Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Για δείπνο σε τρία εξαιρετικά εστιατόρια στην Πάφο

Για νόστιμο φαγητό σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα

Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024

Εάν ψάχνεις το μέρος εκείνο που μπορεί να σου χαρίσει μία βραδιά με καλό φαγητό σε ένα μάλιστα καλαίσθητο περιβάλλον στην Πάφο, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο!

Τα πιο κάτω εστιατόρια θα σε ενθουσιάσουν αρχικά με τον χώρο τους, την υπέροχη ατμόσφαιρα και τη μοντέρνα διακόσμησή τους, αλλά και τη χαλαρή μουσική, αλλά κατά κύριο λόγο θα σε καταπλήξουν με την κουζίνα τους.

Andria Front Jan 2024.png

Andria Steak & Seafood Restaurant
Ήταν το 1991 όταν το εστιατόριο Andria υποδέχτηκε τους πρώτους πελάτες του μέσα σε έναν παλιό αμπελώνα, κάνοντας την έννοια ‘’φαγητό’’ οικογενειακή υπόθεση. Από τότε έως σήμερα, η ποιότητα των εδεσμάτων του παρέμεινε το ίδιο εκλεκτή, ενώ η φήμη του μετατράπηκε σε κοινό μυστικό ανάμεσα σε ντόπιους και επισκέπτες.

andria 2.jpg

Το εστιατόριο φημίζεται για την εξαιρετική πρώτη ύλη κρέατος που διαθέτει όπως USDA T-Bone, Ιαπωνικό Wagyu A5, Ribeye, Βοδινό Φιλέτο και πρώτης ποιότητας διάφορα οστρακοειδή. Από τον χώρο δεν θα μπορούσε να λείπει μια κάβα κρασιών από διεθνείς συλλογές με πάνω από 180 ετικέτες, για μια απίστευτη εμπειρία γευσιγνωσίας εξαιρετικών οίνων.

(26622622) Κόλπου των Κορραλίων 29, Πέγεια 8575, Πάφος.
Website: https://andriacoralbay.com/
Facebook: Andria Steak House
Instagram: Andria Steak & Seafood Restaurant

nema1.jpg

Néma – Culinary Simplicity
To Néma – Culinary Simplicity θα το βρεις στην Κάτω Πάφο, δίπλα στο Αnémi Hotel and Suites. Είναι ένας χώρος με προσεγμένη αισθητική, ιδανική για χαλαρωτικές συναντήσεις σε συνδυασμό με στοιχεία από φυσικό ξύλο και επιλεγμένα κεραμικά σερβίτσια που συμπληρώνουν αρμονικά τα εκλεκτά πιάτα του. Το εσωτερικό του χώρου και ολόκληρη η αρχιτεκτονική του φιλοσοφία βασίζεται στα λεπτεπίλεπτα υλικά ξύλου και τις μαύρες επιφάνειες, με τον φούρνο στη μέση του εσωτερικού χώρου να αποπνέει ένα ήρεμο αλλά και αυθεντικό χαρακτήρα. Μπορείτε να επιλέξετε να καθίσετε είτε στον εσωτερικό χώρο είτε στον άνετο υπαίθριο χώρο της βεράντας, που περιβάλλεται από τοπικά φυτά και προσεγμένο φωτισμό δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου μπορείτε απλά να απολαύσετε το ποτό ή το κοκτέιλ σας. Μάλιστα το εστιατόριο στη σύντομη ζώη του έχει διακριθεί στη γαστρονομία της Κύπρου με διάφορα βραβεία, όπως 50 Best Restaurants της Κύπρου, Gold Taste Award 2023, και τελευταία ως υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα από τα Cyprus Eating Awards by Check in Cyprus.

nema.jpg

Οι γεύσεις στο Néma – Culinary Simplicity έχουν μια εκλεπτυσμένη μεσογειακή ταυτότητα με μια πινελιά που συνδυάζει τις νόστιμες απλές γεύσεις των ιταλικών πιάτων με διεθνείς επιρροές. Μια αναβάθμιση των κλασικών γεύσεων που δημιουργεί μια νέα συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία. Όλα τα πιάτα έχουν ως βάση ιταλικές γεύσεις και μικρές διανθήσεις από διεθνείς επιρροές. Το μενού επιμελείται ο γνωστός σεφ Ανδρέας Ανδρέου, το οποίο η έμπειρη πλέον ομάδα του εστιατορίου έχει καταφέρει να το αναδείξει σε ένα από τα καλύτερα 50 εστιατόρια της Κύπρου. Το μενού Néma είναι ένας συνδυασμός από πιάτα που μπορείτε να μοιραστείτε, σαλάτες, κυρίως πιάτα, σπιτικά ζυμαρικά και πίτσες που ψήνονται καθημερινά στον φούρνο του Néma. Όλα τα πιάτα φτιάχνονται καθημερινά in-house, με τα πιο απλά, φρέσκα και ντόπια υλικά. Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία από ποτά και κοκτέιλ. Στο μενού, θα βρείτε περισσότερα από 20 γευστικά πιάτα, από κλασικές συνταγές όπως Σπαγγέτι Pesto και Pizza με τέσσερα τυριά, έως τις πιο μοναδικές, όπως Τόνος ταρτάρ Tostadas και Λιγκουίνι με Μελάνι σουπιας και φύκια nori. Τα πιάτα είναι εποχιακά και αλλάζουν ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά ανά εποχή για να σας προσφέρουν το πιο φρέσκο πιάτο κάθε περιόδου.

