Τα Καλύτερα της Κύπρου , Οι βραβευμένοι

10 βραβευμένα εστιατόρια για έξοδο στη Λευκωσία

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, τα Cyprus Eating Awards, βράβευσαν και φέτος τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού

Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2024

Ο Φεβρουάριος είναι ο καλύτερος μήνας για έξοδο σε ένα καλό εστιατόριο! Σε έναν χώρο που θα σε υποδεχθούν θερμά, φροντίζοντας να ικανοποιήσουν κάθε σου επιθυμία!

Και το σωστό καλωσόρισμα απαιτεί τον ιδανικό χώρο, πολύ καλό φαγητό, το κατάλληλο ποτό και την επιθυμητή παρέα!

Εξ ου κι εμείς συγκεντρώσαμε πιο κάτω τα εστιατόρια της πρωτεύουσας, που βραβεύτηκαν στα Cyprus Eating Awards που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Φεβρουαρίου στο Four Seasons Hotel, στη Λεμεσό, και σου τα προτείνουμε παρακάτω ως μια επιλογή για την επόμενή σου έξοδο για φαγητό.

Εμείς βάζουμε το μέρος και το ποτό, εσύ βάλε την παρέα!

sentio.jpg

Sentio
Ένας εντυπωσιακός χώρο ιδιαίτερης αισθητικής που συνδυάζει το γκρι, το μαύρο, το μπεζ, το λευκό και το ξύλο, όποι οιδιοκτήτες δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει ζεστασιά και δημιουργεί ένα αίσθημα οικειότητας. Στην κουζίνα, ο σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς, με την ξεχωριστή του ματιά και την ικανότητά του να συνδυάζει αρμονικά την παράδοση με τις υψηλές τεχνικές, δημιούργησε ένα μενού στη φιλοσοφία to-share, βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, με νότες από τη Μέση Ανατολή και επιρροές από την ασιατική κουζίνα. Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν, η κόκκινη γαρίδα με αβγοτάραχο, καθώς και το Shiso green με κόλιανδρο, πράσινο μήλο και amarillo. Εξίσου ιδιαίτερες παρασκευές και η σαλάτα ντάκος με burrata, το beef tartar tacos και το brionche πάπιας, που περικλείουν μία πληθώρα αρωμάτων και γεύσεων. Ένα εντυπωσιακό μενού το οποίο συνοδεύεται και από signature cocktails αλλά και μία εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα κρασιών, με τις επιλογές να αναδεικνύουν τις λεπτομέρειες κάθε πιάτου ξεχωριστά, αναβαθμίζοντας κάθε δημιουργία. Για όλους αυτούς τους λόγους το Sentio αγκαλιάστηκε από το κοινό, από την πρώτη στιγμή και πλέον αποτελεί μία σταθερή επιλογή δημιουργικής κουζίνας με cozy διάθεση, που κερδίζει μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερους ακόλουθους.
(22322324) ΣΤΑΣΑΝΔΡΟΥ 13, ΛΕΥΚΩΣIΑ.

tocayo.jpg

Tocayo
Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι φαν της γαστρονομίας, σίγουρα θα έχει ακούσει για το Tocayo, το βραβευμένο εστιατόριο της Λευκωσίας, που κατάφερε να γίνει viral πολύ πριν ανοίξει τις πόρτες του (το 2019) για να υποδεχτεί το κοινό του! Σήμερα, όλοι έχουμε ακούσει γι’ αυτό: από φίλους που το επισκέφθηκαν και το περιγράφουν μαγεμένοι, από κριτικές γευσιγνωσίας σε μέσα ενημέρωσης, από ποστ στα social media. Πρόκειται εξάλλου, για ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, με sophisticated χαρακτήρα και μίνιμαλ chic διακόσμηση που ξεχωρίζει. Όσο δε για τα πιάτα του αυτά ακολουθούν τη φιλοσοφία του sharing, έχουν έντονες επιρροές από τη νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική, συγκεντρώνουν τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις και είναι φτιαγμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες.
(7008 8089 & 94040594) ΠΡΕΒΕΖΗΣ 10, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

