Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Τα 20 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το weekend

Από το φοβερό The Chocolate Show μέχρι θέατρο, μουσική, και παιδικές παραστάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου 2024

Το σαββατοκύριακο είναι εδώ και εμείς ετοιμαζόμαστε για έξοδο!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα δημιουργήσουν νέες επιλογές στις εξόδους σου και θα σε ψυχαγωγήσουν με όλη τη σημασία της λέξης.

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε ψάξαμε και βρήκαμε εκδηλώσεις, θέατρα, συναυλίες και ό,τι άλλο "παίζει" στο νησί, για να διαλέξεις, να βγεις και να περάσεις καλά.

nor_parios.jpg

Γιάννης Πάριος
Ο Γιάννης Πάριος, ο κορυφαίος ερωτικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας για τρεις μοναδικές συναυλίες αφιερωμένες στην αγάπη, την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και τις μοναδικές ερμηνείες του έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος ανεξίτηλα στη συνείδηση του κοινού τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει. Πάντα με μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, κατάφερε να έχει μια συγκινητική απήχηση στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι κάθε του δίσκος έχει γίνει χρυσός ή πλατινένιος. Ο αγαπημένος τραγουδιστής μας περιμένει να τραγουδήσουμε μαζί του τα πιο διαχρονικά, ερωτικά τραγούδια της δικογραφίας του. Να ταξιδέψουμε, να ερωτευτούμε, να ονειρευτούμε και να νοσταλγήσουμε, λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή του ¨Έρωτα και της αγάπης!
>> Παρ 27, Σ 28 & Κ 29 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 21.00. Οι συναυλίες είναι soldout.

Αυτή η νύχτα μέλι.jpg

Αυτή η νύχτα Μέλι
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πεγεια της Παφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής. Θα εχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Η μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου. Καθοριστικός στην εξέλιξη του έργου θα είναι ο Ρόλος του καμαριέρη (Μιχάλης Σοφοκλέους) υπαλλήλου στο Ξενοδοχείο ο οποίος όντας καταπιεσμένος σύζυγος θα «φορτώσει» τα προβλήματα του δικού του γάμου στο ζευγάρι (Λώρης Λοϊζίδης , Μαρία Μαστρίδου). Η μια ανατροπή θα διαχέεται την άλλη , ενώ στην παρέα θα προστεθεί η καθαρίστρια της σουίτας (Μαρία Παπακώστα) η οποία με τις παρεμβάσεις της θα βάζει φιτιλιές στο ζευγάρι.
>> Παρ 26, Σ 27, Κ 28 και Δ 29 Ιανουαρίου, Μαρκίδειο Πάφου, 20.30 (Κ 19.00). Εισιτήρια από €15. Προπώληση Soldouttickets.

floros 9.jpg

Ξέρω τις κινήσεις'
Ο Σπήλιος Φλώρος παρουσιάζει τη δεύτερη σόλο stand up comedy παράστασή του σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα. Mετά το πρώτο του stand-up comedy solo «Ξέρω τις Κινήσεις», επιστρέφει με ολοκαίνουρια κείμενα με μια ακόμα πιο ώριμη και ολοκληρωμένη παράσταση. Μέσα από την κωμωδία, ο Σπήλιος ανακαλύπτει τον εαυτό του και να διαχειρίζεται εσωτερικές μάχες. Παράλληλα παντρεύεται, χωρίζει, συμφιλιώνεται με το πένθος, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην είναι το πιο αμήχανο άτομο στον πλανήτη και εν τέλει συνειδητοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι έμαθε μικρός: «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω».
>> Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, Gallery, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21:15.
>> Σάββατο 27 Ιανουαρίου, Avalon, Λάρνακα, 19:00.
Πληρ. 99865603, εισιτήρια www.MotionComedy.com

ΣΑΡΑ.jpg

Καθαροί πια, της Σάρα Κέιν
Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι δοκιμές της παραγωγής της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ Καθαροί πια, της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου. Η πρώτη παράσταση του έργου, που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ευρωπαϊκής σκηνής στα τέλη του 20ού αιώνα και θεωρείται από τα κορυφαία του είδους in her face theatre, θα δοθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε ακραίες δοκιμασίες υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα. Σκηνοθετεί ο Ευριπίδης Δίκαιος, ο οποίος, πλαισιωμένος από μια έμπειρη ομάδα ηθοποιών, αναμετριέται με το ωμό και βίαιο σύμπαν της Κέιν, αναλαμβάνοντας μια ιδιαίτερη πρόκληση: πώς να αναπαριστήσει κανείς το μη αναπαραστάσιμο.
>> Παρ 26 & Σ 27 Ιανουαρίου, 20:30 και Κ 28 Ιανουαρίου, 18.00, Νέα Σκηνή, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληρ. 77772717, εισιτήρια: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας) Θέσεις ΑΜΕΑ παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ταμείο ΘΟΚ στο 77 77 27 17 για την ευκολότερη πρόσβαση στο θέατρο.

