Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2024
Ο Rudolf Höss και η σύζυγος του Hedwig ζουν ειδυλλιακά και πλούσια μαζί με τα πέντε παιδιά τους σε ένα μεγάλο σπίτι, με πανέμορφο κήπο, δίπλα στο ποτάμι και μέσα στην φύση.
Τίποτα δεν ταράζει την ηρεμία και όλα δείχνουν να πηγαίνουν ρολόι και να είναι σε απόλυτη τάξη.
Το σπίτι ωστόσο, είναι δίπλα ακριβώς από την δουλειά του Rudolf και τους χωρίζει ένας τείχος. Ο Rudolf είναι ο διοικητής του στρατοπέδου Άουσβιτς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η νέα, συγκλονιστική ταινία του Jonathan Glazer ("Under the Skin") που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών, το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, αλλά και τα εγκώμια των κριτικών.
Ο Βρετανός σκηνοθέτης αφήνει τη φρίκη του Άουσβιτς έξω από το κάδρο και στρέφει τον φακό του στην άλλη πλευρά του φράκτη, εκεί όπου η καθημερινότητα κυλά ήσυχα, όμορφα και συνηθισμένα, σηκώνοντας έτσι έναν τρομακτικό καθρέφτη που, αντί για την ομοιότητά μας με τα θύματα, αντανακλά την ομοιότητά μας με τους θύτες.
*** Καθημερινές προβολές από 04 Απριλίου μέχρι 10 Απριλίου στις 20:30 στον κινηματογράφο Πάνθεον.
*** Σαββατοκύριακο 06/04 και 07/04 στις 18:00 (1η προβολή) και 20:30 (2η προβολή).
*** Τη Δευτέρα 08/04, η ταινία δεν θα προβληθεί.
Σχετικά

Πρεμιέρα για την ταινία "The Surfer"
Ο Nicolas Cage σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες του






The Shrouds
Ο μετρ του body horror, David Cronenberg, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με ένα all-star cast


The Big Trip 3: Race Around the World
Μια ξεκαρδιστική, γεμάτη ανατροπές ιστορία για τη φιλία, την επιμονή και την αξία του να μην τα παρατάς ποτέ!


