28 February-16 March 2024
Επόμενες Εκθέσεις , Τέχνη

Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθής Χαραλάμπους μας ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη

Τίτλος της τρίτης ατομικής έκθεσης της καλλιτέχνιδας, "Το τοπίο μου ανάμεσα σε δύο κόσμους"

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024

Ένα θερμό καλωσόρισμα στην Άνοιξη με μια έκθεση ζωγραφικής που μας ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη, που μας φωτίζει το μυαλό με τα εκρηκτικά κραυγαλέα χρώματα και που αποτελεί ύμνο προς την Κυπριακή ύπαιθρο.

Το θέμα φαίνεται κοινότυπο, συνηθισμένο “το τοπίο”. Όμως μέσα από την παλέτα και την ερμηνεία της Ανθής Χαραλάμπους, το τοπίο αυτό περνά σε άλλη διάσταση! Τα μονοπάτια της φύσης με έντονα περιγράμματα οδηγούν σε άγνωστους προορισμούς ανηφορίζουν σε άλλους κόσμους. Οι κοιλάδες με τις ώχρες και τα μωβ βουνά, μας ταξιδεύουν σε θάλασσες κυματιστές ταξίδι και πάλι ο στόχος. Βαθιά σκούρα μπλε, κοβαλτί, τιρκουάζ και πινελιές κίτρινου συνθέτουν ισορροπημένους δομημένους χώρους γεμάτους λυρισμό

Η ζωγράφος αποτυπώνει επί τόπου τα έργα της μέσα σε υπαρκτούς χώρους και προχωρά ένα βήμα πάρα πέρα επαναπροσδιορίζοντας τις εικόνες της μέσα από προσωπική της παρέμβαση. Ο τόπος μας, πηγή παντοτινής έμπνευσης, το κελάηδημα των πουλιών, ο αέρας, η πρωϊνή δροσιά που αντανακλά το φως και όλα τα χρώματα.

εκθεση .jpg

Δεν είναι μόνο αυτό, όμως! Υπάρχουν και άλλοι τόποι εσωτερικοί χώροι της ψυχής που και αυτοί διεκδικούν την παρουσία τους, στο έργο της Ανθής. Κάπου λοιπόν ανάμεσα στο γήινο, το ρεαλιστικό, το αληθινό, συνυπάρχει και το μεταφυσικό το απώτερο, το άγνωστο….. Μέσα σ’ αυτούς τους δύο κόσμους η καλλιτέχνης βρίσκει την πηγή απ’ όπου αναβλύζουν οι εικόνες της.

Η φύση παρέχει μια γαλήνια ισορροπία χρωμάτων και σχημάτων. Η παρέμβαση της Ανθής, παρέχει ένταση μέσα από τα τολμηρά και εκρηκτικά χρώματα, η επιτηδευμένη στρογγυλοποίηση σχημάτων, δέντρων, βουνών, δεμάτων, η βελούδινη υφή που προσδίδει στους σκληρούς βράχους είναι τα στοιχεία που ίσως μας μεταφέρουν σ΄ αυτόν τον απώτερο κόσμο.

εκθεση 4.jpg

“Το τοπίο μου ανάμεσα σε δύο κόσμους” όπως η ίδια ονομάτισε την νέα της πρόταση, αποδίδει κυριολεκτικά το νόημα της δουλειάς της πατά σε δύο πλάνα και αφήνει ελευθερία στο έργο να οδηγηθεί από μόνο του στην κατάληξη του. Έχει στο ενεργητικό της ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο (2002) και στο εξωτερικό (2008) ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές, μεταξύ των οποίων είναι και η συμμετοχή στην Ομαδική Έκθεση “Young Cypriot Women Artists” Genava Art Museum Ελσίνκι Φιλανδίας (2004)

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ παράλληλα παρακολούθησε και μαθήματα Αγιογραφίας στο εργαστήριο Τέχνης Φορητών Εικόνων. Την Τετάρτη στις 28 Φεβρουαρίου 2024, η γκαλερύ μας θα ανοίξει την τρίτη ατομική έκθεση της Ανθής, η οποία πραγματοποιείται μετά από πολλά χρόνια απουσίας στα καλλιτεχνικά δρόμενα.

εικονα 33.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close