Chocolate_show_fb_2.2e16d0ba.fill-1375x729.png

The Chocolate Show
Ξεκινήστε τη χρονιά με τον πιο παράδοξα γλυκό τρόπο! Η Inspired Family Fun και το Paradox Museum Limassol σας προσκαλούν ανακαλύψετε τη μαγεία της σοκολάτας κατά τη διάρκεια του τριημέρου The Chocolate Show. Διακεκριμένοι σοκολατοποιοί και ζαχαροπλάστες θα δημιουργήσουν εκπληκτικά γλυπτά και πίνακες από σοκολάτα που θα παρουσιαστούν στη έκθεση σοκολάτας. Βραβευμένοι σοκολατοποιοί και γνωστά ζαχαροπλαστεία κατά τη διάρκεια workshops, θα ανακαλύψουν με τον πιο παράδοξο τρόπο τα δικά τους μυστικά και θα δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το The Chocolate Show, με περίπτερα από επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία και chocolateries και να πάρουν μαζί τους νόστιμες χειροποίητες σοκολάτες και γλυκά. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης διασκεδαστικές και διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια για όλη την οικογένεια, όπως face painting με σοκολάτα, καθώς και ένα Giant Bingo and a Wheel of Fortune, που θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να κερδίσουν γνωστά brand σοκολάτας. Μια μοναδική σοκολατένια παράδοξη περιπέτεια ευχάριστη για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο, από την Inspired Family Fun και το Paradox Museum Limassol.
>> Παρ 26 Ιαν, 16:00-20.00, Σ 27 & Κ 29 Ιαν, 10.00-20.00, Μαρίνα Λεμεσού.

"Tα Δικά τους"
Συναντιόμαστε στις 27 Ιανουαρίου στις 20:30 στο Υfantourgeio the Workplace στη Λευκωσία όπως τους παλιούς καλούς καιρούς και τραγουδάμε παρέα με εξαιρετικούς μουσικούς. Ο Γιάννης Χρηστίδης, μηχανευόμενος δόλιους τρόπους ανάδειξης του προσωπικού του έργου, που πιο πολύ εργοτάξιο θυμίζει, θεώρησε ότι χρησιμοποιώντας υλικό συναδέλφων θα εδραιωνόταν στο μουσικό κυπριακό στερέωμα με τα δικά του τραγούδια. Γι' αυτό και τα παρουσιάζει, έχοντας πείσει (και θεωρώντας πως αξίζει) να έχει συνδαιτυμόνες, σε αυτή την προσπάθεια, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και την Νωαίνα.
>> Σάββατο 27 Ιανουαρίου, Υfantourgeio the Workplace, Λευκωσία, 20:30. Είσοδος €10. Πληρ. 99409900.

Γιαγκίνηδες
To Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 21:00 στην μουσική σκηνή του Κουρσάρου θα μας διασκεδάσουν οι νεαροί Γιαγκίνηδες που αυτό-χαρακτηρίζονται ως ρεμπέτικο - λαϊκοπαραδοσιακό σχήμα και έχουν αλωνίσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων και νησιών προκαλώντας «χαμό» στα social media, με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, αποκτώντας φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα. Αυτή την περίοδο, εμφανίζονται στον ιστορικό Σταυρό του Νότου στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ξεκινούν μεγάλη χειμερινή περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιήσουν και τις πρώτες τους συναυλίες εκτός Ελλάδας.
>> Σάββατο 27 Ιανουαρίου, Κουρσάρος, Περνέρα 98, Παραλίμνι, 21.00. Πληρ.-κρατήσεις 99852419, είσοδος €10.

