Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

20+1 μέρη στη Λευκωσία που αποθεώνουν το brunch!

Τα στέκια όπου κάθε μέρα είναι Κυριακή

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2024

Αποτελεί το αγαπημένο γεύμα της ημέρας, ίσως και την αγαπημένη συνήθεια της παρέας! Οι συναντήσεις για καφέ και brunch δίνουν και παίρνουν με την οικογένεια τις Κυριακές, με φίλους τα σαββατοκύριακα ή τους συναδέλφους στο κενό ανάμεσα στη δουλειά. Κάθε εκδοχή του απολαυστική, κάθε χώρος ξεχωριστός, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν το χορταίνεις πια με τόσες επιλογές.

Εξ ου κι εμείς σου προτείνουμε τα brunch-άδικα της πρωτεύουσας και σε καλούμε να μας ακολουθήσεις!

nom2.jpg

NOM
Το Nom είναι το πιο παρεΐστικο στέκι της πρωτεύουσας. Το χαριτωμένο αυτό μαγαζί ξεχειλίζει με τη μυρωδιά του φρεσκοαλεσμένου καφέ και ταυτόχρονα, με τις έντονες μυρωδιές των φρεσκοστυμένων χυμών.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το σούπερ δυναμωτικό Power bowl που περιλαμβάνει αυγά βραστά, αβοκάντο, γλυκοπατάτα, τυρί cottage, σπανάκι, ρόδι κι επιπρόσθετα σολομό. Ενδιαφέρουσα είναι και η focaccia με χωριάτικο χαλούμι, ντοματίνια κομφί, άλειμμα αβοκάντο και τηγανητό αυγό στην κορυφή. Για να γλυκαθείς επίλεξε τα Banoffee pancakes και θα με θυμηθείς.
(22777077) Αγίας Ελένης και Στασάνδρου 3Γ, Λευκωσία. Δ-Π 08.00-16.00, Σ-Κ 09.00-17.00.

GALLERY.jpg

GALLERY STASIKRATOUS
Η Στασικράτους έχει την Gallery της, είναι all day και προσφέρει καλοφτιαγμένο και περιποιημένο brunch. Η industrial διακόσμηση, οι ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές στο background και το εξαιρετικό προσωπικό κάνουν την επίσκεψή σου εδώ αξέχαστη.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Θα σε ξετρελάνει το γεμιστό κρουασάν με αυγά scrambled, καραμελωμένο μπέικον, σπανάκι και σπιτική σάλτσα φέτας. Μια εξαιρετική, vegan επιλογή το ψωμί vegan με αβοκάντο, μελιτζάνα και ρόδι. Ολοκλήρωσε την εμπειρία σου με τα γλυκά pancakes που σεβρίρονται με όλα τα συναφή.
(22270061) Στασικράτους 47, Λευκωσία, Brunch: Δ-Κ 10.00-16.30.

APRON.jpg

APRON COOKING STORIES
Το γουστόζικο μαγαζί στην καρδιά της πρωτεύουσας αποτελεί μια μοντέρνα πρόταση υγιεινής και νόστιμης εμπειρίας. Στο Apron θα βρεθείς σε ένα ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί με μεράκι και αγάπη, έτοιμο να σε υποδεχτεί για να σε περιποιηθεί ιδιαίτερα.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Ξεχωρίζει το Pork Fillet Steak Sandwich με ολόφρεσκο χοιρινό φιλέτο, cheddar, καραμελωμένα κρεμμύδια σε χειροποίητη ciabatta και γλυκοπατάτες για συνοδευτικό. Το Tower Club Sandwich, ένας απολαυστικός πύργος με ψητό κοτόπουλο, τραγανό μπέικον, αβοκάντο και τηγανητό αυγό. Τα Spiced Yoghurt Eggs με 3 αυγά ποσέ, πικάντικη σάλτσα με γιαούρτι σερβιρισμένα με πολύσπορο ψωμί.
(22675858) Σοφούλη 32-34, Δ-Παρ 08.30-15.45, Σ-Κ 10.00-15.45.

