Eating News , Εστιατόρια

Τα «κολασμένα» κρουασάν είναι το νέο food trend της Λευκωσίας και ξέρουμε πού θα τα βρεις!

Θα γλείφεις και τα δάκτυλά σου!

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2024

Το κρουασάν, το σύμβολο της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, που μία μπουκιά του και μόνο σε «κολάζει», είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα αγαπημένα αρτοσκευάσματα, μικρών και μεγάλων.

Στο Παρίσι, τα πρώτα κρουασάν πωλούνταν στην οδό Ρισελιέ, κάπου ανάμεσα στο 1837 και 1839, στο βιεννέζικο αρτοποιείο που άνοιξαν οι Αυστριακοί August Zang και Ernest Schwarzer. Από τότε τα κρουασάν αγαπήθηκαν και σταδιακά, εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Και φτάνουμε στο σήμερα... και την Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου όπου το τελευταία διάστημα παρατηρήσαμε μία νέα... νόστιμη τάση να διαμορφώνεται. Τα κρουασάν σε περίοπτη θέση σε μαγαζιά που είτε εξειδικεύονται αποκλειστικά σε αυτά είτε τα πωλούν σε εκδοχές που σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν οι Γάλλοι του 1837.

Η Λευκωσία σήμερα μπορούμε να πούμε μας... κάνει να τρέχουν τα σάλια μας με τα κρουασάν της τα οποία βρίσκουμε σε σύγχρονα και μοντέρνα μαγαζιά που επενδύουν ιδιαίτερα στην προβολή των προϊόντων τους και μας "κολάζουν" με τα κρουασάν τους που είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό, λιτό κρουασανάκι βουτύρου. Να σημειώσουμε πως πλέον τα κρουασάν ξεπερνούν τα σύνορα των γλυκών απολαύσεων και έχουν εισέλθει στη σφαίρα των αλμυρών με περίοπτη θέση σε brunch πιάτα ή με υλικά όπως αβγά, σολομό, αβοντάντο κι ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου.

NOMAD Bread & Coffee 
Το Nomad Bread & Coffee απέκτησε πρόσφατα το πρώτο του μαγαζί στη Λευκωσία. Έναν πολύ γουστόζικο χώρο στην πολυσύχναστη οδό Πινδάρου, που έφερε κυριολεκτικά άλλον αέρα στην πολη, χάρη στον ξεχωριστό καφέ που σερβίρει αλλά και στα αρτοποιήματά του που είναι φτιαγμένα εξολοκλήρου με προζύμι. Όσο δε γιατα γλυκά του, αυτά φέρουν την υπογραφή του γνωστού pastry chef Μιχάλη Καλοπέσα, και τα οποία γίνονται ανάρπαστα χωρίς καμιά υπερβολή. Όσον αφορά του κρουασάν υπάρχουν ξεχωριστές επιλογές να δοκιμάσεις όπως με διπλό αμυγδάλου, το κλασικό βουτύρου, με σοκολάτα κ.ά. Ενίοτε θα τα βρεις και γεμιστά με βανίλια, αλλά και σαν σάντουιτς!
(22316657) Πινδάρου 20, Άγιος Ιωάννης, Λευκωσία.

Overoll
Η πιο γνωστή Croissanterie της Αθήνας με τα πιο ονειρεμένα κρουασάν άνοιξε τις πόρτες της και στη Λευκωσία, σε πάροδο της λεωφ. Μακαρίου. Όλα τα προϊόντα που πωλούνται στο Overoll, φτιάχνονται με πολλή όρεξη και μεράκι στο εργαστήριο του μαγαζιού. Όσο αφορά τον καφέ τον διαλέγουν με υψηλά κριτήρια ποιότητας, από ξεχωριστά microlots και διακεκριμένες φάρμες σε όλο τον κόσμο, με σκοπό ακριβώς να δημιουργήσουν ένα premium χαρμάνι. Εδώ βέβαια τα κρουασάν δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις, αρκεί να δοκιμάσεις το θρυλικό πιστάτσιο. Εκείνο το λαχταριστό, αφράτο κρουασάν με τις πράσινες ραβδώσεις που βλέπουμε, πλέον, συχνά στα social media. Ολόφρεσκο, με μπόλικη γέμιση σοκολάτας pistachio που δεν σε λιγώνει καθόλου, είναι σίγουρα το σνακ που θα αγαπήσεις με την πρώτη μπουκιά. Έχεις όμως και εναλλακτικές, με γέμιση cheesecake και βερίκοκο.
(77771070) Στασάνδρου 1, Άγιος Ιωάννης, Λευκωσία.