ΜΑΝΑ.jpg

"Η Μάνα του"
"Η Μάνα του", το έργο ντοκουμέντο του Μιχάλη Παπαδόπουλου, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, και ξετυλίγει την ιστορία της μάνας της, της οικογένειας της, την ιστορία του αδερφού της Κυριάκου και Σωτήρη, την απώλεια τους, τη δολοφονία του αδερφού της, και το πως ένας τέτοιου είδους θάνατος μπορεί να επηρεάσει την ζωή αυτών που μένουν πίσω. «Δίπλα» της η Αγαθονίκη, η μητέρα της, που σαν βασική ηρωίδα του έργου, περιγράφει μέσα από το πένθος της, την Κύπρο έτσι όπως την έζησε από την εποχή της Άγγλοκρατίας μέχρι και τις τραγικές μέρες της Τούρκικης εισβολής. Σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου.
>> Σ 27 & Κ 28 Ιανουαρίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία, 20.00. Πληρ και κρατήσεις στο 99251331 και εδώ.

Στην Μπουκλοχώρα
«Στην Μπουκλοχώρα» από το Θέατρο «Μασκαρίνι», αρχίζει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 το «Τρίμηνο Θεατρικών Παραστάσεων» του Δήμου Αγίας Νάπας, το οποίο για τρεις και πλέον μήνες θα παρουσιάζει στο θεατρόφιλο κοινό είκοσι αξιόλογες παραστάσεις, τις οποίες έχουν ανεβάσει τόσο ερασιτεχνικά όσο και επαγγελματικά θέατρα του τόπου μας. Ο βασιλιάς της Μπουκλοχώρας έχει μανία με τα χτενισμένα μαλλιά και την εξωτερική εμφάνιση και του ιδίου και των κατοίκων του. Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων διοργανώνει διαγωνισμό για την καλύτερη Μπούκλα στη χώρα (το καλύτερο χτένισμα). Όλα ανατρέπονται όταν στον διαγωνισμό κάνει την εμφάνισή της η Ζωή με κοντό μαλλί. Θα αλλάξει άραγε την ψυχρή καρδιά του βασιλιά; Το έργο «Στην Μπουκλοχώρα» είναι σε κείμενο και σκηνοθεσία του Μάρκου Ιούλιου Δρουσιώτη ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι ακόλουθοι: Χορογραφίες: Σταυρίνα Κούσπαρου, Μουσική: Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Σταύρος Μακρής. Στίχοι τραγουδιών: Μαρία Ανθίμου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Κοστούμια: Ευαγγελία Ονουφρίου. Σκηνικά: Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης και παιδιά από την παιδο-ογκολογική μονάδα του Μακάριου Νοσοκομείου, Φώτα: Κυριάκος Σιαμπτάνης, Αφίσα: Μαριάννα Παναγιώτου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης. Λαμβάνουν μέρος οι Κριστιάνα Γεωργίου, Ξένια Ζενιέρη Μιχαήλ, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης, Παντελίτσα Λοΐζου, Θέμις Ππόλου.
>> Σάββατο 27 Ιανουαρίου, Αγία Νάπα, 17.00, είσοδος 10 ευρώ για ενήλικες και 5 ευρώ για τα παιδιά και τα έσοδα θα δοθούν στους συνδέσμους για παιδιά με καρκίνο.

Grimm Story
Το ''Grimm Story'' επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Μασκαρινί, για ένα δεύτερο μίνι, κύκλο παραστάσεων. Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση των παιδιών σας. Μια δική μας ιστορία, με ήρωες από γνωστά παραμύθια των αδελφών Γκριμ. H 18η παιδική θεατρική παράσταση στα 11 χρόνια ιστορίας του Θεάτρου μας.Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.
>> Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 11:00, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου & Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 11:00, Θέατρο Μασκαρίνι, Αθαλάσσης 4, Λατσιά, Λευκωσία.
>> Κυριακή 28 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 10.30. Είσοδος €10. Κρατήσεις 99485083 και 22270420.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ 1.jpg

Ποδηλασία στα αγροτικά χωριά της Κύπρου
Το Ποδηλατικό Τμήμα Άμυνα διοργανώνει τη δεύτερη ποδηλατική του διαδρομή στη Σολιά το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Είναι μια ευκαιρία για περιήγηση με το ποδήλατο στα αγροτικά χωριά Λινού, Φλάσου, Ευρύχου, Τεμπριά, Καλιάνα (Χάνι) και Κοράκου, κατά μήκος της όχθης του ποταμού Καρκώτη. Η διαδρομή που θα ποδηλατήσετε καλύπτει και δρόμους που είναι γνωστοί μόνο στους ντόπιους. Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι το Σωματείο Άμυνα στη Λινού.Η συγκεκριμένη ποδηλασία διοργανώνεται για τους λάτρεις της φύσης αφού θα απολαύσουν την ποταμογραμμή που διέπει την ευρύτερη περιοχή καθώς επίσης και σημαντικά αξιοθέατα όπως το Μουσείο Κυπριακού Σιδηροδρόμου στην Ευρύχου, ξενάγηση στο ''Χάνι των Καλιάνων σε συνδυασμό με μια στάση για ξεκούραση.Όσοι επιθυμούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αποδυτήρια του ποδοσφαιρικού σωματείου αφού θα υπάρχει ντους με ζεστό νερό και χώροι να αλλάξουν ρούχα κατά τον τερματισμό. Όποιος θέλει μπορεί να προχωρήσει με το ποδήλατο του ή και με τα πόδια ανηφορικά για τον Προφήτη Ηλία. Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη μοναδική θέα για αναμνηστικές φωτογραφίες και τη δυνατότητα για περιδιάβαση σε Λινού και Φλάσου.
>> Σάββατo 27 Ιανουαρίου,Αθλητικό Σωματείο "ΑΜΥΝΑ", Λινού, επ. Λευκωσίας, 10.00. Πληρ.22932511.

