είχε επιβάλει κυρώσεις σε έξι άτομα που ήταν υπεύθυνοι για την φυλακή της Αρκτικής όπου πέθανε την περασμένη εβδομάδα ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο πιο σκληρός επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Volodin είπε ότι η απόσυρση από την αλιευτική συμφωνία ήταν άμεση απάντηση σε αυτές τις κυρώσεις - καθώς τα βρετανικά σκάφη αλίευσαν 556.000 τόνους μπακαλιάρου και εγκλεφίνου στα ρωσικά ύδατα μόνο πέρυσι.

Πέρυσι, το Sky News ανέφερε ότι έως και το 40% του μπακαλιάρου και του εγκλεφίνου που καταναλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχεται από τη Ρωσία και το ρωσικό έδαφος - με τη Μόσχα να κατηγορείται για «οπλοποίηση τροφίμων».

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε: «Τα σκάφη του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ψαρεύουν σε αυτά τα ρωσικά ύδατα, επομένως αυτό δεν θα έχει ουσιώδη αντίκτυπο στις προμήθειες ψαριών μας, συμπεριλαμβανομένου του μπακαλιάρου ή του εγκλεφίνου.

«Το ΗΒ δεν έχει λάβει καμία επίσημη ειδοποίηση από τη Ρωσική Ομοσπονδία για αυτό το θέμα. Η συνεχιζόμενη μονομερής αποχώρηση της Ρωσίας από μια σειρά διεθνών συνθηκών συνεργασίας είναι σύμπτωμα της αυτοπροκαλούμενης απομόνωσής της στην παγκόσμια σκηνή ως αποτέλεσμα της παράνομης εισβολής της στην Ουκρανία».

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close