7 March 2024
Μη χάσετε , Μουσική

Αυτοί θα τραγουδήσουν την Τσικνοπέμπτη στην Πάφο

Όλα όσα περιλαμβάνονται στις εκδηλώσεις του φετινού Παφίτικου Καρναβαλιού

Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2024

Επτά περίπου χιλιάδες καρναβαλιστές και πέραν των 50 ομάδων και αρμάτων θα συμμετάσχουν στη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού στην Πάφο, σύμφωνα με τον συντονιστή των εκδηλώσεων του καρναβαλιού Γιώργο Κουννά.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κουννάς ανέφερε πως οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου στις 11:00 στο εμπορικό κέντρο της Πάφου με το παραδοσιακό ψήσιμο που θα ξεκινούν από την περιοχή Μουτάλου και θα φτάνουν μέχρι την Πλατεία Κένεντυ.

Στις 17:00 ο βασιλιάς καρνάβαλος θα κάνει την είσοδο του στην πόλη. Φέτος είναι εμπνευσμένος από την Αίγυπτο και τους Φαραώ.

Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους Kings και τον Έλληνα τραγουδιστή Πάνο Καλίδη.

Όπως ανέφερε, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 15:00 στο Χάνι του Ιμπραήμ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και την Κυριακή θα γίνει η εκδήλωση του χαμένου θησαυρού που φέτος επαναφέρεται έπειτα από πολλά χρόνια.

Αποκορύφωμα αποτελεί η μεγάλη παρέλαση στις 16 Μαρτίου που θα ξεκινήσει στις 15:30 από την Λεωφόρο Γρίβα Διγενή και θα φθάσει μέχρι και την Λεωφόρο Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Στο τέλος της παρέλασης θα γίνει γλέντι στην Πλατεία Κέννεντυ με μουσική για τους καρναβαλιστές και το κοινό.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κουννάς απήντησε πως οι υπηρεσίες του Δήμου κατασκευάζουν τον βασιλιά καρνάβαλο και εργάζονται πυρετωδώς τους τελευταίους δύο μήνες στη βιομηχανική περιοχή Ανατολικού όπου στεγάζονται τα συνεργεία του Δήμου.

Είπε πως φέτος δεν θα αρκεστούν μόνο σε ένα άρμα αλλα θα υπάρξουν και άλλα σατυρικά άρματα εμπνευσμένα από την πολιτική επικαιρότητα και από αλλού.

Πρόσθεσε πως τα άρματα ετοιμάζονται από τα συνεργεία του Δήμου Πάφου, με καθοδήγηση ειδικών.

Ο κ. Κουννάς σημείωσε πως ύστερα με βάση ενημέρωση που έχει οι κρατήσεις είναι ικανοποιητικές και στις ξενοδοχειακές μονάδες της Πάφου το τριήμερο του καρναβαλιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close