korkolis.jpg2.jpg

Γιώργος Χατζηνάσιος - Στέφανος Κορκολής
Μια μοναδική μουσική εμπειρία ετοιμάζονται να παρουσιάσουν στο κοινό της Κύπρου, δύο από τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, μετά την επιτυχία που σημείωσε στο Ηρώδειο. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Στέφανος Κορκολής με δύο πιάνα ενώνουν το ταλέντο τους και αναμένεται να μας καταπλήξουν. Οι δύο συνθέτες θα μοιραστούν τη σκηνή με τη σπουδαία Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής «ΤρακΑρτ» η οποία έδειξε επανειλημμένες φορές το ψηλό της επίπεδο, δημιουργώντας έναν πολυδιάστατο και ενιαίο ήχο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Άρη Αντωνιάδη. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν, εκτός από τους δύο συνθέτες, δύο υπέροχες φωνές, αυτή του Δώρου Δημοσθένους και της Σοφίας Μανουσάκη οι οποίες ενώνονται με τον ήχο της ορχήστρας, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μαγείας και αισθητικής που θα καταπλήξει τους θεατές.
>> Παρ 26 & Σ 27 Ιαν, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20:30. Προπώληση εισιτηρίων: Ticketmaster, ACS €40 (πλατεία) & €35 (εξώστης), €15 (παιδικό μέχρι 12 ετών).

Ο Νικολάκης... Big Mamma, ο Μίκυ, η Μίνι και ο Γκούφι
Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου υποδέχεται τη νέα χρονιά με την ξεκαρδιστική, διαδραστική, γεμάτη χορό, τραγούδια, παιχνίδια, κωμωδία «Ο Νικολάκης...Big Mamma» Ίσως η καλύτερη παράσταση όλων των χρόνων λειτουργίας της παιδικής μας σκηνής και με τον Κώστα Σχοινιού σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας!Μία παράσταση που θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μέσα από την ψυχαγωγία. Μαζί τους ο Μίκυ, η Μίνι και ο Γκούφυ, τρεις αγαπημένοι ήρωες των παιδιών! Κατάλληλο για όλη την οικογένεια. 
>> Σάββατo 27 Ιανουαρίου, Θέατρο Έναφ, Αγία Φύλα , Λεμεσός, 16.00.
>> Κυριακη 28 Ιανουαρίου, Θέατρο Ανεμώνα, Λευκωσία, 11.00.
Πληρ.και κρατήσεις 99055537 – 96430002, εισιτήρια: Είσοδος €10.

Η Αφροδίτη με Γούνα
Μετά τις σερί Soldout παραστάσεις του έργου "Η Αφροδίτη με Γούνα", η ομάδα "Σόλο για Τρεις" θα δώσει μέσα στον Ιανουάριο τις τελευταίες παραστάσεις της. «Η Αφροδίτη με Γούνα» διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του σήμερα. Ο Τόμας Νόβατσεκ, συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει κάνει τη διασκευή του κλασικού σαδομαζοχιστικού / ερωτικού μυθιστορήματος του Leopold Sacher – Masoch, «Η Αφροδίτη με τη Γούνα» (1870), που είναι η ιστορία μιας εμμονικής εξωσυζυγικής σχέσης μεταξύ ενός άντρα - του Severin von Kushemski - και της ερωμένης του - Vanda Dunayef - στην οποία ορκίζεται αιώνια υποταγή. Ο Τόμας βρίσκεται σε απόγνωση προσπαθώντας να βρει την ηθοποιό που θα παίξει το ρόλο της Βάντα, της πρωταγωνίστριας του έργου που έχει διασκευάσει. Απροσδόκητα, την τελευταία στιγμή, φτάνει αργοπορημένη για ακρόαση μια εξίσου απελπισμένη ηθοποιός, όλως περιέργως, ονόματι Βάντα!
>> Παρ 26 & Σ 27 Ιανουαρίου, Θέατρο Χώρα, Λευκωσία, 20.30. Πληρ. 96147809, εισιτήρια: €15 κανονικό, € 12 μειωμένο.