istorja.jpg

ISTORJA
Ατμόσφαιρα χαλαρή, τραπεζάκια μέσα κι έξω στο υπερυψωμένο patio, στο πεζοδρόμιο αλλά και στην πλαϊνή αυλή, το Istorja στην οδό Γρηγορίου Ξενόπουλου θα σε κερδίσει από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Στο εσωτερικό του χώρου διατηρεί την αρχική ιδέα του «concept store» με εκλεκτά είδη σπιτιού, ενδιαφέροντα coffee table books κ.ά.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Πέρα από τα αφράτα κρουασάν, το τοστ με χαμ και τυρί αλλά και τα αυγά Royale, ακόμη και η σπιτική γκρανόλα θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου.
(22 251110) Γρηγόρη Ξενόπουλου 9, Λευκωσία, Δ-Π 08.00-22.00, 09.00-18.00.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα Σάββατα πάμε για νόστιμο brunch στον όμορφο κήπο του μουσείου

smoothie.jpg

SMOOTHIE FACTORY
Το κεντρικό spot της Λευκωσίας ξεχώρισε τόσο για τα μοναδικά του smoothies και τους cold-press χυμούς, αλλά και για τις δημιουργικές του προτάσεις σε superfood bowls, snacks και platters.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Τα πιο φανταστικά κρουασάν βουτύρου με γέμιση ή χωρίς μαζί με τον καφέ σου. Σημείωσε ότι στη λίστα με τους καφέδες έχει προστεθεί και το Spiced Bisco-Latte. Όσο για τα smoothies, το Peanut Butter Powerhouse θα γίνει το αγαπημένο σου κι απ’ τα σάντουιτς, η τριπλή τυρένια απόλαυση.
(22335151) Στασίνου 8, Λευκωσία, Δ-Κ 12.00-15.00.

henry's (3).jpg

HENRY’S
Το εντυπωσιακό και ελκυστικό εστιατόριο της οικογένειας Columbia στην πολυσύχναστη Μακαρίου, σε περιμένει από το πρωί για να σου σερβίρει από το εκλεπτυσμένο μενού του ό,τι τραβά η όρεξή σου.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Τον πεντανόστιμο Καγιανά. Μπορείς ακόμη να κάνεις share τον χορταστικό πύργο για 2 με κρουασάν βουτύρου, ντόνατς, σπιτική μαρμελάδα, μους σοκολάτας και επιλογή από γλυκά και αλμυρά.
Συνόδευσε με κάποιο από τα brunch cocktails όπως Mimosa ή το Mexican Espresso Martini για να ξεκινήσει δυνατά η μέρα σου.
(22351111) Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 30, Brunch: Δ-Κ 09.00-13.00.

deliyard.jpg

DELIYARD
Το γουστόζικο ντελικατέσεν στον Στρόβολο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα στέκια για τους λάτρεις του brunch στην πρωτεύουσα. Σε υποδέχεται από νωρίς στο ζεστό του χώρο, προσφέροντάς σου νόστιμα σνακ όπως αρτοσκευάσματα, wrap σάντουιτς, ενδιαφέρουσες επιλογές με πρωταγωνιστή το αυγό, pancakes και γιαουρτοειδή.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το Angus Steak Benedict και το δημοφιλές Croque Madame, ενώ για κλείσιμο παράγγειλε το French Toast Cheesecake ή τα σοκολατένια pancakes.
(22525017) Εσπερίδων 17, Στρόβολος, Λευκωσία, Brunch: Δ-Παρ 07.00-12.30, Σ-Κ 08.00-16.00.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Εδώ θα φας το καλύτερο σουβλάκι στο νησί

giraffe.jpg

GIRAFFE DELI BRUNCH & ESPRESSO
Έχει γίνει talk of the town για το λαχταριστό brunch που σερβίρει. Το cozy μαγαζί στην οδό Αρχαγγέλου με το παιχνιδιάρικο όνομα, θα σε εντυπωσιάσει τόσο για το καλοφτιαγμένο φαγητό του όσο και για τον εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα φιλόξενό του χώρο. Η διακόσμηση του μαγαζιού αλλά και των πιάτων σε προστάζουν να τα φωτογραφίσεις.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Το Avocado and Smoked Salmon Open Toast με αυγά ποσέ. Αν θες βαρβάτο πρωινό, η επιλογή δεν είναι άλλη από το Giraffe beef burger. Κι αν είσαι λάτρης του pistachio, απόλαυσε χωρίς ενοχές τα pistachio pancakes.
(22264898) Λεωφ. Αρχαγγέλου 49Α, Παρισινός, Λευκωσία. Δ-Παρ 07:00-20:00 & Σ-Κ 08:00-16:30.

scaleupscaled.jpg

SCALE RESTAURANT - MAP HOTEL
Εδώ που το ιδιαίτερο ambiance και η εξαιρετική γαστρονομία βρίσκονται σε άψογη ισορροπία. Στο εστιατόριο Scale, εντός του πιο chic ξενοδοχείου της πρωτεύουσας, θα απολαύσεις εκτός των άλλων ένα πρωτοκλασάτο brunch.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Τα αγαπημένα σου αυγά επιλέγοντας το είδος ψησίματος, π.χ. τηγανητά, ποσέ, scrambled, σε ομελέτα μαζί με φρεσκοψημένο ψωμί και ντοματίνια, ή από τις vegan επιλογές το ενδιαφέρον Hummus Flax bread. Για επιδόρπιο must αποτελούν τα pancakes με αναρή και κανέλα.
(22444999) Λεωφ. Στασίνου 15 και Αφροδίτης, Λευκωσία, Brunch: Δ-Κ 08.00-12.00.