bar.jpg

The Garisson Bar and Grill
Αντλώντας έμπνευση από τη σειρά Peaky Blinders, αυτό το cool εστιατόριο της πρωτεύουσας, που βρίσκεται στην καρδιά της Έγκωμης, συνδυάζει το καλό φαγητό, τα εκλεπτυσμένα ποτά, τη μουσική και το ποδόσφαιρο. Το μαγαζί αποπνέει την αισθητική ενός μοντέρνου χώρου και διαθέτει μία πολύ ενδιαφέρουσα μπάρα, με κοκτέιλ και αρκετά μεγάλη γκάμα σε μπίρες, καθώς και μεγάλη ποικιλία σε ποτά όπως τζιν, ρούμι, τεκίλα κ.ά. Και μπορεί στο The Garrison Bar & Grill στη Λευκωσία να μη δεις τους Shelby's να κάθονται και να πίνουν το αγαπημένο τους gin, αλλά σίγουρα μπορείς εύκολα να ταυτιστείς μαζί τους, κι αυτό χάρη στο μενού του. Ως εκ τούτου μπορείς να δοκιμάσεις τα πιάτα που έχουν πάρει τα ονόματά τους – το Thomas Shelby beef burger με queso sauce ή το Arthur Shelby beef burger με μπέικον και jalapenos sauce. Στο μενού, πέρα από λαχταριστά burgers θα βρεις πιάτα από τη διεθνή αλλά και μεσογειακή κουζίνα με έμφαση στο κρέας. Για παράδειγμα θα βρεις ορεκτικά όπως νάτσιος, και onion rings, κυρίως πιάτα όπως chicken wings, στέικ, μπριζόλα, κοτόπουλο σουβλάκι, σαλάτες, tapas και άλλες νόστιμες επιλογές, ακόμα και street food! Λίγο πριν φύγεις, φρόντισε να δοκιμάσεις κι ένα από τα γλυκά του. Τα καλοφτιαγμένα πιάτα του θα τα συνοδεύσεις με μία από τις 80 διαφορετικές ετικέτες μπίρας, ή ένα από τα 100 ξεχωριστά ποτά και τα δεκάδες κοκτέιλ που θα ετοιμάσουν για εσένα οι ταλαντούχοι bartenders. Στα συν βάλε και τις γιγαντοοθόνες (υψηλής ευκρίνειας) για τους ποδοσφαιρόφιλους και όχι μόνο. Το The Garrison λοιπόν έχει ωραία αισθητική, βρετανικές καταβολές, πολύ καλή ενέργεια, νοστιμιά και πλέον, φανατικούς θαμώνες που λατρεύουν να περνούν τα βράδια τους εκεί!
(22489999) ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 16, ΕΓΚΩΜΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

SKINNY.jpg

Skinny Fox
Η άφιξή του το 2016, ανέβασε κατά πολύ τον πήχη εστίασης της πρωτεύουσας. Ήταν, βλέπεις, εκείνο το εστιατόριο που έφερε στην πόλη την αύρα των πιο εναλλακτικών ευρωπαϊκών bar-restaurants κι έγινε αμέσως talk of the town χάρη στη φιλοσοφία, στο design αλλά και το μενού του. Το 2022, ακολουθώντας τις προσταγές και τις ανάγκες της εποχής, αποφάσισε να μας μυήσει σε ένα νέο concept διασκέδασης και φιλοσοφίας, παρουσιάζοντας με περηφάνια ένα ολότελα νέο μαγαζί, με νέο μενού, που διατηρεί ωστόσο τον διεθνή του προσανατολισμό, και φινετσάτη διακόσμηση. Η νέα του εικόνα, με εμφανείς τις αναφορές στην Πορτογαλία, διακοσμητικά πλακάκια, έπιπλα με άποψη και ατμοσφαιρικό φωτισμό και το ολότελα νέο concept διασκέδασης και φιλοσοφίας που μας προτείνει, το έχουν κατατάξει ξανά ψηλά στις προτιμήσεις των κατοίκων της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Το νέο concept λοιπόν, ανεβάζει ντεσιμπέλ με τον DJ να κατέχει εξέχουσα θέση στον χώρο, προσφέροντας καλή μουσική, διασκέδαση και early drinks από νωρίς το απόγευμα. Όσο για το μενού, στην κουζίνα ο ταλαντούχος σεφ Στέφανος Ζαχαριάν αξιοποιεί την ποιοτική πρώτη ύλη, δημιουργώντας πιάτα απολαυστικά, με καθαρές γεύσεις και sharing πιάτα με ωραία παρουσίαση. Η πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, τα signature cocktails, το εξαιρετικό σέρβις, και η καλή σχέση ποιότητας-τιμής, συμπληρώνουν την καλή εικόνα και επιβάλλουν την επίσκεψη. Το Skinny Fox λοιπόν είναι ο χώρος ο οποίος τα συνδυάζει όλα: ωραίο φαγητό, εύγευστα κοκτέιλ και καλή μουσική, εξ ου και έχει γίνει το απόλυτο σημείο συνάντησης στην πρωτεύουσα.
(22256070) ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ 14, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