Η Επίσκεψη της γηραιάς κυρίας
Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων της παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας του Φρήντριχ Ντύρενματ, σε σκηνοθεσία Νεόφυτου Ταλιώτη, δίνοντας μία παράσταση στη Λεμεσό στις 20 Ιανουαρίου 2024 και δύο τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2024.Το έργο, που κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα που γράφτηκαν μέσα στον 20ό αιώνα, είναι μια μαύρη κωμωδία για τη δύναμη του χρήματος και την κοινωνική διαφθορά. Στην παραγωγή συμπράττουν ο σκηνογράφος Άγγελος Αγγελή, ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης καθώς και ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, με την Αννίτα Σαντοριναίου και τον Σταύρο Λούρα στους δύο κεντρικούς ρόλους.Ο Νεόφυτος Ταλιώτης επιστρέφει στο ΘΟΚ για να μοιραστεί με το κοινό τη δική του ανάγνωση πάνω σε αυτό το σπουδαίο, διαχρονικό έργο, που παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στην κρατική μας σκηνή, μετά την εμβληματική παράσταση του 1988.
>> Παρ 26 &Σ 27 Ιανουαρίου, Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, 20.00. Πληρ. 77772717, εισιτήρια: www.thoc.org.cy ή ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, κανονικό €12, €6 άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας

ΕΛΒΙΣ.png

«Ο Έλβις και η Μέριλιν» θα κάνουν περιοδεία στην Κύπρο
Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί. Μια κινηματοθεατρική παράσταση με πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.
>> Κυριακή 28 Ιανουαρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 12:00. Πληρ. 700 88 544, εισιτήρια: soldout tickets, A ζώνη €15 και Β ζώνη €12

ΑΛΚΙΝΟΣ.jpg

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Μαζί του επί σκηνής, τρεις Κύπριοι μουσικοί που συμπράττουν μαζί του για πρώτη φορά, δίνοντας έτσι στα τραγούδια μια καινούρια προσέγγιση μέσα από τους ήχους εγχόρδων, κρουστών και ηλεκτρονικών οργάνων.Με διαφορετικές ενορχηστρώσεις και ηλεκτρονικό ήχο, το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από στιγμές μεγάλης έντασης και συγκίνησης αλλά και τη χαρά αυτής της συνάντησης, την επικοινωνία των μουσικών μεταξύ τους αλλά και με το κοινό, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού και τη συνύπαρξη διαφορετικών μουσικών κόσμων.
>> Κυριακή 28 & Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30. Πληρ.77777745, εισιτήρια: E-ticket www.rialto.com.cy.

«Το Πέταγμα του Ίωνα»
Μια παράσταση για τα παιδιά μεν….αλλά και για όλους όσους νιώθουν παιδιά! Η παράσταση, φτιαγμένη πάντα με μεράκι και αγάπη, βρίθει νοημάτων με τα παιδιά να μαθαίνουν αβίαστα πολλά και χρήσιμα για τις αξίες της ζωής!Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες των ηθοποιών, με χιούμορ αλλά και συγκίνηση, με τραγούδια και χορό, με υπέροχα κουστούμια, αλλά κυρίως με την όμορφη ιστορία του Ίωνα, αποτελούν μια παράσταση που δεν πρέπει να τη χάσετε!
>> Κ 28 Ιαν, Red Stage Theater, Λευκωσία, 10.30. Πληρ.70002829, εισιτήρια: www.more.com, ειδική τιμή των €12 για δύο άτομα

Μπύρες και burgers στα 7 Κλειδιά
Το αγαπημένο σε όλους καφενείο 7 Κλειδιά στην παλιά Λευκωσία διοργανώνει ένα ακόμα event με μπίρες και burger! Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου από τις 16:00 μέχρι τις 23.00 σε προσκαλεί στον μοναδικό τους χώρο όπου θα σερβίρουν craft μπύρες, σε βαρέλι ή σε μπουκάλι με επιπλέον μενού, ενώ ο Αναστάσης από το @beefandbonescy θα ψήνει επιτόπου νόστιμα burgers.
>> Κυριακή 28 Ιανουαρίου, Καφενείο 7 Κλειδιά, Λευκωσία, 16:00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close