madama3.width-800.jpg

MADAMA RESIDENCE
Φωλιασμένο στην καρδιά της Λευκωσίας, το Madama Residence σου υπόσχεται μια μοναδική γευστική εμπειρία. Η ιδιαίτερη διακόσμησή του σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, με τα παραδοσιακά στοιχεία να επικρατούν, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα κομψή και φιλόξενη. Επιλογές για πρωινό θα βρεις καθημερινά, ενώ τα σαββατοκύριακα το μενού εμπλουτίζεται, αναβαθμίζοντας την εμπειρία σου.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Από το brunch μενού, σου συστήνω ανεπιφύλακτα το Monte Christo sandwich, το Egg Benedict Delight και για το τέλος, τo εξαιρετικό Rolled Maple pancake.
(22445551) Σόλωνος γωνία και Πύθωνος 11, Πάροδος Ονασαγόρου, Λευκωσία. Brunch: Σ-Κ 10.00-16.00 (Breakfast: Δ-Π μέχρι 12.30).

verde.jpg

VERDE CAFERESTO
Το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον του Verde, σε συνδυασμό με το εξαιρετικό φαγητό που σερβίρει, αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια στάση για brunch ανάμεσα στα ψώνια. Το μενού περιλαμβάνει μια τεράστια ποικιλία από σάντουιτς, αυγά και ομελέτες, pancakes, αλμυρά, English breakfast, cheesy bagels μέχρι και υγιεινά bowls.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Αυγά scrambled σερβιρισμένα σε ψωμί με προζύμι, αβοκάντο και καπνιστό σολομό. Αν πάλι θες κάτι πιο εύκολο αλλά εξίσου νόστιμο, επίλεξε την τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο. Στις γλυκές λιχουδιές, best seller είναι το ακαταμάχητο Nutella Cube French Toast.
(22000050) Nicosia Mall, Μαδρίτης 2, Λακατάμεια. Brunch: Δ-Κ 09.00-12.30.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 βραβευμένα εστιατόρια για έξοδο στη Λευκωσία

silver.jpg

SILVER POT
Από τα πλέον αγαπημένα μπραντσάδικα της πρωτεύουσας, το Silver Pot προσφέρει καθημερινά εκλεκτό καφέ και καλοφτιαγμένο brunch, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς με vegan και χωρίς γλουτένη πιάτα. Εδώ θα βρεις από σφολιατοειδή, pancakes, λαχταριστά French toasts και χορταστικά σάντουιτς μέχρι και πιο υγιεινές επιλογές όπως bowls με γιαούρτι, φρέσκα φρούτα και τα συναφή.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Την quiche της ημέρας κι από τις επιλογές με πρωταγωνιστή το αυγό, τη λαχταριστή ομελέτα με αυγά ελευθέρας βοσκής και 3 υλικά της επιλογής σου.
(22101722) Θεμιστοκλή ∆έρβη 3Ε, Λευκωσία. Δ-Παρ 08.00-17.00, Σ-Κ 10.00-17.00.

boys.jpg

THE BOYS AT NUMBER 5
Από τους πρωτεργάτες του είδους, αποτελεί χωρίς αμφιβολία διαχρονική και εγγυημένη επιλογή για brunch. Χαριτωμένο και γουστόζικο για καφεδάκι, δυναμωτικά ροφήματα, θρεπτικά brunch bowls, pancakes, σάντουιτς ακόμα και burgers.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Οπωσδήποτε το homemade granola bowl, την αναβαθμισμένη εκδοχή του English breakfast “The Bastard”, και το πληθωρικό BLT on 5th Sandwich.
(22660421) Θεμιστοκλή Δέρβη, 5, Λευκωσία. Δ-Κ 08.00-15.30.

artigiano.jpg

ARTIGIANO
Το μικρό και χαριτωμένο μαγαζάκι με την industrial διακόσμηση που μας έκανε να επιστρέψουμε στη Στασικράτους, σερβίρει υπέροχο καφέ που θα συνοδεύσεις με τις εύγευστες επιλογές του πλούσιου μενού του. Εδώ θα λατρέψεις την ποικιλία σε σπιτικά σάντουιτς και αλμυρά αλλά και πιο υγιεινές επιλογές με βάση το γιαούρτι.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Στα must το Londoner’s breakfast και η ομελέτα της μαμάς, μπορείς επίσης να μοιρασθείς με την παρέα τα fluffy pancakes με τη γεύση της αρεσκείας σου.
(22315131) Στασικράτους 26Α, Λευκωσία. Δ-Κ 09.00-13.15.

