Music News

Eurovision 2024: Τα προγνωστικά, τα φαβορί, η Κύπρος και η Ελλάδα

Όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στον δημοφιλή μουσικό διαγωνισμό τόσο πιο πολύ μας εξιτάρει ο πυρετός των στοιχημάτων που τόσο πολύ αγαπάμε

Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2024

Αν και είναι... λιγάκι νωρίς να μιλάμε για φαβορί στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιοπυ της Γιουροβίζιον εντούτοις τα γραφεία στοιχημάτων έχουν ήδη ανοίξει τον φετινό χορό των προγνωστικών παρουσιάζοντάς μας τις φετινές τάσεις των 37 χωρών που λαμβάνουν μέρος στους δύο ημιτελικούς μαζί με τις Big Five (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία) και την περσινή νικήτρια που θα εμφανιστούν απευθείας στον τελικό.

Η φετινή Γιουροβίζιον θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7, την Πέμπτη 9 και το Σάββατο 11 Μαΐου στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας, μετά την περσινή νίκη της Λορίν στο Λίβερπουλ με το τραγούδι “Tattoo”.

37 χώρες, 20 τραγούδια

Μέχρι στιγμής λίγο περισσότερες από τις μισές χώρες έχουν παρουσιάσει τα τραγούδια τους όμως αυτό όπως φαίνεται δεν εμποδίζει τα γραφεία στοιχημάτων να κάνουν τις προβλέψεις τους. Αυτό οφείλεται στην πρότερη δυναμική των χωρών, στο θετικό κλίμα που δημιουργείται υπέρ του, σε κάποιον ίσως σημαντικό εγχώριο καλλιτέχνη που αναμένεται να βρεθεί στη σκηνή του διαγωνισμού και πολλά άλλα.

Αυτή την στιγμή η χώρα που φιγουράρει ώς το μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης είναι η Ουκρανία που κέρδισε πριν από δύο χρόνια ένεκα και της αλληλεγγύης που επέδειξε η Ευρώπη στην χώρα που μαστιζόταν από τον πόλεμο. Σήμερα, δυστυχώς, η Ουκρανία βρίσκεται ακόμα σε πόλεμο και το κλίμα θα λειτουργήσει ξανά υπέρ της. Η χώρα εκπροσωπείται φέτος από το γυναικείο ντουέτο των alyona alyona και Jerry Heil με ένα σύγχρονο ποπ τραγούδι με ραπ στοιχεία με τίτλο “Teresa & Maria” που έμμεσα αναφέρεται στον πόλεμο της Ουκρανίας. Για να δούμε αν θα τα καταφέρει ξανά η Ουκρανία.

Η Ιταλία είναι μία χώρα που σχεδόν κάθε χρόνο φιγουράρει ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί και όχι άδικα. Φέτος, τον διαγωνισμό του Σαν Ρέμο κέρδισε μία γυναίκα τραγουδίστρια μετά από αρκετές αντρικές συμμετοχές. Ο λόγος για την Angelina Mango που ερμηνεύσει στη σκηνή της Γιουροβίζιον το τραγούδι "La noia" που στα ελληνικά θα πει ανία. Ένα πιασάρικο τραγούδι που σου μένει, με μία εξαιρετική φωνή που φαίνεται πως θα μας απασχολήσει αρκετά το επόμενο διάστημα και ίσως φέρει ξανά τη νίκη στην Ιταλία.

637462722300891829_ScreenShot2021-01-15at10.50.01AM.jpg

Ένας Παλαιστίνιος για την Ισλανδία

Ακολουθούν στις επόμενες θέσεις το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία που δεν έχουν επιλέξει ακόμα το τραγούδι του και συνεχίζει στην 6η θέση το Βέλγιο με το τραγούδι "Before the Party's Over". Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φέτος η συμμετοχή της Ισλανδίας που πλασάρεται στην 7η θέση χωρίς όμως να έχει ακόμα κυκλοφορήσει το ταγούδι της. Η άνοδος της Ισλανδίας στα στοιχήματα οφείλεται στο γεγονός πως στην προκαταρκτική φάση της επιλογής της Ισλανδίας για τον διαγωνισμό βρίσκεται ο Παλαιστίνιος τραγουδιστής Bashar Murad. Ο Murad, γνωστός για την αντιμετώπιση θεμάτων ισραηλινής κατοχής και ισότητας των φύλων στη Μέση Ανατολή μέσω της μουσικής του, θα είναι μεταξύ των δέκα καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν μια θέση στα ημιτελικά του Söngvakeppnin 2024, του εθνικού διαγωνισμού επιλογής της Eurovision της Ισλανδίας. Ο 30χρονος ποπ καλλιτέχνης, που έχει σήμερα την έδρα του στην Ιερουσαλήμ, έχει συνεργαστεί με τους προηγούμενους εκπροσώπους της Eurovision στην Ισλανδία, τους Hatari, ένα πανκ ροκ συγκρότημα που διακρίθηκε για την ανοιχτή αντίθεσή του στην παρουσία του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού του 2017 που διεξήχθη στο Ισραήλ.

Όλα αυτά εννοείται πως τις επόμενες ημέρες με την ανακοίνωση και των 37 υποψήφιων τραγουδιών μπορεί να ανατραπούν όμως βλέπουμε μία τάση και προς τα που θα κινηθεί φέτος η νίκη.

Silia-Kapsis-Liar.webp

Κύπρος και Ελλάδα

Οι δύο χώρες φέτος δεν διαγωνίζονται στον ίδιο ημιτελικό. Η Κύπρος θα εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό με την Silia Kapsis και το τραγούδι Liar ενώ η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι κληρώθηκε στον δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη 9 Μαΐου.

greece-2024-marina-satti.jpg

Το τραγούδι της φετινής μας συμμετοχής αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου ενώ της Ελλάδας μερικές μέρες μετά στις 7 Μαρτίου. Για την ώρα στους πίνακες των στοιχημάτων η Ελλάδα φιγουράρει στην 17η θέση ενώ πολύ πιο κάτω βρίσκεται η Κύπρο στον αριθμό 28. Ελπίζουμε το σκηνικό αυτό να αλλάξει μετά την ανακοίνωση των δύο τραγουδιών πράγμα που συμβαίνει συχνά στον διαγωνισμό.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close