Ο συνδυασμός γαστρονομίας και διασκέδασης είναι ένα από τα τελευταία εγχειρήματα στο Néma για αυτό και κάθε Κυριακή 13.00-17.00 υπάρχει Live DJ SET με ατμοσφαιρικές χαλαρωτικές μελωδίες από τον dj Aris Newman Συνδυάζοντας λοιπόν αυθεντικότητα, φαντασία και υλικά υψηλής ποιότητας, το Néma έχει αναδειχθεί σε ένα βραβευμένο μεσογειακό εστιατόριο δίνοντας μια σύγχρονη ιδέα στον τρόπο που απολαμβάνουμε την ιταλική κουζίνα κάτω από τις διάφορες διεθνείς επιρροές. Α must visit στην επαρχία της Πάφου.

(26952525) Ιάσονος 1, δίπλα στο Αnémi Hotel and Suites, Κάτω Πάφος. δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης απέναντι από το εστιατόριο και μπορείτε να απολαύσετε τα πιάτα του και σε take away.
Ώρες λειτουργίας: Τρ-Σ 18.00-23.00 & Κ 12.00-23.00.
Website: nemapafos.com
Facebook: Nema_Pafos
Instagram: nema_pafos

beziique-cyprus-wedding-photographer-destination-wedding-cyprus-the-lodge-paphos-061122-0001.jpg

The Lodge Steak & Seafood Co.
Μια σπουδαία ανακάλυψη διεθνών γεύσεων προσφέρει το εστιατόριο The Lodge που βρίσκεται στην Πάφο. Αν και διατηρεί ταυτότητα Νοτιοαφρικανική, διαθέτει μια πλούσια κάρτα φαγητών που σε ταξιδεύει γευστικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη! Πρόκειται μάλιστα για ένα μαγαζί, το οποίο πρόσφατα μετακόμισε σε νέο χώρο, τον οποίο επιμελήθηκε η συνιδιοκτήτρια και αρχιτέκτονας Anastasia Van Rijn, δημιουργώντας ένα πραγματικό στολίδι με πρωτοπόρες πινελιές. Ένα διώροφο μαγαζί, που απολαμβάνει μοναδική θέα, με απλή σχεδιαστική γραμμή, βαμμένο στις αποχρώσεις του γκρι, στο οποίο μπλέκονται δυναμικά αφρικανικά και έθνικ στοιχεία, ξεχωρίζουν τα σπάνια διακοσμητικά αντικείμενα και τα ρουστίκ έπιπλα, και εντυπωσιάζουν οι πίνακες, οι πολύχρωμοι πολυελαίοι και οι υπερμεγέθεις φωτογραφίες στους τοίχους που απεικονίζουν εντυπωσιακές φιγούρες από την αφρικανική ήπειρο. Ωστόσο, ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι η ανοιχτή κουζίνα, με τον βραβευμένο συνιδιοκτήτη και executive chef Peter Van Rijn, τον οποίο μπορείς να παρακολουθείς μέσα από τους γυάλινους τοίχους καθώς σου παίρνουν παραγγελία.

beziique-cyprus-wedding-photographer-destination-wedding-cyprus-the-lodge-paphos-061122-0031.jpg

Όσο για το μενού, αυτό θα σου ανοίξει την όρεξη με αυθεντικά νοτιοαφρικανικά ορεκτικά, σαλάτες και πιάτα με επίκεντρο το ψάρι, αλλά και άριστα κρεατικά, μιας και η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στην κατηγορία "μπριζόλες από το braai", που μεταφράζεται ως μπριζόλες ψημένες στη σχάρα. Πρόσφατα δε προστέθηκαν και δύο μεζεδο-επιλογών με βάση το κρέας και το ψάρι, που προσφέρουν την ευκαιρία να μοιραστείς και να δοκιμάσεις περισσότερα πιάτα σε μία μόνο επίσκεψη. Στα συν η επιπλέον κάρτα με πιάτα ημέρας, αλλά και η μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα κάρτα κρασιού με εκλεκτά κρασιά από τη Νότια Αφρική. Κάνε αρχή λοιπόν με ορεκτικά πιάτα όπως χτένια με μάνγκο και salsa verde με γαύρο, φρέσκα σαλιγκάρια με σκορδοβούτυρο και λιωμένο τυρί, παναρισμένες τηγανητές πιτούλες με σάλτσα braai, χωριάτικη σαλάτα Soweto με ρόκα, κόλιανδρο, ντομάτα, κραμπί και φέτα. Για κυρίως προτείνουμε ζουμερό sirloin steak, πλαισιωμένο από φέτες από μικρά καλαμάρια και κλείσε το δείπνο σου με cheese cake με passion fruit, συνοδευμένο με κρεμώδες παγωτό. Πρωτού φύγεις, ανέβα στην υπέροχη βεράντα του πρώτου ορόφου, με τα όμορφα τραπέζια και τους άνετους καναπέδες της για ένα τελευταίο ποτό. Η μαγευτική ψηλή θέα της Πάφου, η ανεβαστική μουσική και η ζωντάνια του χώρου, θα σε ανταμείψουν.

(96677288) Διαγόρου 1, Πάφος 8042. Τρ-Σ 17.00-23.00 & Κ 13.00-23.00.
Facebook: The Lodge Steak & Seafood Co.
Instagram: lodgesteakcyprus

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close