istoriko tavernio.jpg

Ταβερνείον το Ιστορικόν
Αν δεν έχεις επισκεφθεί μέχρι τώρα το Ταβερνείο το Ιστορικόν στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου, πρέπει να το αναζητήσεις. Αποτελεί ένα αγαπημένο στέκι για τους Λευκωσιάτες, οι οποίοι το τιμούν τόσο για τον ωραίο και ατμοσφαιρικό χώρο του όσο και για την ποιότητά του, την τιμολογιακή του προσέγγιση, τη φιλοξενία, κυρίως όμως για το φαγητό του! Το Ιστορικόν στεγάζεται σε ένα υπέροχο μαγαζί, με έναν όμορφο εσωτερικό χώρο, στρωμένο με καρό τραπεζομάντηλα και κάδρα στους τοίχους, αλλά και με μία δροσερή αυλή, όπου πρωταγωνιστούν τα ατμοσφαιρικά λαμπάκια –την οποία απολαμβάνεις όσο ο καιρός το επιτρέπει. Μία ταβέρνα από τις κατσαρόλες της οποίας βγαίνουν μερακλίδικα φαγάκια, που δύσκολα συναντάς συχνά, φτιαγμένα με νέα υλικά και πολλή δημιουργικότητα. Εξάλλου, στην κουζίνα από την έναρξη της λειτουργίας της βρίσκεται ο Λούκας ο οποίος μαγειρεύει πολλούς μεζέδες, δεν λυπάται τα μυρωδικά ούτε τα κρεατικά, δίνοντάς σου μια γενναία δόση αυθεντικότητας και μοναδικών γεύσεων. Όσο για το μενού, αυτό είναι ευέλικτο και αλλάζει τακτικά ανάλογα με την εποχικότητα. Πιο συγκεκριμένα, με διαλεχτά -όπως πάντα- υλικά φτιάχνει αυτή την περίοδο ένα θεϊκό κεμπάπ γιαουρτλού, έναν ωραίο τραχανοκεφτέ με φρικασέ –τέλειος κρασομεζές-, αλλά και μία μοναδική κυπριακή καρμπονάρα με λουκάνικο και αθηαινίτικη αναρή. Όσον αφορά τα εποχιακά πιάτα, όπως τα κόκκινα μανιτάρια, είναι όλα φτιαγμένα από ντόπιες, αγνές πρώτες ύλες και με πολύ μεράκι. Το πιο σημαντικό είναι ότι εδώ θα φας καλά, ποιοτικά και νόστιμα, και σε value for money τιμές, αφού ο μεζές των 19 πιάτων τιμάται μόλις στα €21. Εξ ου και το Ταβερνείο Το Ιστορικόν κερδίζει επάξια στα Cyprus Eating Awards τον τίτλο του καλύτερου Nice Price.
(22780555) ΜΑΡΚΟΥ ΔΡΑΚΟΥ 5, ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΕΤΙΟΣ, 2369 ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