Crust + Dough
Ο χώρος μικρός και μίνιμαλ αλλά ευχάριστος με χρώματα ασυνήθιστα. Στο Crust & Dough ολόφρεσκα αλμυρά και αρτοπαρασκευάσματα είναι πάντα διαθέσιμα για να τα δοκιμάσεις. Από τα μοναδικά κρουασάν του, δοκίμασε οπωσδήποτε το Pistachio Special Croissant και το Nutella Round Croissant. Πέρα από δελεαστικά κρουασάν, εδώ θα βρεις bagels, σάντουιτς και ψωμιά, αλλά και καφέ.
(22 270170) Mπουμπουλίνας 14, Λευκωσία.

PAUL
Οι επιλογές τους; Πολλές, γαλλικές, και απολαυστικές! Από τον διάσημο καφέ PAUL που συνοδεύεται μοναδικά από περίφημα γαλλικά κρουασάν ή φρεσκοφτιαγμένα σάντουιτς μέχρι τα ασυναγώνιστα γαλλικά γλυκά PAUL όπως μακαρόν, τάρτες και μιλφέιγ, στο τμήμα Patisserie & Espresso Bar υπάρχει κάτι για τον καθένα. Στο PAUL, οι επισκέπτες μπορούν, επίσης, να προμηθεύονται φρέσκο ψωμί, το οποίο ζυμώνεται καθημερινά με αγάπη και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες με αξεπέραστη νοστιμιά αλλά και τα μοναδικά γαλλικά τους κρουασάν με σοκολάτα, αμύγδαλο ,βουτύρου και πολλές άλλες μοναδικές λιχουδιές.
(22029377) Ζήνας Κάνθερ, Λευκωσία.
(22000210) Mall of Cyprus, Λευκωσία.

Qboo Bakehouse
Το Qboo Bakehouse είναι ένα artisan βιολογικό αρτοποιείο, ζαχαροπλαστείο και μπιστρό. Εδώ υπάρχουν ξύλινα τραπεζάκια ώστε τα πεντανόστιμα προϊόντα του μπορείς να τα απολαμβάνεις μαζί με καφεδάκι στον υπέροχο χώρο του, που θα σου θυμίσει καταστηματάκι της κεντρικής Ευρώπης. Προσφέρει μυρωδάτα ψωμιά με προζύμι, φρατζόλες και κουλούρια με οργανικό σιτάρι και σίκαλη. Εδώ θα βρεις ακόμα αυθεντικά bagels και pretzels σε διαφορετικές εκδοχές, κρουασάν σοκολάτας, και άλλα αγαπημένα φρέσκα. Δοκίμασε όμως και το Toasted Croissant, γεμιστό με προβολόνε, cotto, τυρί κρέμα, τουρσί, σαλάτα ρόκα, το Croissant Isigny Sainte-Mère Butter και το Almond.
(22270477) Προδρόμου 51, Λευκωσία.

Honest Bread Bakery
Τ
ο Honest Bread Bakery στη Λευκωσία είναι ένας μικρός φούρνος με ιδιαίτερο χαρακτήρα και μοναδικά χειροποίητα προϊόντα στον Στρόβολο... που πάντα μας εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του. Εδώ θα βρεις επίσης εξαιρετικά κρουασάν σε διαφορετικές εκδοχές που θα λατρέψεις για την γεύση και την φρεσκάδα τους. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις σίγουρα το υπέροχο κρουασάν αμυγδάλου αλλά και το αλμυρό κρουασάν με ζάαταρ και κεφαλοτύρι.
(22496697) Αθαλάσσας 146 Β+Γ, Λευκωσία. 

Αρτοποιείο Κωνσταντινίδη
Ένας ακόμα γνωστός φούρνος της Λευκωσίας, με δύο καταστήματα σε Λατσιά και πρόσφατα στην ανανεωμένη λεωφόρο Μακαρίου μας φτιάχνει νόστιμα και υγιεινά αρτοποιήματα όλα αυτά τα χρόνια. Ανάμεσα σε άλλα αρτοποιήματα που θα βρεις στα ράφια του θα εντοπίσεις και πεντανόστιμα κρουασάν. Φτιαγμένα με αφράτη, βουτυρένια ζύμη και γεμάτα με πλούσια, λιωμένη σοκολάτα, τα κρουασάν στους φούρνους Κωνσταντινίδη είναι η τέλεια επιλογή για ένα απολαυστικό πρωινό ή ένα γλυκό σνακ κάθε στιγμή της ημέρας.
(22487566) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ 29, Λατσιά.
(22313473) Αφροδίτης 35, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close