DOT.webp

DOT
Το DOT αποτελεί σταθερή αξία στην περιοχή της παλιάς Λευκωσίας. To vintage design, η ζεστή ατμόσφαιρα του χώρου αλλά και το προσεγμένο μενού του υπόσχονται μια εμπειρία που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Αυγά ποσέ πάνω σε πολύσπορο ψωμί, αβοκάντο, τσίλι flakes, σπαράγγια και ντοματίνια με αρωματικά βότανα ή αυγά ποσέ πάνω σε ψωμί κινόα, πέστο λιαστής ντομάτας, μανιτάρια και λάδι τρούφας. Επιβάλλεται να γευτείς τα pancakes με maple syrup και φρέσκα φρούτα.
(22101228) Αθηνάς 6A, Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία. Δ-Παρ 11.00-16.00 & Σ-Κ 10.00-16.00.

zest.jpg

ZEST AT PINAKOTHIKI
Αν έχεις βρεθεί στη Λεβέντειο Πινακοθήκη το τελευταίο διάστημα, για κάποια από τις εκθέσεις (μόνιμες και περιοδικές) που φιλοξενεί, σίγουρα έχεις αντιληφθεί ότι εκεί έχει αφιχθεί το Zest, το αδερφάκι του αγαπημένου εστιατορίου της Βασιλίσσης Φρειδερίκης. Ένας χώρος ο οποίος έγινε established στο κέντρο της πόλης, τόσο χάρη στην αισθητική του όσο και χάρη στο πολύ νόστιμο, φρέσκο και υγιεινό φαγητό που προσφέρει από το πρωί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Το Ζest λοιπόν σε περιμένει πλέον στη Λεβέντειο Πινακοθήκη!
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Εν ολίγοις εδώ θα βρεις απίθανα σπιτικά superfoods στην καρδιά της Λευκωσίας! Croissant, Avocado Open Top Sandwich με αγβά ποσέ, Croque Monsieur και Croque Madame, κλασικό ΒLT σάντουιτς, τυρόπιτες κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πρέπει να τα δοκιμάσεις: Τα 9 γυράδικα που συνδυάζουν ποιότητα και ποσότητα

overoll.jpg

AKOMA...
Αν είσαι λάτρης του καλού κρουασάν και των αρτοποιημάτων, τότε προτείνουμε να επισκεφθείς τα πιο κατω μέρη τα οποία τα φτιάχνουν σε πολύ λαχταριστές εκδοχές. Κάνε λοιπόν στάση στο Nomad Bread & Coffee (22316657, Πινδάρου 20), το οποίο στον πολύ γουστόζικο χώρο του, σου προτείνει κρουασάν αμυγδάλου, γεμιστά με βανίλια, αλλά και σαν σάντουιτς! Στο δε Overoll (77771070, Στασάνδρου 1) την πιο γνωστή Croissanterie της Αθήνας με τα πιο ονειρεμένα κρουασάν, τα κρουασάν δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις, αρκεί να δοκιμάσεις το θρυλικό πιστάτσιο! Το Crust + Dough (22270170, Mπουμπουλίνας 14) θα βρεις ολόφρεσκα αλμυρά και αρτοπαρασκευάσματα, ανάμεσά τους το Pistachio Special Croissant και το Nutella Round Croissant. Το PAUL (22029377, Ζήνας Κάνθερ & 22000210, Mall of Cyprus) θα συνοδεύσεις τον καφέ σου με περίφημα γαλλικά κρουασάν ή φρεσκοφτιαγμένα σάντουιτς μέχρι τα ασυναγώνιστα γαλλικά γλυκά PAUL όπως μακαρόν, τάρτες και μιλφέιγ. Τέλος, στάση αξίζει και στο Qboo Bakehouse (22270477, Προδρόμου 51), όπου θα απολαύσεις νόστιμο brunch με επιλογές όπως bagels και pretzels σε διαφορετικές εκδοχές, κρουασάν σοκολάτας, και άλλα αγαπημένα φρέσκα. Δοκίμασε όμως και το Toasted Croissant, γεμιστό με προβολόνε, cotto, τυρί κρέμα, τουρσί, σαλάτα ρόκα, το Croissant Isigny Sainte-Mère Butter και το Almond.

Συντάκτης: Σταύρια Κωνσταντίνου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close