πιατσα.jpg

Πιάτσα Γουρουνάκι
Η μοντέρνα σουβλακερί, στην παλιά Λευκωσία, αγαπήθηκε από την πρώτη μέρα λειτουργίας της, διατηρώντας έκτοτε πιστούς followers της γεύσης. Πρόκειται για ένα μαγαζί που εντυπωσιάζει με τον ωραίο του διάκοσμο αλλά και τα πάντοτε ασφυκτικά γεμάτα τραπέζια του. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα τραπέζια, άνετα και μεγάλα, σε λιτό σχεδιασμό και από φυσικό ξύλο, κατάλληλα και για παρέες των έξι ή οκτώ ατόμων. Στη μέση της επιφάνειας του κάθε τραπεζιού μια ξύλινη προσθήκη-ραφάκι εξυπηρετεί έξυπνα τις πολλές μερίδες που παραγγέλνεις -και πίστεψέ με-, θες να παραγγείλεις όλα όσα έχει το μαγαζί, γιατί οι τιμές του είναι λογικές και οι μερίδες του πλούσιες. Άλλωστε, εδώ όλα ψήνονται στα κάρβουνα, οι µερίδες είναι χορταστικές και οι γεύσεις αµιγώς ελληνικές. Πρωταγωνιστής, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά του είναι το σουβλάκι, το οποίο θα το βρεις σε κοτόπουλο, χοιρινό και αρνίσιο. Επίσης στο μενού θα βρεις κεμπάπ, πανσετάκι, παϊδάκια αρνίσια, το κοτομπέικον του μάστορα κ.ά. Οι δε ποικιλίες του, μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο… πεινασμένους! Μπορείς να τα συνοδέψεις με χωριάτικη σαλάτα, ή ντάκο ή ντομάτα/φέτα και με ντιπ όπως τζατζίκι, τυροκαυτερή, μελιτζανοσαλάτα και ταχίνι, όλα φτιαγμένα καθημερινά με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Το φαγητό εδώ είναι σκέτος πειρασμός ενώ αν αποφασίσεις να το πάρεις μαζί σου ή να το παραγγείλεις για το σπίτι… θα το απολαύσεις εξίσου καλό! Επειδή λοιπόν οι απαιτήσεις του κοινού έχουν αλλάξει και δεν συμβιβάζεται κανείς πλέον με μουλιασμένο σουβλάκι και κρύες πατάτες… παραγγέλνοντας από το Πιάτσα Γουρουνάκι, ένα είναι το σίγουρο: ότι θα φας πολύ καλά.
(77787777) ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ 92, ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

