Δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2024
Μία ακόμα κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Ελλάδα στην σκανδιναβική αγορά μετά τις αντίστοιχες που είχε αποσπάσει τον Ιανουάριο στην Νορβηγία. Αυτή τη φορά, αναδείχθηκε ως ο Καλύτερος Τουριστικός Προορισμός στον κόσμο για το 2024 (The World’s Best Tourist Country 2024) στα Grand Travel Awards (GTA) της Σουηδίας.
Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη, με την Ελλάδα να ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Ιταλία, ενώ στην ίδια κατηγορία υποψήφιες ήταν ακόμα η Ισπανία, η Ταϊλάνδη και η Πορτογαλία. Το ελληνικό βραβείο παρέλαβαν ο αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στη Στοκχόλμη, Νίκος Καραλέκας και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Μαρία Ζευγουλά.
Πρώτη φορά που η Ελλάδα το κερδίζει μετά από 30 χρόνια
Είναι η πρώτη φορά που, μετά από 30 χρόνια, η χώρα μας κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο στα GTA της Σουηδίας. Ο θεσμός διοργανώνεται επί 32 χρόνια από την επαγγελματική ιστοσελίδα Travel News και θεωρείται ως η πλέον σημαντική ετήσια συνάντηση της σουηδικής τουριστικής βιομηχανίας.
Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων προκύπτουν μετά από σχετική έρευνα, στην οποία συμμετέχουν περίπου 400 στελέχη ταξιδιωτικών πρακτορείων που αξιολογούν τους καλύτερους προμηθευτές τους, καθώς και αντιπροσωπευτικό δείγμα 4.000 Σουηδών τουριστών, οι οποίοι τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα ταξίδι με τουλάχιστον μία διανυκτέρευση.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αφίξεων στα ελληνικά αεροδρόμια, κατά το 2023 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 544.097 Σουηδοί, με κύριους παράγοντες ικανοποίησής τους την ελληνική κουζίνα και το αίσθημα ασφάλειας που απολαμβάνουν στη χώρα μας.
Σχετικά
Οι δρόμοι που κλείνουν στη Λεμεσό λόγω Καρναβαλιού
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την περίοδο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
Μαζί για τον αθλητισμό και την κίνηση: Η CRIVIT και η Stefanie Graf ξεκινούν μια διεθνή συνεργασία
Σύνθημά τους το «FIND YOUR MOVE»
Cyta: Ισότιμο ρυθμιστικό πλαίσιο με οφέλη για την κοινωνία και τον τόπο
Δήλωση Διοικητικού Συμβουλίου και Διεύθυνσης Cyta για την είσοδο του Οργανισμού στην αγορά ενέργειας
Αν σκοπεύεις να κατεβείς στο κέντρο της Λεμεσού σήμερα, διάβασε αυτό
Όλες οι τροχαίες ρυθμίσεις που θα ισχύουν σήμερα Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό
Τσικνοπέμπτη στην Κύπρο: Από τις βακχικές γιορτές στο καρναβάλι της Λεμεσού
Μετά τη δεκαετία του 1950, η Τσικνοπέμπτη καθιερώθηκε πανκυπρίως ως ημέρα συλλογικής διασκέδασης
Κλείνουν δρόμοι (την Πέμπτη) στην Πάφο για το Καρναβάλι
Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.
Το Μουντιάλ… παίζει ΣΙΓΜΑ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου FIFA World Cup 2026 έρχεται ζωντανά και αποκλειστικά στην τηλεόραση SIGMA