pinolo.jpg

Pinolo
Στην καρδιά της Λευκωσίας, σε έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της πόλης, την αναβαθμισμένη λεωφ. Μακαρίου, το Pinolo αποτέλεσε μίαν από τις πρώτες αφίξεις που άνοιξαν το δρόμο για τη δημιουργία του γαστρονομικού χάρτη της περιοχής. Το ιταλικό εστιατόριο αποτελεί μία ωδή σε μία ίσως από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες κουζίνες του πλανήτη, με το μενού να περιλαμβάνει αυθεντικές ιταλικές συνταγές, φτιαγμένες με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες που χωρίς αμφιβολία σε ταξιδεύουν από τις πιάτσες της Ρώμης μέχρι τα σοκάκια της Νάπολης. Σε έναν ιδιαίτερα κομψό και ντελικάτο χώρο όπου επικρατούν τα γήινα χρώματα του μπεζ και του ξύλου, οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που μοιάζει με μία νοερή αγκαλιά. Με την ανοιχτή κουζίνα να αποτελεί σημείο αναφοράς του μαγαζιού είτε κάθεσαι στο εσωτερικό είτε στον εξωτερικό χώρο, στο Pinolo απολαμβάνεις πρωτότυπες παρασκευές με πολλές από αυτές να διαθέτουν εξαιρετικά βιολογικά προϊόντα, αλλά και προϊόντα ΠΟΠ όπως το προσούτο Πάρμας και τα ιταλικά τυριά όπως το τομίνο, αλλά και εκλεκτό αλεύρι με το οποίο φτιάχνουν καθημερινά φρέσκια πίτσα με ζύμη 48ωρης ωρίμανσης. Από το μενού ξεχωρίζει το Carpaccio di Polpo, χταπόδι γαρνιρισμένο με βινεγκρέτ λεμονιού, κάππαρη, ανθό αλατιού και μελιτζάνα, οι τηγανητοί κύβοι ρυζιού με μανιτάρια, κρέμα τυριού γκοργκοντζόλα, καπνιστά πινόλια και pesto βασιλικού, το ριζότο με γαρίδες και κρόκο Κοζάνης, τα εξαιρετικά ravioli με μαύρη τρούφα και γέμιση από κατσικίσιο τυρί σε ζωμό βοδινού και φυσικά η ταλιάτα ribeye που έρχεται με σάλτσα μοσχαριού και καπνιστά μπροκολίνια. Και αφού βρισκόμαστε στην Ιταλία, φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα εξαιρετικά γλυκά, με τα cannoli και το αυθεντικό τιραμισού να αποτελούν τις must επιλογές από το μενού. Είτε το επισκεφθείς για μεσημέρι είτε για βράδυ, το Pinolo αποτελεί πλέον μία αγαπημένη επιλογή του κοινού-και δικαίως- για ένα πραγματικό ταξίδι στις γεύσεις, τα αρώματα και τις μυρωδιές της Ιταλίας.
(22570750) ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ΄, SEVERIS, BUILDING 9, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

μπεμπα.jpg

Mπέμπα
Από την είσοδο ακόμη, το πρώτο που σου κάνει εντύπωση -πέραν του πολύ κομψού και προσεγμένου χώρου- είναι η εγκάρδια, ζεστή και πολύ επαγγελματική εξυπηρέτηση του προσωπικού, κάτι το οποίο μπορείς να διαπιστώσεις καλύτερα κατά τη διάρκεια της παραμονής σου εκεί. Η Μπέμπα, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έδωσε ξεκάθαρο στίγμα και ταυτότητα, κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό της Λευκωσίας και όχι μόνο, στηρίζοντας καθημερινά αυτή την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο. Με εξαιρετικές πρώτες ύλες, η ομάδα των σεφ δημιουργεί γεύσεις οικείες και γνώριμες που ξυπνούν μνήμες, ανεβάζοντας τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά. Ελληνικές και κυπριακές γεύσεις που αγαπάμε σε εκτελέσεις που μάλλον δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Από το μενού ξεχωρίζει ο λευκός ταραμάς και η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, οι κεφτέδες με μαρμελάδα ντομάτας, η σουπιά στα κάρβουνα, αλλά και το λαβράκι φιλέτο στα κάρβουνα που συνοδεύεται με αλμυρίκια. Βέβαια, τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας αλλά και οι πίτες που κατά καιρούς κοσμούν το μενού, είναι εξίσου αξιομνημόνευτα και άξια για μια θέση στο τραπέζι μας. Στην Μπέμπα θα θυμηθείς ξανά την κουζίνα της γιαγιάς και της μαμάς, με αρώματα και γεύσεις οικείες που ξυπνούν μνήμες και ζεσταίνουν την καρδιά. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η επιτυχία που συνοδεύει το μαγαζί ανελλιπώς από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του έως και σήμερα!
(22252626) ΠΙΝΔΑΡΟΥ 2Α-Γ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

filippos1.jpg

Ταβερνάκι Φίλιππος
Tο πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς για το βραβευμένο Ταβερνάκι Φίλιππος είναι ότι αποτελεί πραγματικά μία νόστιμη ανακάλυψη! Το μικρό, γραφικό ταβερνάκι θα το βρεις «κρυμμένο» σε μια παλιά γειτονιά, στα γραφικά στενά του παλιού Στροβόλου στη Λευκωσία και θα σε εκπλήξει με την ποιότητα του φαγητού του, τη σταθερότητα και την πάντοτε άψογη και φιλική εξυπηρέτηση. Ο χώρος του είναι απλός, παραδοσιακός και φιλόξενος και σε προσκαλεί καθημερινά να απολαύσεις ζεστή φιλοξενία, παρεΐστικη ατμόσφαιρα και γεύσεις καθαρές και οικείες. Όσο για το φαγητό, εδώ θα απολαύσεις μυρωδάτο σουβλάκι και πλούσιους μεζέδες σχάρας για τους οποίους θα μιλάς για καιρό. Πιο συγκεκριμένα στο μενού του θα βρεις καλοψημένο ζουμερό κυπριακό σουβλάκι, φτιαγμένο με τις καλύτερες πρώτες ύλες, σε μεγάλες ποσότητες, το οποίο μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως "ένα από τα καλύτερα σουβλάκια στη Λευκωσία με ίσως την καλύτερη σεφταλιά στην πρωτεύουσα". Ωστόσο πέρα από χοιρινό και κοτόπουλο σουβλάκι, σου ετοιμάζει και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι, που δεν θα χορταίνεις να απολαμβάνεις. Πέρα από σουβλάκια, στο μενού του θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία κρεατικών σχάρας, όπως παϊδάκια αρνίσια, λουκάνικο χωριάτικο, λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, τραγανές πατάτες, όπως και μαγειρευτά, ανάμεσά τους βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί και ζουμερή σούβλα αρνί, όλα σε γενναιότατες μερίδες. Επιπλέον βγάζει και ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη το οποίο επίσης συγκαταλέγεται στα hit του καταλόγου. Σημείωσε ότι εκτός από dine in, διαθέτει υπηρεσίες delivery και take away. Αν λοιπόν κάνεις όρεξη για καλοψημένο σουβλάκι, τότε μπορούμε με σιγουριά να σου πούμε ότι στου Φίλιππου θα βρεις το καλύτερο.
(22316307, 99407767) ΔΗΜΗΤΡΑΣ 2Α, ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ, ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ. Δ-Σ 11.00-14.30 & 18.00-24.00.

bottega.jpg

Bottega Amaro
Από τότε που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του, το δημοφιλές all day bar/restaurant της Λευκωσίας κατάφερε να καταξιωθεί στο μυαλό μας σαν να ήταν πάντα εκεί! Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια ζωής μετρά, σημασία έχει το συναίσθημα της σταθερότητας που μας δημιουργεί. Εξ ου λοιπόν και το Bottega Amaro το επιλέγουμε σταθερά γιατί είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του φαγητού που θα δοκιμάσουμε, για τα υπέροχα κοκτέιλ που θα απολαύσουμε αλλά και για τη μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει ο χώρος του. Eξάλλου, οι σεφ του Δημήτρης Τσαγκάρη και Paolo Nicoli,, βραβευμένοι ως Σεφ της Χρονιάς στα φετινά Cyprus Eating Awards, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαμβάνουμε καθημερινά ένα four hands μεσημεριανό ή δείπνο. Η κουζίνα του είναι ψαγμένη όσον αφορά τα υλικά και μελετημένη ως προς τον συνδυασμό τους, ώστε τα πιάτα να αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στην πρώτη ύλη και την εποχικότητα των υλικών. Από τα εξαιρετικά ορεκτικά, τις σαλάτες, τις ψημένες στον ξυλόφουρνο πίτσες με τη λεπτόφυλλη ζύμη, τα χειροποίητα ζυμαρικά και τα πιάτα ημέρας μέχρι το εξαιρετικό burger, τα ποιοτικά steak, όλα είναι φτιαγμένα με δεξιοτεχνία και δημιουργικότητα. Όσο για τα ποτά που φτιάχνει ο bartender, αυτά συνοδεύουν με τον καλύτερο τρόπο κάθε πιάτο που επιλέγεις, απογειώνοντας τη γαστρονομική εμπειρία.
(22777270) Πινδάρου 14, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close